Μεταπτυχιακά > Συμβουλευτική Καριέρας
Συμβουλευτική Καριέρας
...

Ιαν 11, 2022

5 facts που θα ήθελα να ξέρω όταν έψαχνα για δουλειά. Τι ψάχνουν οι εργοδότες; Πού αναζητούν κατάλληλους υποψηφίους; Είναι όντως απαραίτητη η προϋπηρεσία όταν τη ζητάνε; Εδώ μοιραζόμαστε μαζί σας 5 facts, που δεν τα λένε συνήθως οι εργοδότες!

...

Ιαν 05, 2022

New year’s resolution: κάνε «επαγγελματική» εκκαθάριση στα social media σου. Οι social media σελίδες μας αποκαλύπτουν πολλά για εμάς. Οι εργοδότες/recruiters/HR managers κάνουν την «έρευνα» τους στα social media μας και η online παρουσία μας τους επηρεάζει θετικά ή αρνητικά.

...

Δεκ 10, 2021

Πώς να φτιάξω ένα σωστό portfolio. ια κάποιες δουλειές ή κάποιες αιτήσεις σπουδών, ίσως σου ζητήσουν να έχεις ένα portfolio. Εδώ θα σε προετοιμάσουμε ώστε να ξέρεις αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο, αλλά και πώς θα το φτιάξεις.

...

Δεκ 02, 2021

Τι μισθό να ζητήσεις στην πρώτη σου δουλειά;. Η στιγμή που πρέπει να συζητήσεις θέματα μισθού όταν περνάς από συνέντευξη για θέση εργασίας, είναι ο ορισμός του «άβολου». Σου φτιάξαμε έναν οδηγό για να μην νιώσεις ποτέ εκτεθειμένος/η.

...

Νοέ 16, 2021

Ασυνήθιστες σπουδές: μαρτυρίες εκ των έσω. Αν ονειρεύεστε κι εσείς να πάρετε ακαδημαϊκή γνώση σε κάτι μη-τετριμμένο, πάρτε ιδέες και έμπνευση.

...

Νοέ 03, 2021

Όσα θες να ξέρεις και δεν σου έχουν πει για τη συνοδευτική επιστολή (Cover Letter). Είτε κάνεις αίτηση για μια νέα δουλειά, είτε για μεταπτυχιακό, αυξάνει πολύ τις πιθανότητές σου, το να συντάξεις μια κατάλληλη συνοδευτική επιστολή.

...

Οκτ 19, 2021

Ώρα να τεστάρεις: είσαι στ’ αλήθεια έτοιμος/η για τη ζωή μετά το Πανεπιστήμιο;. Το να αποφασίσεις πώς θα κινηθείς τελειώνοντας τη Σχολή ή το Πανεπιστήμιο, μπορεί να φαίνεται δύσκολο. Γι’ αυτό εμείς είπαμε να το κάνουμε λίγο πιο εύκολο με 6 σημεία-κλειδιά!

...

Οκτ 08, 2021

7 δύσκολες ερωτήσεις σε μια συνέντευξη και πώς να απαντήσεις.. Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις λίγο πιο δύσκολες, tricky και απαιτητικές σε μια συνέντευξη. Keep calm και διάβασε το «λυσάρι» συνεντεύξεων που φτιάξαμε ειδικά για σένα.

...

Οκτ 06, 2021

Μαθαίνοντας πώς να μαθαίνεις!. Ποια συστατικά θα χρειαστούμε για να βελτιώσουμε τις μαθησιακές μας δεξιότητες; Μη σταματώντας να μαθαίνουμε αποκτούμε συνεχώς νέα κλειδιά που ανοίγουν νέες πόρτες.

...

Σεπ 30, 2021

Συμβουλές για να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό ειδικά για Tech/IT επαγγέλματα. Τα CVs των ανθρώπων που ασχολούνται με την Τεχνολογία, είναι πολύ διαφορετικά από τα CVs των υπόλοιπων επαγγελμάτων. Άραγε έχεις φτιάξει ένα βιογραφικό πραγματικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου;

...

Σεπ 17, 2021

Ψηφιακές δεξιότητες: Πού και πώς να βελτιώσεις δωρεάν την εξοικείωσή σου με τα ψηφιακά εργαλεία.. Στις ψηφιακές δεξιότητες έχουμε μείνει πίσω! Δες τα δωρεάν μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς σε αυτό το κομμάτι και να αναπτύξεις λίγα περισσότερα digital skills.

...

Απρ 14, 2021

Ο απόλυτος οδηγός για απάντηση στις πιο συχνές ερωτήσεις συνέντευξης!. Δες μια λίστα με περισσότερες από 40 από τις πιο συχνές ερωτήσεις συνεντεύξεων, μαζί με συμβουλές για την κατάλληλη απάντηση για την κάθε μία!

...

Φεβ 17, 2021

Δες τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές εκμάθησης ξένων γλωσσών!. Η επέκταση της γλωσσικής σου επάρκειας και η εκμάθηση νέων γλωσσών είναι μια καταπληκτική κίνηση για τη σταδιοδρομία σου! Δες τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές εκμάθησης ξένων γλωσσών!

...

Φεβ 12, 2021

Tips - Γράψε σωστά το πρώτο σου Cover Letter. Αν ολοκλήρωσες μόλις τις σπουδές σου ή έχεις ξεκινήσει να ψάχνεις την πρώτη σου δουλειά τότε οι παρακάτω συμβουλές ίσως σε βοηθήσουν να συντάξεις το πρώτο σου cover letter και να ξεχωρίσεις

...

Φεβ 03, 2021

Εάν δεν μπορώ να ταξιδέψω στο εξωτερικό, πώς μπορώ να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία;. Διεθνείς εταιρείες και οργανισμοί προσφέρουν πρακτική άσκηση από την άνεση του σπιτιού σου.

...

Ιαν 14, 2021

Εξερεύνησε τη νέα πλατφόρμα General Online Training από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης!. Εξερεύνησε τη νέα πλατφόρμα General Online Training από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης για βρεις ευκαιρίες εθελοντισμού, θέσεις πρακτικής άσκησης ή εργασίας, καθώς και διαδικτυακά μαθήματα!

...

Νοέ 27, 2020

Το νέο Europass είναι εδώ με νέες δυνατότητες. Το νέο Europass σας προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα δωρεάν διαδικτυακό προφίλ όπου μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα προσόντα, τα πτυχία σας και τις δεξιότητες σας

...

Νοέ 24, 2020

Eξ αποστάσεως συνέντευξη - Tips για να κάνεις τη διαφορά!. Η εξ αποστάσεως συνέντευξη ήρθε για να μείνει. Ολοένα και περισσότεροι εργοδότες παγκοσμίως προτιμούν αυτού του είδους συνεντεύξεων, μια οικονομική και λιγότερο χρονοβόρα διαδικασία.

...

Απρ 07, 2020

45 ιστοσελίδες με δωρεάν μαθήματα. Δείτε τις ιστοσελίδες προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα εντελώς δωρεάν (ή εν μέρει δωρεάν) για όλους, σε όλες τις κατηγορίες θεμάτων

...

Μάρ 10, 2020

7 τρόποι για να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα. Όνειρα χωρίς δράση παραμένουν μόνο στη φαντασία μας. Ποια 7 βήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα;

...

Φεβ 01, 2020

17 τρόποι για να είσαι πιο παραγωγικός. Συγκεντρώσαμε μερικούς τρόπους που θα σε εμπνεύσουν για να ανακτήσεις την παραγωγικότητά σου τους επόμενους μήνες.

...

Δεκ 24, 2019

Τα πιο υποσχόμενα επαγγέλματα για το 2020 σύμφωνα με το LinkedIn. H αγορά εργασίας αλλάζει και αναπτύσσεται και μαζί της τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Δείτε τη λίστα με τα πιο υποσχόμενα επαγγέλματα

...

Νοέ 20, 2019

8 δωρεάν apps για να γλιτώσεις χρόνο, κόπο και να κάνεις ευκολότερες τις σπουδές σου!. Δες 9 δοκιμασμένες δωρεάν εφαρμογές και μία bonus που θα σε βοηθήσουν πολύ με τις σπουδές σου!

...

Νοέ 19, 2019

7 πράγματα να κάνεις όσο σπουδάζεις για να βοηθήσεις στην καριέρα σου. Διάβασε τι μπορείς να κάνεις πριν πάρεις το πτυχίο σου για να αυξήσεις στο μέγιστο όλα όσα μπορεί να σου δώσει η φοιτητική σου ζωή τώρα αλλά και στο μέλλον!

...

Σεπ 13, 2019

Γίνε εθελοντής. Θα κάνει καλό στην καριέρα σου, στον εαυτό σου και τον κόσμο. Yπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να γίνεις εθελοντής, όχι μόνο για την καριέρα σου αλλά και για την προσωπική σου ολοκλήρωση.

...

Ιούλ 09, 2019

5 κακές συνήθειες να κόψεις για να εκτοξεύσεις την παραγωγικότητά σου!. Οι περισσότεροι, γνωρίζουμε πως οι κακές συνήθειες μας σαμποτάρουν όμως ελάχιστοι συνειδητοποιούμε ακριβώς το μέγεθος της ζημιάς που μας κάνουν

...

Μάι 23, 2019

5+1 λόγοι για να σταματήσετε να ανησυχείτε για το τι θα κάνετε μετά το Πανεπιστήμιο!. Πλησιάζει η περίοδος που θα αποφοιτήσετε; Αρχίσατε ήδη να αγχώνεστε για το τι θα κάνετε μετά το πανεπιστήμιο και για το πως θα βρείτε εργασία; Μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι!

...

Φεβ 08, 2019

10 συμβουλές επιβίωσης για απόφοιτους. Αυτό ήταν. Μετά από χρόνια προσπάθειας και μελέτης για να πάρεις το πτυχίο σου, η σκληρή δουλειά έπιασε τόπο. Θα κάνεις τα τελευταία σου βήματα ως φοιτητής και θα βγεις στον πραγματικό κόσμο

...

Δεκ 07, 2018

5 τρόποι για να θέσεις πιο έξυπνους στόχους για τη νέα χρονιά. Είσαι απο εκείνους που γεμάτοι ενθουσιασμό θέτουν στόχους στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς αλλά μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου οι στόχοι τους έχουν ήδη ξεθωριάσει;

...

Ιούν 14, 2018

5 δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσεις πριν την αποφοίτηση σου. Βεβαιώσου πως κατέχεις τις απαραίτητες δεξιότητες πριν προχωρήσεις σε αναζήτηση εργασίας ή σε ένα νέο επαγγελματικό περιβάλλον

...

Σεπ 12, 2016

LinkedIn για φοιτητές και απόφοιτους. Χρήσιμες Συμβουλές!. Το 93% των recruiters χρησιμοποιούν το LinkedIn για την πρόσληψη νέου προσωπικού. Δείτε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας ή πρακτικής άσκησης

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο