Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Τμήμα
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Τίτλος Προγράμματος
Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές
Δίδακτρα
Δωρεάν
Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Δ.Π.Μ.Σ. "Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές" (Μεταπτυχιακό Φυσικής) αποτελεί, από το 2005 μέχρι σήμερα, τη συνέχεια και μετεξέλιξη του πρώτου προ-διδακτορικού κύκλου σπουδών στη Φυσική που ιδρύθηκε και οργανώθηκε στην Ελλάδα από το ΕΚΕΦΕ ‘Δημόκριτος’ στη δεκαετία του 1960, με τη συνέργεια μεταξύ άλλων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Απόφοιτοι του ιστορικού αυτού κύκλου έχουν στελεχώσει με επιτυχία όλα τα Τμήματα Φυσικής και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, ενώ πολλοί έχουν κάνει λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό.

Το Δ.Π.Μ.Σ. μας έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, της Βασικής Έρευνας στη Φυσική και παράλληλα, την καλλιέργεια των Τεχνολογικών της Εφαρμογών που θεραπεύονται από τους συνεργαζόμενους Τομείς των Σχολών Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., καθώς και από το ΕΚΕΦΕ ‘Δημόκριτος’.

Σκοπός του Δ.Π.Μ.Σ. ‘Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές’ είναι η εκπαίδευση υψηλού επιπέδου επιστημόνων θετικής κατεύθυνσης και μηχανικών, με εμβάθυνση και εξειδίκευση στα θέματα της Φυσικής και των Τεχνολογικών της Εφαρμογών και η απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.), οι κάτοχοι του οποίου θα είναι κατάλληλα καταρτισμένοι ώστε – εφόσον το επιθυμούν – να μπορούν πραγματοποιήσουν την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι οι απόφοιτοί του να εργαστούν στην έρευνα και ανάπτυξη, στη στελέχωση ερευνητικών κέντρων, ακαδημαϊκών μονάδων, ως στελέχη Δημοσίων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών και ως στελέχη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ).

Σε διεθνές επίπεδο, παρά το ότι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως Master of Science in Physics, πρόκειται επί της ουσίας για ανώτερο, προ-διδακτορικό κύκλο σπουδών, παρόμοιο με αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο