Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη 200 θέσεων φοιτητών στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας

Το ακαδημαϊκό έτος 2017 -2018, θα γίνουν δεκτοί να φοιτήσουν στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), έως διακόσιοι (200), πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) για την απόκτηση Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη Δημόσια Υγεία, τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και την Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία.

Έχουν προκηρυχθεί θέσεις στα παρακάτω προγράμματα και κατευθύνσεις:

 1. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσιας Υγείας (ΠΜΣ ΔΥ)

Το ΠΜΣ ΔΥ παρέχει τρείς (3) κατευθύνσεις:

 (α) Γενική

 (β) Χρόνια Νοσήματα και Συμπεριφορές Υγείας (έως 10 φοιτητές)

 (γ) Λοιμώδη Νοσήματα-Εργαστηριακή Δημόσια Υγεία (έως 7 φοιτητές)

 

2. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΠΜΣ ΔΥΥ)

Το ΠΜΣ ΔΥΥ παρέχει τρείς (3) κατευθύνσεις:

(α) Γενική

(β) β.1. Οικονομική Αξιολόγηση

β.2. Οικονομική Αξιολόγηση, για στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

(γ) Διοίκηση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.

 

3. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας (ΠΜΣ ΕΠΥ)

Το ΠΜΣ ΕΠΥ παρέχει δύο (2) κατευθύνσεις:

(α) Γενική, για πτυχιούχους Ιατρικών Σχολών

(β) Υγιεινής Περιβάλλοντος, για διπλωματούχους όλων των τμημάτων Πολυτεχνείων ή Πολυτεχνικών Σχολών, πτυχιούχους Περιβαλλοντικών επιστημών των πανεπιστημίων, πτυχιούχους του τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας (Κατεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής) και των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ

Η φοίτηση στο ΠΜΣ ΕΠΥ μπορεί να είναι είτε πλήρης είτε μερική.

Η διάρκεια των ΠΜΣ πλήρους φοίτησης είναι ένα (1) έτος (2 ακαδημαϊκά εξάμηνα). Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Στο παραπάνω χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας.

Η διάρκεια των ΠΜΣ μερικής φοίτησης είναι δύο (2) έτη (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα). Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Στο παραπάνω χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας.

Για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της εκπαίδευσης, θα πρέπει να καταβληθεί από τους φοιτητές των κατευθύνσεων των ΠΜΣ ΔΥ, ΔΥΥ και ΕΠΥ το ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ (350 €), ανά εξάμηνο για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και ανά έτος για τους φοιτητές μερικής φοίτησης.

Το ποσό για το Α΄ εξάμηνο είναι απαραίτητο κατατεθεί κατά την εγγραφή του φοιτητή, ενώ το υπόλοιπο, κατά την έναρξη του Β΄ εξαμήνου (για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης) και του Γ΄ εξαμήνου (για τους φοιτητές μερικής φοίτησης).

Για το ΠΜΣ ΔΥΥ με κατεύθυνση στη Διοίκηση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών θα πρέπει να καταβληθεί από τους φοιτητές το ποσό των επτακοσίων πενήντα ευρώ (750 €) ανά έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις εισαγωγής ηλεκτρονικά, από 10 Μαρτίου 2017 έως και 10 Απριλίου 2017

Για αναλυτικές πληροφορίες, δείτε τους παρακάτω συνδέσμους: 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσιας Υγείας

Πρόγραμμα Σπουδών

Προκήρυξη

 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας

Πρόγραμμα Σπουδών

Προκήρυξη

 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας (ΠΜΣ ΕΠΥ)

Πρόγραμμα Σπουδών

Προκήρυξη

 

--------------------

Για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που δέχονται αυτό το διάστημα αιτήσεις, πατήστε εδώ   

Κάνοντας εγγραφή στο site μας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας profile και να ενημερώνεστε μέσω mail για προκηρύξεις, νέα και πληροφορίες των μεταπτυχιακών που σας ενδιαφέρουν!

https://www.eduguide.gr/accounts/register/

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών καθώς και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την κεντρική μας σελίδα http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να εξερευνήσετε την πιο πλήρη και χρηστική μηχανή αναζήτησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων και να αναζητήσετε μεταπτυχιακά με βάση τα ενδιαφέροντα σας.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο