Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη πέντε (5) θέσεων υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση της Συνέλευσης με αριθμό 2/8-10-2021, αποφάσισε την προκήρυξη πέντε θέσεων υποψηφίων διδακτόρων, σύμφωνα με τον Ν. 4485/2017 και τον εσωτερικό κανονισμό (ΦΕΚ 4542/18-10-2018 τ. Β΄) για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, στις εξής γνωστικές περιοχές:

  1. Ενεργοί άνθρακες και μικροπορώδεις μεμβράνες με έμφαση σε: α) ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση ενεργειακών φορέων και β) επεξεργασία αερίων ρευμάτων βιομηχανικού ενδιαφέροντος
    Επίβλεψη: Καθηγητής Βασίλης Ζασπάλης E-mail: zaspalis@auth.gr T. 2310 996201
  2. Υβριδικά υλικά βαναδίου με φυσιολογικά υποστρώματα στην αντιμετώπιση ανθρώπινων (παθο)φυσιολογιών
    Επίβλεψη: Καθηγητής Αθανάσιος Σαλίφογλου E-mail: salifi@auth.gr T. 2310 996179
  3. Βέλτιστες Στρατηγικές επενδύσεις στη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υπό το πρίσμα των αγορών
    Επίβλεψη: Καθηγητής Μιχαήλ Γεωργιάδης E-mail: mgeorg@auth.gr T. 2310 994184
  4. Ανάλυση μονοπατιών τοξικότητας με τη χρήση μεταγραφωματικής και μεταβολικής μηχανικής για την αξιολόγηση των επιπτώσεων στην υγεία από την συνδυαστική έκθεση σε νευροτοξικές χημικές ενώσεις.
    Επίβλεψη: Δημοσθένης Σαρηγιάννης E-mail: sarigiannis@cheng.auth.gr T. 2310 994562
  5. Πρότυπη μεθοδολογία για την ανάπτυξη προϊόντων Safe by Design χημικών προϊόντων με τη χρήση μεθόδων συστημικής βιολογίας και βιοπληροφορικής.
    Επίβλεψη: Δημοσθένης Σαρηγιάννης E-mail: sarigiannis@cheng.auth.gr T. 2310 994562

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν ηλεκτρονικά έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, ώρα 13.00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματείας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ (info@cheng.auth.gr), αίτηση υποψηφιότητας, συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ως ακολούθως:

1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (στην αίτησή τους οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν έως και τρία αντικείμενα με σειρά προτίμησης (1, 2, 3)

2. Αντίγραφο πτυχίου / διπλώματος (με τον ακριβή βαθμό), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης και λοιπών τίτλων σπουδών. Τίτλοι σπουδών από ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας

3. Πιστοποιητικά αναλυτικής βαθμολογίας (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών)

4. Πιστοποιητικά επαρκούς γνώσης μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (ιδιαίτερα Αγγλικής)

5. Συστατικές επιστολές (δύο τουλάχιστον/εξαιρείται ο επιβλέπων), με αποστολή από τους συντάκτες στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματείας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ (info@cheng.auth.gr)

6. Βιογραφικό σημείωμα

7. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη.

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τη Συνέλευση του Τμήματος.

Προϋποθέσεις, όροι, προθεσμίες, υποχρεώσεις κ.λ.π. αναφέρονται στον εσωτερικό κανονισμό διδακτορικών σπουδών του Τμήματος (ΦΕΚ 4542/18-10-2018 Τ. Β΄).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία.

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο