Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Επιστ. Πεδίο
2ο, 3ο

ΓΕΛ:  11.925

ΕΠΑΛ: 13.380

Βάση 2022
12.870
Εισακτέοι
125
Συντ. Ε.Β.Ε.
0,90

ΓΕΛ

2ο πεδίο

 Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία  20%

 Φυσική  25%

 Χημεία  30%

 Μαθηματικά  25%

 

3ο πεδίο

 Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία   20%

 Φυσική  25%

 Χημεία  30%

 Βιολογία  25%

 

ΕΠΑΛ

Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

 Μαθηματικά ( Άλγεβρα)   30%

 Νέα Ελληνικά   30%

 Μάθημα ειδικότητας 1  20%

 Μάθημα ειδικότητας 2   20%

Αντικείμενο
Κωδικός Σχολής
1635
Τομείς ΕΠΑΛ
  • Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Κατευθύνσεις

1. Επιστήμη Τροφίμων
2. Μηχανική Διεργασιών και Τεχνολογιών Τροφίμων
3. Βιομηχανικές Εφαρμογές

Πρόσθετες Πληροφορίες

 

 

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων έχει ως βασικούς του στόχους:

  • την κατάρτιση καλά εκπαιδευμένων πτυχιούχων Τεχνολόγων Τροφίμων που να είναι σε θέση να στελεχώσουν με επιτυχία τομείς της ελληνικής οικονομίας που ασχολούνται με τα τρόφιμα,
  • την προαγωγή της βασικής και εφαρμοσμένης γνώσης που αφορά την Επιστήμη και τη Τεχνολογία των Τροφίμων μέσω της επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται από το προσωπικό του.

 

 

ΤΟΜΕΙΣ

  1. Επιστήμη Τροφίμων
  2. Μηχανική Διεργασιών και Τεχνολογιών Τροφίμων
  3. Βιομηχανικές Εφαρμογές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

  • Ανάλυσης, Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων
  • Τεχνολογιών Προστασίας Περιβάλλοντος και Αξιοποίησης Παραπροϊόντων Τροφίμων
  • Μηχανικής και Τεχνολογίας Τροφίμων
  • Μελέτης Φυσικών και Χημικών Παραμέτρων Τροφίμων
  • Μικροβιολογίας Τροφίμων
  • Τεχνολογίας και Ελέγχου Ποιότητας Ελαιολάδου και Λιπαρών Υλών
  • Ελέγχου και Ποιότητας Παράκτιων Υδάτων
  • Γενετικής Ανάλυσης Τροφίμων

 

 

 

Οι προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων ΔΙ.ΠΑ.Ε

  • διαρκούν δέκα (10) εξάμηνα και
  • αντιστοιχούν σε 300 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

 

 

Tα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) διακρίνονται σε μαθήματα:

  • Γενικού Υποβάθρου,
  • Ειδικού Υποβάθρου,
  • Ειδίκευσης.

 Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία στην αίθουσα, εργαστηριακές ασκήσεις, φροντιστήρια, σεμινάρια, επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και εκπόνηση εργασιών με έμφαση στη μελέτη περιπτώσεων και τη συμμετοχική εργασία.

Το Πρόγραμμα Σπουδών υποστηρίζει εξήντα έξι (66) μαθήματα εκ των οποίων:

  • τα σαράντα τέσσερα (44) είναι υποχρεωτικά μαθήματα κορμού,
  • δεκαπέντε (15) είναι επιλογής υποχρεωτικά μαθήματα και
  • επτά (7) είναι προαιρετικά μαθήματα Γενικής Παιδείας.

 Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του, απονέμει πιστοποιητικό ψηφιακών δεξιοτήτων.

 

 

Για τη λήψη του πτυχίου του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων είναι υποχρεωτική η εκπόνηση ερευνητικής Πτυχιακής Εργασίας (Π.Ε.).

  • Η Π.Ε. συμμετέχει στο σύνολο των διδακτικών μονάδων του προγράμματος σπουδών με 30 ECTS. Η εργασία αυτή είναι μια εκτεταμένη μελέτη σε ορισμένη επιστημονική περιοχή.

 

 

 

Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν το δικαίωμα σε τετράμηνη ή εξάμηνη προαιρετική Πρακτική Άσκηση στο επάγγελμα του Επιστήμονα και Τεχνολόγου Τροφίμων.

  • Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ή Επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών ή άλλων Προγραμμάτων.
  • Η Πρακτική Άσκηση μπορεί να αντικατασταθεί από αριθμό (τριών κατ' ελάχιστον) μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προσφέρονται από το Τμήμα Γεωπονίας).

Η Πρακτική Άσκηση διενεργείται μετά το τέλος του 8ου εξαμήνου, με την προϋπόθεση ότι ο/η φοιτητής/τρια έχει παρακολουθήσει επιτυχώς 30 από τα 50 μαθήματα.

  • Έχουν οριστεί από το Τμήμα συγκεκριμένες περίοδοι εκτέλεσης της πρακτικής άσκησης και οι οποίες είναι: χειμερινή περίοδος από 1/10 και εαρινή περίοδος από 1/4. Αυτές οι ημερομηνίες δύναται να αλλάξουν μόνο μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ και μετά από έγκριση της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης.

 

1o Eξάμηνο

  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
  • ΦΥΣΙΚΗ 
  • ΓΕΝΙΚΗ & ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ 
  • ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ 
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 
  • ∆ΙΑΤΡΟΦΗ & ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΑΓΓΛΙΚΑ

2ο Εξάμηνο

  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
  • ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ 
  • ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ 
  • ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 
  • ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ
  • ΑΓΓΛΙΚΑ 

3ο Εξάμηνο

  • ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι - ΙΣΟΖΥΓΙΑ ΜΑΖΑΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 
  • ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΕΛΕΓΧΟΣ & ∆ΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 
  • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ∆Ε∆ΟΜΕΝΩΝ
  • ΑΓΓΛΙΚΑ

4ο Εξάμηνο

  • ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ (ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ)
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ∆ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΦΥΣΙΚΗΣ

5ο Εξάμηνο

  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑ∆ΟΥ­ ΛΙΠΑΡΩΝ ΥΛΩΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠAΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

6ο Εξάμηνο

  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΗΡΩΝ 
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΡΟΥΤΩΝ­ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ & ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ­ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΒΙΟΫΛΙΚΑ
  • ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝ. ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
  • ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΠΟΛΥΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ
  • ΕΞΕΙΔΙΚ. ΕΦΑΡΜ. ΤΕΧΝ. ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
     

7ο Εξάμηνο

  • ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΜΟΡΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ 
  • ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ 
  • ΕΠΙΜΟΛΥΝΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ
  • ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΥΤΑ

8ο Εξάμηνο

  • ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ 
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ 
  • ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ 

9ο Εξάμηνο

  • ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ
  • ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ - ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ

10ο Εξάμηνο

  • ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε την αναλυτική βιβλιογραφία των μαθημάτων ΕΔΩ

 

Οδηγός Σπουδών

 Η Βιομηχανία Τροφίμων στην Ελλάδα αποτελεί το σημαντικότερο πυλώνα της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, με το 28.5 % των μεταποιητικών επιχειρήσεων να ανήκουν στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών και δεύτερο πυλώνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΙΟΒΕ, 2021). 

 Οι απόφοιτοι/ες του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ΔΙ.ΠΑ.Ε αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις, ώστε να ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς που αφορούν την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα,

 

  • με την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων καθώς και τις υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των τροφίμων.
  • με την εμπορία και διακίνηση εξοπλισμού βιομηχανιών και βιοτεχνιών τροφίμων και πρόσθετων υλών. 
  • με την ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης και ελέγχου τροφίμων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που χορηγούν τις σχετικές άδειες τα αρμόδια Υπουργεία που έχουν την ευθύνη ελέγχου των εργαστηρίων αυτών.
  • με την εκπόνηση ή συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών οικονομοτεχνικής σκοπιμότητας για την ίδρυση ή επέκταση βιομηχανιών τροφίμων.
  • με τη συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών και στην επίβλεψη για την κατασκευή ή επέκταση βιομηχανιών τροφίμων.
  • με την άσκηση κάθε άλλης δραστηριότητας σε επαγγελματικά αντικείμενα που θα προκύπτουν από την εξέλιξη της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
  • με την άσκηση καθηκόντων εμπειρογνώμονα σε αγορανομικά δικαστήρια ή άλλα δικαστήρια και σε υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων για την πιστοποίηση της ποιότητας και καταλληλότητας των τροφίμων.

Επιπλέον, μπορούν

  • να εξελίσσονται σε όλο το φάσμα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και υπηρεσίες τροφίμων.
  • να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία, να μπορεί επίσης να απασχοληθεί και ως μέλος ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητάς του.
  • να απασχολούνται στη διακίνηση και προώθηση (marketing) των μεταποιημένων τροφίμων στις αλυσίδες καταστημάτων.

 

 Ωστόσο, στη σύγχρονη αγορά εργασίας με την κατάλληλη μεταπτυχιακή εξειδίκευση οι πτυχιούχοι Τεχνολόγοι Τροφίμων μπορούν να απασχοληθούν και σε ένα ευρύτερο φάσμα επαγγελματικών αντικειμένων.

Ενδεικτικές Μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις

Πιο συγκεκριμένα,

 

Στο Δημόσιο τομέα  

  • στο Υπουργείο Υγείας (θέσεις Τεχνολόγων Τροφίμων σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας), 
  • στο Υπουργείο Παιδείας (θέσεις καθηγητών Τεχνολόγων Τροφίμων στα Επαγγελματικά Λύκεια),

   απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας.

 Οι απόφοιτοι/ες του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων εντάσσονται στους κλάδους ΠΕ 88.04 Διατροφής και ΠΕ 88.01 Γεωπόνοι.

  • στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (στη Διεύθυνση Αγορανομικών Ελέγχων), 
  • στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (θέσεις Τεχνολόγων Τροφίμων στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), 
  • στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων, 
  • στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος
  • στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (στο Γενικό Χημείο του Κράτους),

όπως επίσης και

  •  στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης 

  Οι απόφοιτοι/ες του Τμήματος εντάσσονται στους κλάδους ΠΕ Γεωπόνων και ΠΕ Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.

 

Στον Ιδιωτικό Τομέα

Ως στελέχη

  • σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα συστήματα ποιότητας (ISO, HACCP κ.α.), 
  • σε εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων
  • σε αγροτοβιομηχανικούς συνεταιρισμούς

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες

  • ιδρύοντας κυρίως μεταποιητικές επιχειρήσεις, 
  • σε συμβουλευτικές εταιρείες 
    • για συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων και ποτών.
  • σε εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων και ποτών.

 

Τομείς με προοπτικές

 Καθώς ο τομέας της τεχνολογίας τροφίμων εξελίσσεται ραγδαία, νέες εξειδικεύσεις και ευκαιρίες σταδιοδρομίας εμφανίζονται στους τομείς:


 της Βιοτεχνολογίας (Biotechnology), η οποία περιλαμβάνει την εφαρμογή βιοτεχνολογικών τεχνικών για τη βελτίωση της παραγωγής, της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. 
 

 της Διαχείρισης απορριμμάτων τροφίμων (Food Waste Management), η οποία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη στρατηγικών για τη μείωση των απορριμμάτων σε διάφορα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της επεξεργασίας, της διανομής και της κατανάλωσης.

 της Τεχνολογίας Συσκευασίας Τροφίμων (Food Packaging Technology), η οποία εστιάζει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων συσκευασίας που ενισχύουν την ασφάλεια των τροφίμων, τη συντήρηση και τη βιωσιμότητα.

 

 

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο