Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Εκπαίδευση - Επιστήμες της Αγωγής

Λίγα λόγια για την εκπαίδευση

Η εκπαίδευση είναι μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του πολιτισμού μας. Τα σχολεία ανοίγουν πόρτες στον κόσμο. Κάθε μέρα, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με νέες ιδέες και εμπειρίες. Οι εκπαιδευτικοί καλλιεργούν αυτές τις εμπειρίες και εμπνέουν τους μαθητές τους. Παρέχουν γνώση και καθοδήγηση στους μαθητές για να αναπτύξουν τις προσωπικότητες και τις δεξιότητές τους. Δημιουργούν ασφαλείς και συμπεριληπτικές κοινότητες μάθησης και διευκολύνουν τις θετικές σχέσεις μεταξύ των μαθητών. Ο ιδανικός δάσκαλος καθηγητής έχει πάθος για την εργασία καθώς και την ικανότητα να δημιουργήσει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Γνωρίζει πώς να οργανώσει ένα τμήμα και να κάνει την εκμάθηση μια εύκολη και ουσιαστική διαδικασία.

Ο σκοπός είναι να παρέχει βοήθεια προκειμένου να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον των μαθητών στην εκπαίδευση και να είναι ο αφοσιωμένος σύμμαχός τους καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας μάθησης και ανάπτυξης. Οι αποτελεσματικοί δάσκαλοι και καθηγητές είναι αφοσιωμένοι στους μαθητές και το επάγγελμά τους και είναι ενεργά μέλη των σχολείων και των κοινοτήτων τους.

Ως δάσκαλος, θα έχετε άμεσο αντίκτυπο στην επόμενη γενιά. Οι μαθητές χρειάζονται εκπαιδευτικούς που θα τους προετοιμάσουν για να ζήσουν  μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία. Τα σχολεία και η εκπαίδευση έχουν ανάγκη εξειδικευμένα και καταρτισμένα άτομα που θα συμβάλλουν στον σκοπό αυτό. 


Η οργάνωση και η λειτουργία των παιδαγωγικών τμημάτων στην Ελλάδα καθορίζονται από τον Νόμο 1268/82 (άρθρο 1, παράγραφος 2), καθώς και από το Προεδρικό Διάταγμα 320/83 (άρθρο 2). Με τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις ορίζεται ότι αποστολή τους είναι: (α) να καλλιεργούν και να προάγουν τις παιδαγωγικές επιστήμες μέσω της ακαδημαϊκής και εφαρμοσμένης διδασκαλίας και έρευνας, (β) να παρέχουν στους/στις πτυχιούχους τους τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική δραστηριότητά τους, (γ) να συμβάλλουν στην εξύψωση του επιπέδου και στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της εκπαίδευσης σε ζητήματα παιδαγωγικής, (δ) να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και την επίλυση παιδαγωγικών προβλημάτων γενικότερα. 

Μπορείτε να δείτε τα τμήματα παιδαγωγικών σε Ελλάδα και Κύπρο εδώ

(More content coming soon...)

Εκπαίδευση - Επιστήμες της Αγωγής

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο