Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. – Athens Expo ‘17

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνει την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), σκοπός της οποίας είναι να συστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κ.ΑΛ.Ο. στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους Φορείς Κ.Αλ.Ο. μεταξύ τους αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την Κ.ΑΛ.Ο..

Στην έκθεση συμμετέχουν 150 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής κα Αλληλέγγυας Οικονομίας, εκπροσωπώντας όλους τους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και όλες τις περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με την χαρτογράφηση, που πραγματοποίησε για πρώτη φορά η νεοσύστατη Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο. του Υπουργείου Εργασίας, στην Ελλάδα τα εγχειρήματα της Κοινωνικής Οικονομίας δραστηριοποιούνται συνολικά σε 13 τομείς, μεταξύ των οποίων, η εστίαση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η υγεία, ο αγροδιατροφικός τομέας, η μεταποίηση, το περιβάλλον κ.ά.

Στην τριήμερη έκθεση θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας, workshops των φορέων της Κ.ΑΛ.Ο. για την καλύτερη δικτύωσή τους και την ανάπτυξη του πεδίου. Για παράδειγμα, θα γίνουν εργαστήρια για το πώς οικοδομείς μία συνεργατική ομάδα ή πώς αποκτούν εξαγωγικό χαρακτήρα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των Φορέων Κ.Αλ.Ο.. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και ενημερώσεις από το Υπουργείο Εργασίας για τις δράσεις υποστήριξης των Φορέων Κ.Αλ.Ο..

Στόχος του υπουργείου είναι να πραγματοποιείται κάθε χρόνο ετήσια έκθεση Κ.ΑΛ.Ο. αλλά και αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 1/11

12:00 – 14:00: 

Εργαστήριο 1: «Χτίζοντας συνεργατικές ομάδες: Το κλειδί της βιωσιμότητας»

Εργαστήριο 2: «Εργαστήριο Ψηφιακών εργαλείων ανοικτού κώδικα, για την οργάνωση και την εσω- τερική επικοινωνία ομάδων»

Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης για την ΚΑΛΟ

Εγκαίνια Έκθεσης

Χαιρετισμός Ρ. Αντωνοπούλου, Αν. Υπουργού Εργασίας

Ομιλία Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Πέμπτη 2/11

Εργαστήριο 1: «Παράγουμε και...εξάγουμε: Συνεταιριστικά προϊόντα και υπηρεσίες πέρα από τα σύνορα»

Εργαστήριο 2: «Κοινωνικός Αντίκτυπος: Ένα εργαλείο στην υπηρεσία της ΚΑΛΟ»

Συζήτηση:

«10 λεπτά κήρυγμα»... 
«Οι φορείς ΚΑΛΟ αυτοπαρουσιάζονται»

Παρασκευή 3/11

Εργαστήριο 1: «Ψηφιακή Επικοινωνία 1.0»

Εργαστήριο 2: «Business Plan και Οικονομικά για μη ειδικούς»

Ιστοσελίδα Εκδήλωσης
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο