Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εξ αποστάσεως σπουδές: Η must επιλογή για εργαζόμενους!

Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που δεν σταματούν να μαθαίνουν! Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι εξ αποστάσεως σπουδές αναδεικνύονται ως η must επιλογή για εσένα που εργάζεσαι και επιθυμείς να συνδυάσεις τις σπουδές με την επαγγελματική σου ζωή. 

Εάν θέλεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου ή να αποκτήσεις νέες δεξιότητες, μπορείς να το κάνεις χωρίς να χρειάζεται να διακόψεις την εργασία σου. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σου «λύνει τα χέρια» και οι λόγοι είναι αρκετοί. Επιλέξαμε τους τέσσερις (4) βασικούς λόγους και τους αναλύουμε παρακάτω: 

1.    Ευελιξία: Το Κλειδί της Επιτυχίας

Εξ αποστάσεως σπουδές σημαίνουν ευελιξία. Eσύ έχεις τον έλεγχο και εσύ επιλέγεις πότε και που θα σπουδάσεις, πότε και πως θα οργανώσεις τις υποχρεώσεις σου. Ανεξάρτητα αν είσαι εργαζόμενος γονιός, full time ή part time εργαζόμενος/η ή με πολυάσχολο πρόγραμμα, οι εξ αποστάσεως σπουδές προσαρμόζονται στις ανάγκες σου και το ωράριο εργασίας σου. Μπορείς να παρακολουθείς τα μαθήματα όταν σε βολεύει, το βράδυ, τα Σαββατοκύριακα ή ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αυτή η ευελιξία σου δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσεις μια ισορροπία μεταξύ εργασίας-ζωής-μελέτης που διαφορετικά είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

2.    Εξοικονόμηση Χρόνου και Χρημάτων 

Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στο πανεπιστήμιο ή να μετακινηθείς, οπότε εξοικονομείς χρόνο και χρήματα που θα έδινες σε μετακινήσεις και διαμονή. Τα πάντα γίνονται online, τα μαθήματα και οι εξετάσεις και το δίπλωμα έρχεται στο σπίτι ή στο email σου. Βέβαια, τα πανεπιστήμια, σου δίνουν την επιλογή να παρευρεθείς στην ορκωμοσία, αλλά και πάλι αυτό είναι επιλογή σου. 

3.    Full Time ή Part Time: Η Επιλογή είναι Δική σου

Σκέφτεσαι τι να επιλέξεις, full-time ή part-time σπουδές; Και εδώ έχεις τον πλήρη έλεγχο. Αν επιθυμείς να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου μέσα σε ένα 1 με 1,5 χρόνο, το full-time πρόγραμμα είναι η λύση. Αντίθετα, αν προτιμάς να το πας πιο χαλαρά, το part-time πρόγραμμα σου επιτρέπει να ισορροπήσεις την εργασία, την οικογένεια και την εκπαίδευση σου με τον καλύτερο τρόπο.

4.    Σπουδές από Οπουδήποτε

Το πανεπιστήμιο των ονείρων σου βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά ή στην περιοχή που μένεις δεν υπάρχει πανεπιστήμιο; Πλέον αυτό δεν είναι πρόβλημα! Οι εξ αποστάσεως σπουδές σου προσφέρουν τη δυνατότητα να σπουδάσεις από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια που προσφέρουν εξ αποστάσεως προγράμματα, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα ειδικοτήτων και επιπέδων εκπαίδευσης. Αναζήτησε το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει και ξεκίνησε το ταξίδι σου προς τη γνώση, από την άνεση του σπιτιού σου!

Σε κάθε περίπτωση, οι εξ αποστάσεως σπουδές αποτελούν το κλειδί για επαγγελματική ανέλιξη χωρίς να χάσεις την ευελιξία και τον έλεγχο του χρόνου σου. Είναι η must επιλογή για εσένα που επιθυμείς να διαμορφώσεις το μέλλον σου παρά τις εργασιακές ή οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις έχεις. Πάρε την απόφαση σήμερα και ξεκίνησε ένα ταξίδι μάθησης και επιτυχίας. 

Δες εδώ όλα τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά και εδώ όλα τα εξ αποστάσεως προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε Ελλάδα και Κύπρο! 


Κείμενο: Κωνσταντίνα Δημητρίου 
Εικόνα: Canva

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο