Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Τμήμα
Σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Μεταλλείων, Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών
Τίτλος Προγράμματος
Συστήματα Αυτοματισμού
Δίδακτρα
Δωρεάν
Κατευθύνσεις

1. Συστήματα Κατασκευών και Παραγωγής
2. Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και Ρομποτικής

Πρόσθετες Πληροφορίες

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Συστήματα Αυτοματισμού" έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα διεθνοποίησης των μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΜΠ (πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τίτλο «Υποστήριξη Δράσεων Διεθνοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης», χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), με σκοπό τη συμμετοχή φοιτητών και από το εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, η διδασκαλία θα πραγματοποιείται στο μέλλον αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα, με αναμενόμενη έναρξη εφαρμογής από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Αντικείμενο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Συστήματα Αυτοματισμού» είναι:

  • Η ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στην περιοχή των Συστημάτων Κατασκευών & Παραγωγής και των Συστημάτων Αυτόματου Ελέγχου και Ρομποτικής.
  • Η παραγωγή νέας γνώσης στις περιοχές αυτές.

Στόχος του ΔΠΜΣ «Συστήματα Αυτοματισμού» είναι:

  • Η ειδίκευση μηχανικών και επιστημόνων στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της διεπιστημονικής προσέγγισης, συνεργασίας και έρευνας, έτσι ώστε να καθίστανται ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις αυξανόμενες ανάγκες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα της χώρας και αλλού, στις επιστημονικές περιοχές που καλύπτει το Πρόγραμμα.
  • Η σε βάθος κατάρτιση μηχανικών και επιστημόνων, έτσι ώστε να καταστούν ικανοί για την παραγωγή νέας γνώσης και τεχνολογίας στις διεπιστημονικές περιοχές που καλύπτει το Πρόγραμμα αλλά και ευρύτερα.
  • Η παροχή θεωρητικής και πρακτικής γνώσης σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις της εργασίας τους ως Μηχανικοί ή Επιστήμονες και να διευκολύνονται στην εύρεση ανάλογης εργασίας.

Το ΔΠΜΣ «Συστήματα Αυτοματισμού» απευθύνεται:

  • Σε απόφοιτους του ΕΜΠ και των άλλων Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας.
  • Σε απόφοιτους λοιπών ΑΕI της χώρας, θετικής κυρίως κατεύθυνσης.
  • Σε απόφοιτους ΑΕΙ του εξωτερικού, θετικής κυρίως κατεύθυνσης, με πτυχίο επιπέδου M.S. ή Μ.Eng., ή άλλου ισοδύναμου τίτλου.
Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο