Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φόρουμ Mazinnov 2: «Η καινοτομία είναι η προετοιμασία του κοινού μας μέλλοντος»

Το φετινό Φόρουμ Καινοτομίας «Mazinnov 2» (Καινοτομούμε Μαζί) διεξάγεται στις 10 και 11 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη, με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Γαλλίας.

Όπως εξήγησε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρεσβεία, το Φόρουμ Καινοτομίας Mazinnov 2 εντάσσεται στο πνεύμα της ιστορικής ελληνο-γαλλικής συνεργασίας και της αμοιβαίας ανταλλαγής ιδεών με άξονα την καινοτομία και την πρωτοπορία.

«Η καινοτομία είναι η προετοιμασία του κοινού μας μέλλοντος» 

Στόχος είναι η επιβεβαίωση της συνέχειας στη λειτουργία αυτού του Δικτύου Καινοτομίας που δημιουργήθηκε πέρυσι με τη συμμετοχή περισσότερων των 150 Ελλήνων και Γάλλων.

Στις εργασίες του Φόρουμ Καινοτομίας κατά το διήμερο της 10ης και 11ης Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη θα συμμετάσχουν πάνω από 300 Έλληνες και Γάλλοι της καινοτομίας, περί τις 40 startups και «θερμοκοιτίδες». Οι εργασίες θα εκτυλιχθούν γύρω από δύο πρωταρχικές πρωτοβουλίες: την υιοθέτηση startups από μεγαλύτερες και ωριμότερες γαλλικές και ελληνικές εταιρείες και την έκφραση, μέσα από το σχήμα Imagine, ιδεών που θα παρουσιάσουν νέοι και λιγότερο νέοι Έλληνες για το μέλλον της Ελλάδας.

Η καινοτομία δεν είναι πολυτέλεια 

Η καινοτομία δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαιότητα. Η καινοτομία βασίζεται στη συνεργασία στη συμμετοχή, βασίζεται στην κοινωνία των πολιτών, στη συμμετοχή των ανθρώπων, που συχνά προέρχονται από τον κόσμο των startups και των επιχειρήσεων, όλων εκείνων των ανθρώπων οι πράξεις των οποίων προσφέρουν κάτι θετικό για τη ζωή στην Αθήνα, μία πόλη με ευάλωτο πληθυσμό. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την καινοτομία, δήλωσε η κ. Αμαλία Ζέπου εκ μέρους του Δήμου της Αθήνας, αρωγού και εταίρου στην πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Γαλλίας.

Μια νέα αρχή για την Ελλάδα 

Οι νέες ιδέες, πρωτοβουλίες, νέες προσπάθειες και μία νέα αρχή είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, δήλωσε η Εύη Πολυζωγοπούλου εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που συμμετέχει στο Δίκτυο Mazinnov.

Η πρωτοβουλία θα συνδέσει πρωτοπόρες ιδέες της Γαλλίας με πρωτοπόρες πρωτοβουλίες που ενδέχεται να αναπτυχθούν στην Ελλάδα. Το Ίδρυμα έχει ήδη υπάρξει υποστηρικτής τέτοιων ιδεών. Ιδιαίτερα η πρωτοβουλία των 100 εκατομμυρίων για την επανεκκίνηση των νέων, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους να παραμείνουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, πρόσθεσε.

Ιστοσελίδα Εκδήλωσης
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο