Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εκδήλωση με θέμα: "Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής"

Εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, ώρα 18:00 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers (IDGC).

H εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια των IDGC στο Facebook και στο ΥοuTube

Εγγραφή

Στόχος της εκδήλωσης είναι να εμπνεύσει και να παρακινήσει γυναίκες, επιχειρηματίες ή μη, να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους, να κατανοήσουν την έμφυτη δυνατότητα τους να πετύχουν και να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια. Οι βιωματικές εμπειρίες και τα παραδείγματα των ομιλητών από τον χώρο της καινοτόμου επιχειρηματικότητάς αναμένεται να ενδυναμώσουν το κοινό με κατάλληλες γνώσεις και παραδείγματα ώστε να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη βιώσιμων και επιτυχών επιχειρήσεων από γυναίκες. Επιπρόσθετα θα αναδειχθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργεί η εφαρμογή της πολυετούς στρατηγικής «από το χωράφι στο αγρόκτημα» (From Farm to Fork) που διαλαμβάνεται στη νέα Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συζητηθεί το φαινόμενο του glass ceiling στον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με το EIT Food, μόνο το 28% των γυναικών στον αγροδιατροφικό τομέα κατέχουν διευθυντική θέση ή έχουν υψηλού επιπέδου ευθύνες στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Ευρωζώνη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:     

Η κα Carla Tanas, ιδρύτρια της πρωτοβουλίας Future Agro Challenge, η κα Αποστολίνα Τσαλνταμπάση, Γενική Διευθύντρια της OECON GROUP/ Συμβουλευτικής Στήριξης των επιχειρήσεων, η κα Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, η κα Γεωργία Ντάτση, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών, η  κα Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, PhD, Project Leader Ζωικής Παραγωγής & Προϊόντων και η κα Ελένη Μαλούπα , Γεωπόνος, Δρ Βιολογίας και Φυσιολογίας Φυτών, Ερευνήτρια στο EΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης γυναίκες – ιδρύτριες νεοφυών επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν σύντομα επιχειρηματικά παραδείγματα:

Η AGROAPPS |  κα Mάχη Συμεωνίδου | Αναπτύσσει εμπορικές εφαρμογές πληροφορικής στοχευμένες για τον τομέα της γεωργίας ακριβείας και άλλων αγροτικών θεμάτων.

Η THE BEE CAMP | κα Αγγελίνα Κανελοπούλου | Αποτελεί την πρώτη κοινωνική επιχείρηση στην Ελλάδα με στόχο την προστασία των μελισσών και της βιοποικιλότητας.

Η AGROLOGIES | κα Eλένη Καβαλιεράτου | Υποστηρίζει τους αγρότες να διαχειριστούν την άρδευση μέσω του smartphone τους, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με χρήση ασύρματων αισθητήρων και απομακρυσμένης τεχνολογίας.

Λίγα Λόγια για το EIT και το ΕΙΤ Food

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) είναι ένας οργανισμός της ΕΕ που ιδρύθηκε με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας για ανάπτυξη καινοτομίας στην Ευρώπη. Το ΕΙΤ προωθεί την καινοτομία μέσω της διασύνδεσης των επιχειρήσεων με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνας με στόχο την ανάπτυξη λύσεων που απαντούν σε επείγουσες παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Το EIT Food είναι μία από τις 8 (Climate, Innovation Communities, Digital, Health, InnoEnergy, Manufacturing, RawMaterials, UrbanMobility) κοινότητες καινοτομίας του ΕΙΤ και εστιάζει στην καινοτομία στον τομέα τροφίμων. Στην Ελλάδα το ΕΙΤ Food εκπροσωπείται από τον οργανισμό Industry Disruptors - Game Changers που αποτελούν το τοπικό EIT Food HUB. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο