Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Τμήμα
Πολιτικών Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών & Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών
Τίτλος Προγράμματος
Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών
Δίδακτρα
Δωρεάν
Πρόσθετες Πληροφορίες

Γλώσσα Διδασκαλίας

Τα προσφερόμενα μαθήματα μπορούν να διδάσκονται στην ελληνική ή και στην αγγλική γλώσσα. 

Σε ποιούς απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε Πολιτικούς Μηχανικούς αποφοίτους Ελληνικών Πολυτεχνείων 5ετους κύκλου σπουδών ή ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού, ή και σε Μηχανικούς άλλων ειδικοτήτων. Οι κατηγορίες υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα είναι οι εξής: 

  • Απόφοιτοι της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και άλλων συγγενών Σχολών του ΕΜΠ ή άλλων Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
  • Απόφοιτοι λοιπών Τμημάτων/ Σχολών ΑΕΙ θετικής κατεύθυνσης της χώρας.
  • Απόφοιτοι Πολυτεχνείων ή Τεχνικών Πανεπιστημίων του εξωτερικού, εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Εκτός των Πολιτικών Μηχανικών, οι απόφοιτοι όλων των λοιπών Σχολών θετικής κατεύθυνσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού μπορούν να γίνουν δεκτοί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουν πρόσθετα μαθήματα της Δομοστατικής και Γεωτεχνικής κατεύθυνσης από τα μαθήματα του 5ετούς προγράμματος σπουδών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Η παρακολούθηση των πρόσθετων μαθημάτων διαρκεί 1 έως 2 το πολύ εξάμηνα. Αν στο παραπάνω διάστημα (1 ακαδημαϊκό έτος) δεν εξεταστούν επιτυχώς στα πρόσθετα μαθήματα δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στο πρόγραμμα. Τα εξάμηνα αυτά δεν προσμετρώνται στην προβλεπόμενη ανώτατη διάρκεια φοίτησης.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο