Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Προκήρυξη:

Τo Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών και με την από 26-1-2024 (Συνεδρία 42 η ) απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή στις προτεινόμενες επιστημονικές περιοχές:

  1. Α methodological framework for exploring the diffusion of social innovations towards carbon-neutral energy systems / Μεθοδολογικό πλαίσιο διάχυσης κοινωνικών καινοτομιών για τη μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερα ενεργειακά συστήματα
  2. A methodological framework for the assessment of decarbonisation actions in the building sector, considering aspects of energy justice and inclusivity / Μεθοδολογικό πλαίσιο για την αξιολόγηση μονοπατιών από-ανθρακοποίησης στον κτηριακό τομέα, ενσωματώνοντας και πτυχές ενεργειακής δικαιοσύνης και συμπερίληψης.

Επιβλέπων: Καθηγητής Αλέξανδρος Φλάμος, aflamos@unipi.gr

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του Διδακτορικού Διπλώματος είναι τρία (3) πλήρη ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία ορισμού της τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα έχουν όσοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής
  • Είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής
  • Είναι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου κατά το άρθρο 46 του ν. 4485/2017

Σε ειδικές περιπτώσεις, γίνονται αιτιολογημένα δεκτοί ως Υποψήφιοι Διδάκτορες και μη κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με απαιτούμενο χρόνο λήψης βασικού πτυχίου τουλάχιστον δέκα (10) ακαδημαϊκών εξαμήνων (300 ECTS) και σειράς κατάταξης στο ανώτερο 30% της σειράς αποφοίτησης στην ίδια εξεταστική ή έχουν τουλάχιστον μία δημοσίευση σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό με δείκτη απήχησης ή δύο δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στην Γραμματεία του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση tex-secr@unipi.gr την υποψηφιότητά τους έως την 18-2-2024.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση υποψηφιότητας
  2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
  3. Αντίγραφο Πτυχίου και Αναλυτική Βαθμολογία ή Διπλώματος ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.)της ημεδαπής ή αναγνωρισμένουως ισότιμου της αλλοδαπής
  4. Αντίγραφο Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Αναλυτική Βαθμολογία ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής
  5.  Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα
  6. Προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής
  7. Ανάλυση ερευνητικών ενδιαφερόντων και προτεραιοτήτων
  8. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μιας τουλάχιστον επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά προτίμηση της Αγγλικής (Lower με βαθμό τουλάχιστον Β, TOEFL με βαθμό άνω του 550, IELTS ή ισοδύναμο)
  9. Δύο Συστατικές Επιστολές κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ
  10. Αντίγραφα εργασιών που έχουν εκπονηθεί σε προηγούμενα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Το Τμήμα υποχρεούται να διαπιστώσει εάν οι τίτλοι σπουδών από την αλλοδαπή εντάσσονται στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και στο Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής του ΔΟΑΤΑΠ (https://www.doatap.gr/anagnorish/mitroa/), σύμφωνα με το άρθρο 304, του ν. 4957/2022.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να ανατρέξουν στον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος καθώς και να απευθύνονται στην Γραμματεία του Τμήματος (τηλ. επικοινωνίας 210414 2098, 210414 2095).

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο