Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αντικείμενο και σκοπός

Το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνικές, απαραίτητες στους επαγγελματίες και τα στελέχη των υπηρεσιών υγείας, για να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα προβλήματα της διοίκησης και της οικονομίας στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τη διαχείριση των υπηρεσιών υγείας. Ενισχύει τις δεξιότητές τους στην ανάλυση των στρατηγικών, των μέτρων και των δράσεων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του τομέα υγείας, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής, υγειονομικής και οικονομικής πολιτικής.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας και τα οικονομικά της υγείας. Ειδικότερα, στη διοίκηση νοσοκομείων, τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων και ολικής ποιότητας, τη χρηματοδότηση και τον προγραμματισμό, καθώς και την οικονομική αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας. Επίσης, αναπτύσσει συγκεκριμένες δεξιότητες στην εφαρμογή στατιστικών και ποσοτικών μεθόδων και την πληροφορική στη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, επιδιώκει τη διεπιστημονική προσέγγιση του αντικειμένου, αφού ενσωματώνει, επιπλέον, τα γνωστικά αντικείμενα της δημόσιας υγείας, της επιδημιολογίας και των επιστημών της συμπεριφοράς, στο χώρο της υγείας.

Οι Τομείς της ΕΣΔΥ που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος είναι αυτοί της Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας, των Οικονομικών της Υγείας, της Κοινωνιολογίας, της Δημόσιας Υγείας και της Επιδημιολογίας. Επιπλέον, στο πρόγραμμα διδάσκουν και εξωτερικοί συνεργάτες και επισκέπτες καθηγητές από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Δικαίωμα συμμετοχής

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί, έως 50 φοιτητές, πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (πανεπιστημίων και ΤΕΙ), σχετικών με επιστήμες διοίκησης, οικονομίας και υγείας, βιολογικές και θετικές επιστήμες, επιστήμες της γης και κοινωνικές, ανθρωπιστικές και πολιτικές Επιστήμες.

Δομή και Διάρκεια Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών δομείται σε εξάμηνα, διάρκειας δεκατριών εβδομάδω. Η φοίτηση διαρκεί ένα έτος (πλήρης) ή 2 έτη (μερική). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα κορμού, βασικά και προαιρετικά μαθήματα, ενώ απαιτείται και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Η επιτυχής ολοκλήρωση των μαθημάτων και της διπλωματικής εργασίας οδηγεί στην απονομή 75 πιστωτικών μονάδων ECTS.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και τα διδασκόμενα μαθήματα, δείτε τον οδηγό σπουδών

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο