Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Έγκριση δύο (2) νέων μεταπτυχιακών σε Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δύο (2) νέα μεταπτυχιακά σε Επιστήμες της Αγωγής εγκρίθηκαν και θα λειτουργήσουν τον Οκτώβριο του 2016 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τα μεταπτυχιακά 1. «Επιστήμες της Αγωγής” με κατευθύνσεις “Παιδαγωγική και Διδακτική Πράξη, “Εφαρμογές Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση” και “Ανθρωπιστικές Επιστήμες στην Εκπαίδευση” και 2. «Επιστήμες της Αγωγής -Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση ΤΠΕ (e-learning)". Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα προγράμματα. 

Τμήμα: Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης

Τίτλος Προγράμματος: Επιστήμες της Αγωγής

Κατευθύνσεις

Α. Παιδαγωγική και Διδακτική Πράξη 

  • (1) Γλώσσα και Γραμματισμός στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, 
  • (2) Διοικητικές και Επιμορφωτικές Λειτουργίες στην Εκπαίδευση, 
  • (3) Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση 

Β) Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση. 

  • (1) Ψυχοπαιδαγωγικές Παρεμβάσεις και Προληπτικά Προγράμματα για Παιδιά Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας 
  • (2) Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Παιδαγωγικές Εφαρμογές 

Γ) Οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες στην Εκπαίδευση 

  • (1) Τέχνη και Εκπαίδευση 
  • (2) Θεολογία και Παιδεία.

Αριθμός εισακτέων: 45 φοιτητές/έτος (και για τις 3 κατευθύνσεις)

Κατηγορίες Πτυχιούχων που γίνονται δεκτοί 
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι: (α) Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας καθώς και Τμημάτων Ψυχολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, (β) άλλων Τμημάτων πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, εφόσον οι πτυχιούχοι έχουν εξετασθεί επιτυχώς σε δύο τουλάχιστον μαθήματα των Επιστημών της Αγωγής ή σε συναφή μαθήματα με το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας, (γ) Τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας, Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας και Τμημάτων Λογοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. 

Υποτροφίες: Από την καταβολή διδάκτρων θα απαλλάσσεται ένας αριθμός (έως το 10% των νεοεισερχομένων) μεταπτυχιακών φοιτητών που τεκμηριωμένα αδυνατούν να καταβάλουν τα δίδακτρα. 

Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής θα αναφέρονται στην προκήρυξη που θα δημοσιευθεί.

Για να δείτε τα διδασκόμενα μαθήματα ανά κατεύθυνση πατήστε εδώ:

 

Τμήμα: Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης

Τίτλος Προγράμματος : Επιστήμες της Αγωγής -Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση ΤΠΕ (e-learning)

Αριθμός εισακτέων: 40 άτομα/έτος

Αντικείμενο - σκοπός 
Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η εξειδίκευση των πτυχιούχων και η έρευνα στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε). Το Πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων υψηλού επιπέδου στο γνωστικό αντικείμενο της παιδαγωγικής αξιοποίησης των Τ.Π.Ε στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (e-Learning) με έμφαση στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας και στην προετοιμασία επιστημόνων για σπουδές διδακτορικού επιπέδου. 
Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις βασικές κατευθύνσεις: i) στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μαθησιακών περιβαλλόντων στο διαδίκτυο τόσο στο επίπεδο της σχολικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας) όσο και στο πεδίο της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών καθώς και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ii) στις σχέσεις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς θεσμούς, καθώς και βασικές λειτουργίες της, και iii) στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ψηφιακού διαδραστικού υλικού με βάση τις αρχές και την μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Κατηγορίες Πτυχιούχων 
Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς με το Πρόγραμμα γνωστικού αντικειμένου. 

Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής θα αναφέρονται στην προκήρυξη που θα δημοσιευθεί.

Για να δείτε τα διδασκόμενα μαθήματα πατήστε εδώ

Επίσης, δείτε και το άρθρο μας Δωρεάν μεταπτυχιακά: Εγκρίσεις 4 νέων μεταπτυχιακών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τα νέα μεταπτυχιακά που εγκρίθηκαν, επίσης, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαιδευσης και Ψυχολογίας και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς.

Όλες οι προκηρύξεις υποτροφιών δημοσιεύονται στο eduguide μόλις ανακοινώνονται από τους αντίστοιχους φορείς.

Κάνοντας εγγραφή στο site μας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας profile και να ενημερώνεστε μέσω mail για προκηρύξεις, νέα και πληροφορίες των μεταπτυχιακών που σας ενδιαφέρουν!

https://www.eduguide.gr/accounts/register/

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών καθώς και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την κεντρική μας σελίδα http://www.eduguide.gr/ μπορείτε να εξερευνήσετε την πιο πλήρη και χρηστική μηχανή αναζήτησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων και να αναζητήσετε μεταπτυχιακά με βάση τα ενδιαφέροντα σας.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο