Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το ΠΜΣ ξεκινά το χειμερινό εξάμηνο εκάστου ακαδημαϊκού έτους. Σε περίπτωση αδυναμίας έναρξης στο χειμερινό εξάμηνο, με απόφαση της Συνέλευσης δύναται να μεταφέρει την έναρξη στο εαρινό εξάμηνο.

Για την απόκτηση ΔΜΣ απαιτούνται συνολικά ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται σε παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση μεταπτυχιακών μαθημάτων, ερευνητική απασχόληση καθώς και σε εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται διά ζώσης και με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 35%.

Τα μαθήματα οργανώνονται σε εξάμηνα, πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και διεξάγονται στην ελληνική ή και αγγλική γλώσσα.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Α΄ Εξάμηνο

  • Εισαγωγή στην Εξαρτησιολογία (10 ECTS)
  • Νόμιμες και παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες (10 ECTS)
  • Συμπεριφορικές εξαρτήσεις (10 ECTS)

Σύνολο: 30 ECTS

Β΄ Εξάμηνο

  • Ερευνητική Μεθοδολογία (10 ECTS)
  • Πρόληψη και θεραπεία εξαρτήσεων (10 ECTS)
  • Πρόληψη υποτροπών, κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη (10 ECTS)

Σύνολο: 30 ECTS

Στο Π.Μ.Σ. «Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων- Εξαρτησιολογία» τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται παράλληλα. Αφού ολοκληρωθούν οι διδακτικές ώρες του ενός μαθήματος μετά ξεκινάει το επόμενο.

Γ΄ Εξάμηνο

  • Διπλωματική εργασία (30 ECTS)

Σύνολο: 30 ECTS

Ορισμένοι κύκλοι μαθημάτων θα επιδιωχθεί να γίνουν με μορφή εργαστηρίων ή επισκέψεων σε υπηρεσίες απεξάρτησης κ.λπ. με την ενεργή συμμετοχή και των ίδιων των Μ.Φ.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο