Δυνατότητα διδακτορικής διατριβής και πρακτικής άσκησης, στα πλαίσια του προγράμματος “Βιομηχανικά Διδακτορικά” του Πανεπιστημίου Πατρών

Προκήρυξη:

Δυνατότητα διδακτορικής διατριβής, στα πλαίσια του προγράμματος “Βιομηχανικά Διδακτορικά” του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Εργαστήριο της εταιρείας Νεοφάρ (NewDrug) στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, καθώς και δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο email newdrug2016@gmail.com και για πληροφορίες να απευθύνονται στα τηλ 6932 410 564, 6972 099020 και 2610 911546(-5).

Θέματα διατριβής:

1. Σύνθεση και βιολογική αξιολόγηση αναστολέων, τύπου Σαρτανών, της πεπτιδικής ορμόνης Αγγειοτενσίνη ΙΙ σε έρευνα για νέες αντιυπερτασικές συνθέσεις. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι οι αναστολείς Αγγειοτενσίνης (Σαρτάνες) δρουν προστατευτικά στη μόλυνση Covid 19.

2. Σύνθεση και βιολογική αξιολόγηση επιτόπων της πολυπρωτεΐνης Μυελίνη σε έρευνα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

3. Σύνθεση και βιολογική αξιολόγηση (σε διαπιστευμένο εργαστήριο, level 4 safety  lab) γραμμικών και κυκλικών πεπτιδικών αναστολέων της δράσης της μολυσματικής πρωτεϊνικής ακίδας (spike R1 domain protease) του κορονοϊού SARs-Cov 2.

4. Φυσικά Προϊόντα, απομόνωση, ταυτοποίηση, βιολογική αξιολόγηση.

Η έρευνα για νέους αναστολείς Αγγειοτενσίνης είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, καθώς πρόσφατα διαπιστώθηκε η σύνδεση του Συστήματος Ρενίνη -Αγγειοτενσίνη (RAS) με τα αίτια της νόσου Covid 19. https://bit.ly/36eORoH

Η διατριβή θα γίνει γίνει σε συνεργασία και συνεπίβλεψη με ερευνητές στα Πανεπιστήμια Victoria της Αυστραλίας και Thomas Jefferson University, Pennsylvania, στις ΗΠΑ.

Το εργαστήριο συνεργάζεται με διακεκριμένες ομάδες του πεδίου και η έρευνα που έχει πραγματοποιήσει έχει χαρακτηρισθεί ως “World Class Research”.  Το εργαστήριο έχουν επισκεφθεί πέντε κάτοχοι Nobel και παγκοσμίου κύρους ερευνητές, οι οποίοι έχουν εκφράσει τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό τους για το επιτελούμενο έργο.

Στο εργαστήριο έχει πραγματοποιηθεί κατά καιρούς το πειραματικό μέρος διδακτορικών διατριβών αποφοίτων του ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία” καθώς και αποφοίτων Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας. Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση τεταρτοετών φοιτητών.

Στα links δείτε πρόσφατες ερευνητικές δημοσιεύσεις του εργαστηρίου σε συνεργασία με το Victoria University της Αυστραλίας στο έγκριτο περιοδικό Brain Sciences σε ειδικό τεύχος (Special Issue, 2020) "Advances in Multiple Sclerosis Research- Series I". Guest Editors: John Matsoukas, Vasso Apostolopoulos.
Brain Sciences articles: https://bit.ly/3n7MMjJ
Editorial article: https://bit.ly/3pw9150

Η έρευνα γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, της Εθνικής  Eπιτροπής  Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου και της Περιφέρειας ΔΕ.

To εργαστήριο προσφέρει συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας των εργαζομένων ερευνητών στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε και ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής.


Μοιραστείτε το:

Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα