Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020: Παρουσίαση του Προγράμματος Εργασίας 2018-2020

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas, διοργανώνει με την υποστήριξη και συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας/ΓΓΕΤ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ημερίδα ενημέρωσης με θέμα:

Ορίζοντας 2020: Παρουσίαση του Προγράμματος Εργασίας 2018-2020

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, μεταξύ 09:00-17:30 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα). Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τις νέες ευκαιρίες που παρέχονται για χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι νέες προκηρύξεις για τη διετία 2018 - 2020 των παρακάτω θεματικών ενοτήτων:  

  • Νανοτεχνολογίες, προηγμένα υλικά και διεργασίες, βιοτεχνολογία
  • ∆ιαστημική τεχνολογία
  • Επισιτιστική ασφάλεια, βιώσιμη γεωργία και δασοκομία, θαλάσσια έρευνα και ναυτιλία, βιο-οικονομία
  • Έξυπνες, πράσινες και ολοκληρωμένες μεταφορές
  • Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον, αποδοτικότητα πόρων και πρώτες ύλες
  • Επέκταση της αριστείας και διεύρυνση της συμμετοχής

Οι παρουσιάσεις των προκηρύξεων θα γίνουν από εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνα και Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (European Agency for Small and Medium Enterprises - EASME) για τις δράσεις του Ορίζοντα 2020 που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως: SME Instrument, Fast Track to Innovation καθώς επίσης για την πρωτοβουλία European Innovation Council.

Νέες ενότητες

Tο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ ως Copernicus Relay Centre, θα φιλοξενήσει ομιλητή από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας (Research Executive Agency - REA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την  παρουσίαση του προγράμματος παρατήρησης γης " Copernicus", όπου θα γίνει αναφορά στις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα για τον ιδιωτικό τομέα (ανάπτυξη προϊόντων προστιθέμενης αξίας) καθώς και για το δημόσιο τομέα.

Επίσης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για δημόσια προμήθεια καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και προ-εμπορικής έρευνας, φιλοξενεί ομιλητη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου θα παρουσιάσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ορίζοντα 2020, Pre-Commerical Procurement (PCP) και Public Procurement of Innovation (PPI).

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συναντηθούν κατ΄ιδίαν με τα εξειδικευμένα στελέχη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ – Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 – προκειμένου να συζητήσουν τυχόν απορίες σχετικά με τις τρέχουσες προκηρύξεις του προγράμματος, να αναζητήσουν κατάλληλους ερευνητικούς συνεργάτες για υποβολή πρότασης καθώς και να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη για την οικονομική, νομική και διοικητική αρτιότητα μιας ερευνητικής πρότασης.

Σχετικά έγγραφα

Πρόγραμμα (pdf)

Φόρμα εγγραφής στην εκδήλωση

Δήλωση συμμετοχής

Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής έως τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται επίσης μέσω live webstreaming (η διεύθυνση θα ανακοινωθεί προσεχώς).

Εγγραφή στην Εκδήλωση

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020

Βασιλική Καλοδήμου

τηλ. 210 360 7690, e-mail: vkalodimou@praxinetwork.gr

Ιστοσελίδα Εκδήλωσης
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο