Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Τμήμα
Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
Τίτλος Προγράμματος
Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Δίδακτρα
2800 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2017 -2018, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, (Conservation of Cultural Heritage) (Τ. Β’ Αρ. 2368/ΦΕΚ 12.07.2017).

Σκοπός του συγκεκριμένου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι οι κάτοχοι του σχετικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης να διαθέτουν τις πλέον σύγχρονες, επαρκείς και υψηλού επιπέδου γενικές αλλά και ειδικές επιστημονικές  γνώσεις σχετικές με τη Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Παράλληλα, να διευρυνθούν δεξιότητες και ικανότητες που θα επιτρέψουν την εφαρμογή και την αξιοποίηση των παραπάνω γνώσεων με βάση τις διεθνείς αρχές που διέπουν τη  Συντήρηση και  Προστασία της  Πολιτιστικής  Κληρονομιάς ακολουθώντας ταυτόχρονα  τις ραγδαίες εξελίξεις στο περιβάλλον των εφαρμογών στον τομέα του πολιτισμού. 

Βασικό χαρακτηριστικό του Προγράμματος είναι η διεπιστημονικότητα που συνδυάζει τα διαφορετικά επιστημονικά πεδία των προηγμένων τεχνολογιών σχετικά με τη Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς προσφέροντας ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που αξιοποιεί αφενός την πρόσφατη διεθνή βιβλιογραφία και αφετέρου την τεχνογνωσία και τις καινοτομίες που αναπτύσσονται στον συγκεκριμένο χώρο. Το πρόγραμμα έχει τέτοια δομή ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους είτε στην αγορά εργασίας βελτιώνοντας το επαγγελματικό τους προφίλ, ή εάν στοχεύουν στον Ακαδημαϊκό χώρο, να στελεχώνουν ερευνητικές ομάδες και να συμβάλλουν στην εξέλιξη του σχετικού επιστημονικού πεδίου.  

Χαρακτηριστικά του ΠΜΣ “Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”:

• Αυτοδύναμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών 
• Απευθύνεται σε πτυχιούχους Τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χώρο της Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων τέχνης. 
• Έναρξη κάθε Εαρινό εξάμηνο 
• 20 εισαγόμενοι 
• Τρία εξάμηνα σπουδών -90 ECTS 
• Υποχρεωτική παρακολούθηση με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω

Ιστοσελίδα: https://www.master-conservation.uniwa.gr/

Επικοινωνία: email ΠΜΣ: 
gram-master-conservation@uniwa.gr 
info-master-conservation@uniwa.gr
Τηλέφωνα:  2105385459, 2105385464

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο