Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά 2016: Προκήρυξεις 2 μεταπτυχιακών από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης προκήρυξε θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για τα παρακάτω δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών:  1. ΠΜΣ Νευροεπιστήμες και 2. ΠΜΣ Εμβολιασμοί και Πρόληψη Λοιμώξεων σε Παιδιά και Εφήβους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα προγράμματα.

 

ΠΜΣ Νευροεπιστήμες

Το ΠΜΣ στις «Νευροεπιστήμες» εστιάζει στη Μοριακή και Κυτταρική Νευροεπιστήμη, στη Νευροεπιστήμη που μελετά την Ανάπτυξη του Νευρικού Συστήματος, στις Συστημικές- Γνωσιακές και Κλινικές Νευροεπιστήμες.

Το Πρόγραμμα έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στις ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ και να τους προετοιμάσει για καριέρα στην εκπαίδευση και έρευνα στο πεδίο αυτό. Το πρόγραμμα διαρκεί 2 έτη, είναι πλήρους φοίτησης και η παρακολούθηση υποχρεωτική. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2016.

Στο πρώτο εξάμηνο οι φοιτητές παρακολουθούν 2 βασικά μαθήματα σε μοριακές/κυτταρικές και συστημικές νευροεπιστήμες και ένα μάθημα για μεθοδολογικές προσεγγίσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται στη μελέτη του νευρικού συστήματος. Στο δεύτερο και τρίτο εξάμηνο οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα (υποχρεωτικά και επιλογής) και τρεις εργαστηριακές ασκήσεις, τρίμηνης διάρκειας η καθεμία. Στο τέταρτο εξάμηνο οι φοιτητές εκπονούν ερευνητική μεταπτυχιακή εργασία.

Στα δύο χρόνια των σπουδών τους οι φοιτητές παρακολουθούν σειρά ερευνητικών σεμιναρίων του προγράμματος και του Τομέα Βασικών Επιστημών του Τμήματος Ιατρικής καθώς και ειδικά σεμινάρια που προσφέρονται σε θέματα όπως: α) βιοηθική, β) αρχές δεοντολογίας στην έρευνα σε ανθρώπους και σε πειραματόζωα και γ) συγγραφή επιστημονικών εργασιών και αρχές δεοντολογίας στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.

Η διδασκαλία θα γίνεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά

 

Κατηγορίες πτυχιούχων που γίνονται δεκτοί:

Στο Πρόγραμμα θα γίνουν δεκτοί έως και 20 κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ (πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή αλλοδαπής προερχόμενοι από Τμήματα: Ιατρικής, Βιολογίας, Ψυχολογίας, Φαρμακευτικής, Χημείας, Κτηνιατρικής και συναφών ειδικοτήτων.

 

Δίδακτρα και Υποτροφίες:
Το Πρόγραμμα δεν έχει δίδακτρα. Η υποτροφία Χριστίνα Σπυράκη χορηγείται στον μεταπτυχιακό φοιτητή με την υψηλότερη βαθμολογία στα μαθήματα του πρώτου έτους. Επίσης, οι φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες του Τμήματος Ιατρικής και άλλων Φορέων.

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 8/6/2016

Για το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

 

ΠΜΣ "Εμβολιασμοί και Πρόληψη Λοιμώξεων σε Παιδιά και Εφήβους"

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη θεωρία και πράξη των Εμβολιασμών και της Πρόληψης των Λοιμώξεων, περιλαμβάνοντας πεδία βασικής θεωρητικής εκπαίδευσης αλλά και ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων καθώς και στρατηγικές πρόληψης, διαχείρισης κρίσεων, επικοινωνίας με την οικογένεια και αλληλεπίδρασης με την κοινότητα και τις δομές υγείας. Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην προετοιμασία καταρτισμένων στελεχών για σταδιοδρομία στην περίθαλψη και την υγεία, στον ακαδημαϊκό χώρο, σε δημόσιες υπηρεσίες και στον παραγωγικό τομέα στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση του τίτλου ΜΔΕ είναι 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα (2 εξάμηνα για μαθήματα και ασκήσεις και 1 εξάμηνο για εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας). Το Πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης και η παρακολούθηση υποχρεωτική. Η διάρθρωση των μαθημάτων θα είναι τέτοια, ώστε να καθίσταται εφικτή η παρακολούθηση του προγράμματος και από εργαζόμενους.

Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι ΑΕΙ: (α) Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής προερχόμενοι από Τμήματα Ιατρικής, Νοσηλευτικής και άλλων τμημάτων ή σχολών με συναφή αντικείμενα, (β) Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής προερχόμενοι από Τμήματα Νοσηλευτικής, Επισκεπτών Υγείας, Μαιευτικής και άλλων Τμημάτων με συναφή αντικείμενα. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι φοιτητές που αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται, κατ' ανώτατο όριο, σε είκοσι (20) φοιτητές ανά ακαδημαϊκό έτος.

Δίδακτρα και Υποτροφίες. Το Πρόγραμμα δεν έχει δίδακτρα. Προβλέπεται η χορήγηση περιορισμένου αριθμού υποτροφιών, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση. Επίσης, οι φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες του Τμήματος Ιατρικής και άλλων Φορέων.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 27/5/2016

Για το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε την αναλυτική προκήρυξη πατήστε εδώ

Για να δείτε ΟΛΑ τα μεταπτυχιακά σε Επιστήμες Υγείας των Ελληνικών Δημοσίων Ιδρυμάτων πατήστε ΕΔΩ

Για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που δέχονται αυτό το διάστημα αιτήσεις, πατήστε εδώ   

Για μεταπτυχιακά Ψυχολογίας, δείτε το άρθρο μας "Τα μεταπτυχιακά Ψυχολογία στην Ελλάδα" 

----------

Κάνοντας εγγραφή στο site μας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας profile και να ενημερώνεστε μέσω mail για προκηρύξεις, νέα και πληροφορίες των μεταπτυχιακών που σας ενδιαφέρουν!

https://www.eduguide.gr/accounts/register/

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών καθώς και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την κεντρική μας σελίδα http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να εξερευνήσετε την πιο πλήρη και χρηστική μηχανή αναζήτησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων και να αναζητήσετε μεταπτυχιακά με βάση τα ενδιαφέροντα σας.

 

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο