Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τμήμα
Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τίτλος Προγράμματος
Ψυχολογία Αθλητισμού, Άσκησης και Φυσικής Αγωγής
Δίδακτρα
4000 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Μάστερ είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα μ’ αυτή την εξειδίκευση και από τα πρώτα στην Ευρώπη. Η δημιουργία του συμβάλει στην κάλυψη του κενού που υπάρχει σε επαγγελματικά στελέχη με γνώσεις και ικανότητες συμβουλευτικής σε αθλητές, ασκούμενους, παχύσαρκους μαθητές κλπ., καθώς και σε ηγετικά στελέχη με σύγχρονες γνώσεις καθοδήγησης προγραμμάτων που προάγουν τη φυσική δραστηριότητα, την υγεία και την ποιότητα ζωής. Το Μάστερ μας απευθύνεται επίσης σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να εξειδικευτούν στην ψυχολογία της σχολικής φυσικής αγωγής και της αγωγής υγείας.

Το ΠΜΣ πραγματοποιείται παράλληλα με το διεθών αναγνωρισμένο ΠΜΣ "European Master in Sport and Exercise Psychology"

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα Τρίκαλα.

Τρόπος διδασκαλίας
Μέρος των μαθημάτων των οποίων το ποσοστό δεν υπερβαίνει το 25% είναι δυνατόν να διδάσκεται με μεθόδους εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας.

Διάρκει φοίτησης
Το Π.Μ.Σ. «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» προσφέρει επιλογή ανάμεσα σε δύο προγράμματα σπουδών με διαφορετική διάρκεια
(α) Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ) σε «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» μετά από σπουδές διάρκειας 18 μηνών (τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων - 90 ECTS) το οποίο περιλαμβάνει την παρακολούθηση και εξέταση σε 10 μαθήματα και 2 σεμινάρια, καθώς και πρακτική άσκηση, και
(β) Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ) σε «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» μετά από σπουδές διάρκειας 24 μηνών (τεσσάρων ακαδημαϊκών εξαμήνων - 120 ECTS) το οποίο περιλαμβάνει την παρακολούθηση και εξέταση σε 10 μαθήματα και 3 σεμινάρια, Πρακτική Άσκηση, και επιπλέον Ερευνητική Διατριβή.

Γλώσσα διεξαγωγής μαθημάτων
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στα Αγγλικά, ενώ οι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν τις εργασίες τους, είτε στην Ελληνική, είτε στην Αγγλική γλώσσα.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο