Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών EMΠ: Στις 30 καλύτερες του κόσμου

Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ,  αναδείχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ως η ελληνική πανεπιστημιακή σχολή με τις υψηλότερες επιδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της πολιτικής μηχανικής. Συγκεκριμένα, στην κατάταξη των πανεπιστημίων κατά θεματική περιοχή από τον έγκριτο οργανισμό QS, κατέκτησε την 8η θέση στην Ευρώπη και την 29η διεθνώς. Το άρθρο αναφέρεται στις διακρίσεις της Σχολής καθώς και στις εμπειρίες των φοιτητών από την φοίτηση τους σε αυτή.

"Ο 29χρονος Παναγιώτης Καρακίτσιος αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ με βαθμό πτυχίου 9,47. Το 2009, όταν ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του, δεν φλέρταρε ούτε στιγμή με την ιδέα να φύγει στο εξωτερικό για το μεταπτυχιακό του. Το έκανε και αυτό στην ίδια σχολή, όπου παρέμεινε και για το διδακτορικό του, το οποίο ολοκληρώνει μέσα στους επόμενους μήνες έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΜΠ. «Στην Ελλάδα με κράτησαν το υψηλό επίπεδο της σχολής, ο επιβλέπων καθηγητής και το θέμα της διατριβής μου. Στα ξένα πανεπιστήμια οι σπουδές είναι τυποποιημένες. Αλλά μέσα στην τυποποίηση χάνεται η μαγεία της έρευνας. Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που στη δική μου περίπτωση λειτούργησε και ως ανάχωμα στην κρίση»...."

Διαβάστε όλο το άρθρο

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο