Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις Νοεμβρίου 2017

Καλό μήνα από την ομάδα του eduguide! Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Νοεμβρίου. Αφορούν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εκθέσεις καθώς και δωρεάν σεμινάρια για να μάθετε κάτι καινούριο και να ενισχύσετε το βιογραφικό σας!

 

Εκδήλωση: “Μεταπτυχιακά και Υποτροφίες στο Εξωτερικό”

1η Νοεμβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στην Μεγάλη Βρετανία, στην Ασία, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ολλανδία, καθώς και να μάθουν πληροφορίες για τα προγράμματα Erasmus Mundus. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Fulbright Greece on the Road 2017

1η Νοεμβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην ΕΣΗΕΜ-Θ / 2 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / 3 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα διοργανώνει τρεις παρουσιάσεις σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα για να δώσει πληροφορίες για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ και το πρόγραμμα υποτροφιών Fulbright. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και να απαντήσουν οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχουν σχετικά με τις υποτροφίες. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στα Ιωάννινα εδώ.

 

1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. – Athens Expo ‘17

1-3 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Σκοπός της έκθεσης είναι να συστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κ.ΑΛ.Ο. στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους Φορείς Κ.Αλ.Ο. μεταξύ τους αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την Κ.ΑΛ.Ο. Στην τριήμερη έκθεση θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας, workshops των φορέων της Κ.ΑΛ.Ο. για την καλύτερη δικτύωσή τους και την ανάπτυξη του πεδίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Εργασία στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα: Συνάντηση με θέμα "Εργασία σε δράσεις ανά τον κόσμο"

1η Νοεμβρίου στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα

Μια συνάντηση για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στον κόσμο κα θα τους ενδιέφερε να εργαστούν για έναν σημαντικό σκοπό σε ένα σημείο του πλανήτη όπου υπάρχει ανάγκη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Ενημερωτική εκδήλωση «Μεταπτυχιακές Σπουδές & Υποτροφίες στη Γερμανία, Η.Π.Α., Ιταλία και Ολλανδία»

3 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση τόσο των φοιτητών και των αποφοίτων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και του ευρύτερου κοινού σε θέματα που σχετίζονται με τις εκπαιδευτικές, επαγγελματικές δυνατότητες και προοπτικές σε χώρες του Εξωτερικού. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Συνέδριο "FOSSCOMM 2017"

4-5 Νοεμβρίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι ένα ετήσιο συνέδριο που έχει ως κύριο θέμα το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό. Σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση της χρήσης FOSS (Free and Open Source Software) και απευθύνεται σε προγραμματιστές, FOSS κοινότητες και λοιπούς ενδιαφερόμενους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία

5 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, καθώς και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Κύκλος Διαλέξεων στο ΑΠΘ: «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού»

6-7 Νοεμβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Διατμηματικού Προγράμματος Mεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί κύκλος Διαλέξεων από τον Νοέμβριο του 2017. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020: Παρουσίαση του Προγράμματος Εργασίας 2018-2020

7 Νοεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου (Αθήνα)

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τις νέες ευκαιρίες που παρέχονται για χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Σεμινάριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας 

8 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο κ. Χάρης Αθανασιάδης θα μιλήσει με θέμα: «Τι είναι δημόσια ιστορία;» στα πλαίσια των Σεμιναρίων Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Τα σεμινάρια διοργανώνονται από τον Τομέα Ιστορίας Νεωτέρων Χρόνων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία – Λαογραφία» και είναι ανοιχτά και στο κοινό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Φόρουμ Mazinnov 2: «Η καινοτομία είναι η προετοιμασία του κοινού μας μέλλοντος»

10-11 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Στις εργασίες του Φόρουμ Καινοτομίας θα συμμετάσχουν πάνω από 300 Έλληνες και Γάλλοι της καινοτομίας, περί τις 40 startups και «θερμοκοιτίδες». Οι εργασίες θα εκτυλιχθούν γύρω από δύο πρωταρχικές πρωτοβουλίες: την υιοθέτηση startups από μεγαλύτερες και ωριμότερες γαλλικές και ελληνικές εταιρείες και την έκφραση, μέσα από το σχήμα Imagine, ιδεών για το μέλλον της Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Student for a day at ALBA Graduate Business School

11 Νοεμβρίου στο ALBA Graduate Business School

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς είναι να είσαι φοιτητής στο ALBA, να παρακολουθήσουν μαθήματα και να δικτυωθούν με άλλα άτομα και φοιτητές. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Ημερίδα «Η χρήση της Τέχνης στην Εκπαίδευση»

11 Νοεμβρίου στο Μαράσλειο Διδασκαλείο

Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές ενηλίκων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

3η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών

11 Νοεμβρίου στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με διάφορες επιχειρήσεις και να παραδώσουν το βιογραφικό τους. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την αγορά εργασίας και να λάβουν σε ομάδες εργασίας πρακτικές συμβουλές που διευκολύνουν τη διαδικασία ανεύρεσης εργασίας και τον προσανατολισμό των υποψηφίων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Έκθεση "Εκπαίδευση και εργασία"

11-12 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς (Αθήνα) / 13 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Makedonia Palace (Θεσσαλονίκη)

Η έκθεση απευθύνεται σε όλους όσοι επιδιώκουν τη μάθηση σε όποιο στάδιο της πορείας τους κι αν βρίσκονται: μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενοι και στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στον εκπαιδευτικό τομέα, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και οικογένειες που επιζητούν να επιλέξουν την κατάλληλη σχολή ή εκπαιδευτήριο για το παιδί τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων του British Council

11-12 Νοεμβρίου στο Royal Olympic Hotel 

Οι Εκθέσεις του British Council είναι οι μεγαλύτερες εκθέσεις Βρετανικών Πανεπιστημίων παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσετε πολλά και καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας από κοντά και να μιλήσετε με τους εκπροσώπους τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

#JobDay Thessaloniki Philoxenia 2017

Στο #JobDay Thessaloniki Philoxenia 2017 θα διεξαχθούν διαδραστικά σεμινάρια / workshops για όσους αναζητούν εργασία στον κλάδο του τουρισμού. Βασικές θεματικές είναι η σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, η συνέντευξη επιλογής προσωπικού, η ανάπτυξη ήπιων επαγγελματικών δεξιοτήτων και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Σεμινάριο: “Presentation & Communication skills: Developing interview skills”

13 Νοεμβρίου στο INNOVATHENS

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει εφόδια στον υποψήφιο ώστε να αναδείξει το βιογραφικό του σημείωμα και τα ταλέντα του, αλλά και να ξεχωρίσει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας στην αγγλική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Postgraduate Open Day από το Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών "Κουτσοδόντη"

13 Νοεμβρίου στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης

Η εκδήλωση αυτή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όσους βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων και θέλουν πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής και τη διαδικασία εισαγωγής στα πανεπιστήμια της επιλογής τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

 

Σεμινάριο: “Συνέντευξη Εργασίας - Ιnterview”

18 Νοεμβρίου στο 2ο Γενικό Λύκειο "Θ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ"

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν, βήμα προς βήμα, σε μια σειρά διαφόρων ερωτήσεων, που προκύπτουν σε μια συνέντευξη εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας

20 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου / 22 Νοεμβρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο / 24 Νοεμβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης σε Λευκωσία, Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στη Λευκωσία εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στην Αθήνα εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη εδώ.

 

5o Bazaar Βιβλίου του Μουσείου Μπενάκη

23-26 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη

Στο φετινό Bazaar θα διατεθούν 246 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους, ενώ οι εκδόσεις των ετών 2016-2017 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχει τμήμα με SECOND HAND βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Σεμινάριο: Ολοκληρωμένα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας & Καλλιέργειας: «Από το χωράφι στο ράφι»

24 Νοεμβρίου στην PepsiCo 

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η Συμβολαιακή Γεωργία, οι Ορθές Βιομηχανικές Πρακτικές (GMPs), τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP) & Ποιότητας (Αξιολόγηση Τελικού Προϊόντος) θα αναλυθούν με στόχο την αποκωδικοποίηση των παραγόντων που οδηγούν ένα άριστο προϊόν από το χωράφι στο ράφι προς πώληση. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Φεστιβάλ νεοφυούς επιχειρηματικότητας GRBossible 2017

25-26 Νοεμβρίου στο Divani Caravel Hotel

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η διερεύνηση των αναγκών και δυνατοτήτων, των ευκαιριών και των αποφάσεων που αφορούν στη γέννηση, στην υποστήριξη και στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Attend an EMBA class at IHU (Corporate Finance) 

25 Νοεμβρίου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Γνωρίστε απο κοντά το πρόγραμμα Executive MBA του Διεθνούς Πανεπίστημίου Ελλάδος, παρακολουθώντας ένα μάθημα! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Σεμινάριο: “Presentation & Communication skills: Thinking positively”

27 Νοεμβρίου στο INNOVATHENS

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους 18-25 χρονών και έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες για το πώς να σκέφτονται θετικά, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν το άγχος, τον εκνευρισμό και την αρνητικότητα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Tech Talent School

1-29 Νοεμβρίου στο Found.ation (Αθήνα) / 6-28 Νοεμβρίου στο ISON (Ιωάννινα) / 2-23 Νοεμβρίου στο Smartbox (Λάρισα) / 4-15 Νοεμβρίου στον Εμπορικό Σύλλογο Τήνου (Τήνος)

Το πρόγραμμα “Tech Talent School” είναι δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές, νέους και ανέργους (από 16 ετών και άνω) που επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να εξοικειωθούν με τον προγραμματισμό καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του Design και του Digital Marketing. Προσφέρονται μαθήματα για HTML5/CSS3, PHP, WordPress, Social Media και άλλα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Εργαστήρια προγραμματισμού και digital marketing

2-30 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αυτό το μήνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορείτε να παρακολουθήσετε οκτώ (8) εργαστήρια προγραμματισμού (Εισαγωγή στον Κώδικα: Παίζοντας με τον κώδικα) και Digital Marketing (Εισαγωγή στο Digital Marketing) από τη Found.ation. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Επιμορφωτικό Εργαστήριο «STEAM-Μαθηματική Μοντελοποίηση»

9-30 Νοεμβρίου στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του βιωματικού κύκλου αυτοτελών επιμορφωτικών εργαστηρίων με τίτλο «Διδασκαλία μέσα από την Τέχνη», που διοργανώνει η Επιστημονική Μονάδα «Τέχνες» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο