Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Χορήγηση πιστοποίησης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας στους αποφοίτους του ΠΜΣ «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Διαμεσολάβηση»

Το κοινό εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Διαμεσολάβηση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πανεπιστημίου Πατρών χορηγεί Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια στους αποφοίτους του (ΦΕΚ 1327/B’/26.02.2024). 

Σκοπός του κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους/τις φοιτητές/τριες με τις κατάλληλες ακαδημαϊκές γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες ώστε να εργαστούν σε πολλαπλά πεδία εφαρμογής της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης (όπως [διαπολιτισμικές] εκπαιδευτικές μονάδες, οργανισμοί, φορείς μεταναστευτικής πολιτικής, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κρατική και τοπική [αυτό]διοίκηση) με απώτερο στόχο την κοινωνική συνοχή και συμπερίληψη.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια σπουδών 4 εξάμηνα και θα διδάσκεται εξ αποστάσεως, στα ελληνικά, με επιλογή για πλήρη ή μερική φοίτηση.

Ο τίτλος σπουδών που θα απονέμεται από κοινού με την ολοκλήρωση του προγράμματος, είναι αυτόματα αναγνωρισμένος από το ελληνικό δημόσιο, αφού ουσιαστικά συν-απονέμεται από Ελληνικό πανεπιστήμιο, και ως εκ τούτου οι απόφοιτοι/ες δεν χρειάζεται να τον υποβάλλουν στον ΔΟΑΤΑΠ για αναγνώριση ισοτιμίας. Οι απόφοιτοι/ες του προγράμματος θα λαμβάνουν την προβλεπόμενη μέσω ΑΣΕΠ μοριοδότηση στους πίνακες διορισμών μονίμων και αναπληρωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του προγράμματος θα μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ένα ευρύ φάσμα φορέων με άμεση διασύνδεση θεωρίας και επαγγελματικής πράξης. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει επίσης αποκλειστική πρόσβαση ή/και πρόσθετη μοριοδότηση για τους φοιτητές σε ορισμένες προκηρύξεις οι οποίες απαιτούν πρακτική άσκηση, ενώ τους διασφαλίζει έναντι μελλοντικών αλλαγών των προκηρύξεων, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν την απαίτηση για πρακτική άσκηση. Για ορισμένες θέσεις Πρακτικής Άσκησης προβλέπεται αμοιβή με ανταγωνιστικά κριτήρια.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Το περιεχόμενο και η Πρακτική Άσκηση του συγκεκριμένου προγράμματος συμβάλλουν, έτσι ώστε να διαμορφωθούν επιστήμονες-ερευνητές (δράσης) και διαμεσολαβητές, με αναστοχαστική διάθεση και ικανότητα να παραγάγουν νέα διαπολιτισμική γνώση διαμορφώνοντας μια συμπεριληπτική κοινωνία.

Οι απόφοιτοι/τες του προγράμματος μπορούν να έχουν προοπτικές απασχόλησης:

  • Ως εκπαιδευτικοί στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα λαμβάνοντας εξειδικευμένη γνώση στην διαπολιτισμική εκπαίδευση, την διαφοροποιημένη διδασκαλία και τη σχολική διαμεσολάβηση. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι λαμβάνουν την προβλεπόμενη μέσω ΑΣΕΠ μοριοδότηση στους πίνακες διορισμών μονίμων και αναπληρωτών, αλλά και για τις κρίσεις στελεχών, κτλ..
  • Ως Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές σε φορείς που ασχολούνται με ζητήματα ένταξης ευάλωτων  ή και ευπαθών/ειδικών κοινωνικών ομάδων (μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, ομάδες με διαφορετικές πολιτισμικές αντιλήψεις και πρακτικές, μονογονεϊκές οικογένειες, κτλ.). Το ΠΜΣ καλλιεργεί ικανότητες που συνδέονται άμεσα και με το επαγγελματικό περίγραμμα του Διαπολιτισμικού Μεσολαβητή του ΕΟΠΠΕΠ.
  • Ως επαγγελματίες γνώσης και στελέχη εκπαίδευσης στο ευρύτερο πεδίο εφαρμογής της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας ακαδημαϊκός εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Διαμεσολάβηση, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής, καθώς και για όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Προσοχή! Aν δεν σας έχει έρθει email στο Inbox δείτε και στο φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο