Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Μεταπτυχιακά > Προετοιμασία για Μεταπτυχιακά
Προετοιμασία για Μεταπτυχιακά
...

Φεβ 16, 2023

Τα δωρεάν μεταπτυχιακά στην Ελλάδα.

Περισσότερα από 1.300 μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται από τα Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Τα 291 από αυτά δεν έχουν δίδακτρα.

...

Φεβ 02, 2023

Θα αλλάξει το ChatGPT το μέλλον της εκπαίδευσης;.

Έχει έρθει η μέρα που η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να σου γράφει τις εργασίες ή τις αιτήσεις για το Πανεπιστήμιο; Πώς κάτι τέτοιο διαμορφώνει το μέλλον της εκπαίδευσης;

...

Δεκ 28, 2022

Πέντε (5) πράγματα που πρέπει να διαγράψεις από το personal statement.

Τι να αποφύγεις όταν γράφεις μια αυτοπεριγραφική έκθεση

...

Οκτ 27, 2022

Ψυχολογία και εναλλακτικές καριέρες!.

Ψυχολογία δεν σημαίνει απαραίτητα ψυχολόγος. Οι απόφοιτοι σχολών ψυχολογίας μπορούν να εργαστούν σε λιγότερο αναμενόμενες θέσεις εργασίας για εκείνους. Μερικές από αυτές θα βρεις στο άρθρο.

...

Οκτ 18, 2022

Πώς θα πάρεις το πολυπόθητο “accepted” στα καλύτερα ξένα Πανεπιστήμια: ο απόλυτος οδηγός.

Η προετοιμασία για ένα graduate ή post-graduate πρόγραμμα που ονειρεύεσαι μπορεί να φαίνεται βουνό. Σπάσε τη σε μικρά κομμάτια και δες τον εαυτό σου να πλησιάζει πιο εύκολα στον στόχο του.

...

Οκτ 17, 2022

ΜΒΑ και εναλλακτικές επιλογές σπουδών στον τομέα της διοίκησης.

Ένα MBA δεν είναι η μόνη επιλογή που έχει κάποιος όταν θέλει να βελτιώσει την επιχειρηματική και ηγετική του ικανότητα ή τις ευκαιρίες εργασίας.

...

Σεπ 19, 2022

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: to do or not to do!. Η συνεχώς βελτιούμενη φήμη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την έκανε μια από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές επιλογές σπουδών τα τελευταία χρόνια και φαίνεται να ήρθε για να μείνει.

...

Απρ 01, 2021

Συστατικές επιστολές για μεταπτυχιακές σπουδές: Πώς θα τις εξασφαλίσεις. Ένα απαραίτητο βήμα για να υποβάλεις αίτηση σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι να εξασφαλίσεις συστατικές επιστολές. Αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τη διαδικασία και να οργανωθείς

...

Μάρ 31, 2021

10 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο personal statement σου. Ένα μοναδικό και προσεγμένο personal statement θα κάνει τον εαυτό σου να ξεχωρίσει όταν υποβάλεις αίτηση για μεταπτυχιακό. Δες τα λάθη που πρέπει να αποφύγει κανείς όταν γράφει ένα personal statement.

...

Φεβ 17, 2021

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών;. Η λήψη της απόφασης για μεταπτυχιακές σπουδές μπορεί να θεωρείται πολύ δύσκολη υπόθεση, είναι όμως;

...

Φεβ 10, 2021

Πως μπορούν τα social media να σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σου σπουδών;. Τα social media είναι ένα ισχυρό εργαλείο και στα χέρια του μεταπτυχιακού φοιτητή, μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στα μελλοντικά του σχέδια καριέρας.

...

Φεβ 09, 2021

Σπουδάζεις online; Δες μερικές συμβουλές που θα σου φανούν χρήσιμες!. Συμβουλές για το πώς να διατηρήσεις την αποτελεσματικότητά σου κατά τη διάρκεια των online μαθημάτων των πανεπιστημίων και πώς να προσαρμοστείς στο νέο αυτό περιβάλλον.

...

Φεβ 08, 2021

9 σπουδαίοι λόγοι να ξεκινήσεις ένα μεταπτυχιακό!. Αν θέλεις να εμβαθύνεις περισσότερο στις σπουδές σου και να αποκτήσεις ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, τότε ένα μεταπτυχιακό είναι μια καλή λύση

...

Ιαν 26, 2021

TOEFL: Να προετοιμαστώ μόνος μου ή να πάω σε κέντρο σπουδών;. To TOEFL αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την εισαγωγή σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς εξετάζει το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας.

...

Μάρ 14, 2019

Ετοιμάζεστε να κάνετε αίτηση για μεταπτυχιακό; Δείτε χρήσιμες συμβουλές για τη σύνταξη του βιογραφικού σας!. Στο ακαδημαϊκό βιογραφικό σημείωμα, στόχος σας είναι να δείξετε στην επιτροπή αξιολόγησης ότι οι δεξιότητες, τα προσόντα & οι ικανότητές σας, σας καθιστούν κατάλληλους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα

...

Δεκ 13, 2018

Τι να περιμένεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για μεταπτυχιακό πρόγραμμα;. Το κλειδί για να απαντήσεις όλες τις ερωτήσεις που θα σου θέσουν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι να γνωρίζεις τι να περιμένεις.

...

Οκτ 24, 2018

Έχω χαμηλό βαθμό πτυχίου, θα μπορούσα να γίνω δεκτός στο μεταπτυχιακό της επιλογής μου;. Μία από τις ερωτήσεις που λαμβάνουμε πιο συχνά στο eduguide από υποψηφίους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα μεταπτυχιακό είναι σχετικά με το βαθμό πτυχίου

...

Μάι 16, 2018

Συμβουλές για τη συνέντευξη του μεταπτυχιακού. Έχουμε συγκεντρώσει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το τι να περιμένεις από μια συνέντευξη μεταπτυχιακού και μερικές συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείς κατάλληλα.

...

Μάι 14, 2018

Σύντομος οδηγός για να γράψεις την αυτοπεριγραφική έκθεση για την αίτηση του μεταπτυχιακού. H αίτηση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών απαιτεί σχεδόν πάντα μια έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κάνεις αίτηση

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο