Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα
Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
Τίτλος Προγράμματος
Οικονομικά και Δίκαιο στις Ενεργειακές Αγορές (MSc Law and Economics in Energy Markets)
Δίδακτρα
4200 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

 Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της διεπιστημονικής ανάλυσης και έρευνας στον τομέα των ενεργειακών αγορών. Συγκεκριμένα στοχεύει:

  • Nα εκπαιδεύσει και διαμορφώσει στελέχη επιχειρήσεων ικανά να επιλύουν σύνθετα ζητήματα στον ενεργειακό κλάδο.
  • Να προσφέρει ειδίκευση σε αποφοίτους κυρίως νομικών και οικονομικών επιστημών, η οποία θα τους επιτρέψει να εργαστούν σε ελληνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου.
  • Να ενισχύσει την ικανότητα των αποφοίτων να αναζητήσουν εργασία στις ελληνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, συμμετέχοντας άρτια προετοιμασμένοι στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
  • Να προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν στον Ελληνικό δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενέργειας, διεκδικώντας επάξια θέσεις ευθύνης και διεύθυνσης.
  • Να εξασκήσει τους φοιτητές στις διαδικασίες διαμόρφωσης των πολιτικών και στρατηγικών της Ένωσης, στις διεθνείς διαπραγματεύσεις σε ενεργειακά θέματα και στην εφαρμογή τους στο εθνικό πλαίσιο.
  • Να μυήσει τους φοιτητές στη γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας, στη διακρατική λογική και στην ανάγκη για υπερεθνικές λύσεις, αμοιβαίου οφέλους.
  • Να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στην αναζήτηση και ανάπτυξη μεθοδολογικών εργαλείων που να συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος, την βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη και την επίτευξη ενεργειακής ασφάλειας σε ένα διαρκώς  μεταβαλλόμενο διεθνές πλαίσιο.
  • Να προετοιμάσει τους φοιτητές προς την κατανόηση των ενεργειακών εξελίξεων και στο σχεδιασμό στρατηγικών και πολιτικών, ως στελέχη δημόσιων και διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων.
  • Να παράσχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και να παρακολουθούν σεμινάρια που θα γίνονται σε  εταιρείες του ενεργειακού κλάδου.
  • Να οργανώνει για τους φοιτητές επισκέψεις σε εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υποδομές δικτύων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου κλπ.

Το Πρόγραμμα παρέχεται και ως Μερικής Φοίτησης.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο