Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτορικό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τ.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στα ακόλουθα γνωστικά πεδία/θέματα:

  • Επίδραση της ESG αξιολόγησης στις αποδόσεις των επιχειρήσεων και τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Διακλαδική και Διακρατική Μελέτη ESG αξιόγραφων
  • Στρατηγικές ESG στη Διαχείριση Κινδύνων
  • Διαχείριση Κινδύνων σε Συμπεριφορικό Πλαίσιο
  • Μέτρηση οικονομικών επιδράσεων σε τοπικό επίπεδο: Η περίπτωση της Μαστίχας Χίου 
  • The path to Green accounting in the Public Sector 
  • Digital transformation of public sector auditing: constraints and capabilities of digital infrastructures and implications for auditing, accounting, and accountability
  • Επιπτώσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην κρατική διαφθορά, τη φτώχεια ή το φυσικό περιβάλλον. Απατηλή διαφήμιση, προώθηση επικινδύνων για την υγεία ή την ασφάλεια προϊόντων. Αθέμιτος ανταγωνισμός. Η γεωγραφική και ιστορική διαφοροποίηση τής κρατούσας ηθικής ή περιρρέουσας κουλτούρας και η ηθικώς υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Κοινωφελείς ή φιλανθρωπικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων.
  • Ηθική μέσα στον επαγγελματικό χώρο. Π.χ. αποκλεισμός ή δυσμενής μεταχείριση εργαζομένων λόγω φύλου, εθνικότητας, ερωτικών προτιμήσεων, αναπηρίας. Υψηλές αμοιβές διευθυντικών στελεχών σε δυσαρμονία με τα συμφέροντα των μετόχων. Επιλογή προμηθευτή βάσει προσωπικού συμφέροντος του αποφασίζοντος. Δικαιώματα των εργαζομένων. Συμφέροντα των εργαζομένων και συνυπολογισμός αυτών κατά τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.
  • Ιστορία του κλάδου. Π.χ. η σημασία για τη γένεση του κλάδου, των κινημάτων προστασίας του καταναλωτή, ή του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Φιλοσοφικά ζητήματα του κλάδου. Π.χ. αν μπορεί να νοηθεί το νομικό πρόσωπο τής επιχειρήσεως ως ηθικώς υπεύθυνο αυτοτελώς, για τη δραστηριότητα που τού αποδίδεται. Η καντιανή (ή η αριστοτελική, ή η χρησιμοθηρική ...) ηθική και η εφαρμογή της στα ζητήματα (ή κάποια συγκεκριμένα ζητήματα) τής ηθικής των επιχειρήσεων. Το είναι και το φαίνεσθαι στην ηθική των επιχειρήσεων και η υποστηριξιμότητα τού πρώτου αντί τού δευτέρου.
  • Κέρδη και ζημίες τής επιχειρήσεως από ηθικές επιλογές. Π.χ. η σημασία τής δικαιοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον για την αφοσίωση ή την ενεργητικότητα των εργαζομένων. Η ύπαρξη ή ανυπαρξία οικονομικού οφέλους από την επιλογή καταρτίσεως και εφαρμογής ενός κώδικα δεοντολογίας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχει ο/η κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής ή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου του άρθρου 46 του Ν. 4485/2017. Σε ειδικές περιπτώσεις γίνεται αιτιολογημένα δεκτός ως υποψήφιος διδάκτορας και μη κάτοχος Δ.Μ.Σ. Δεκτές γίνονται υποψηφιότητες κατόχων Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, σε συναφή προς τα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα. Η δυνατότητα παραμονής στη Χίο κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής θα ληφθεί υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ηλεκτρονική μορφή (tde_akad_gram@chios.aegean.gr), μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, τα ακόλουθα:

  1. Αίτηση (βάσει προτύπου): https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?t=32998
  2. Φωτοτυπία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας
  3. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα
  4. Φωτοτυπία πτυχίου/διπλώματος
  5. Φωτοτυπία μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
  6. Φωτοτυπία πιστοποιητικού επαρκούς γνώσης της αγγλικής γλώσσας και οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό επάρκειας άλλης γλώσσας
  7. Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία
  8. Τουλάχιστον δύο συστατικές επιστολές από καθηγητές/τριες Α.Ε.Ι. με τους/τις οποίους/ες ο/η υποψήφιος/α είχε ή έχει ακαδημαϊκή σχέση.
  9. Αντίγραφα άρθρων που δημοσιεύτηκαν είτε σε επιστημονικά περιοδικά είτε σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων τα οποία δημοσιεύουν εργασίες με σύστημα κριτών, μονογραφίες ή διακρίσεις
  10. Αντίγραφα εργασιών που έχουν εκπονηθεί σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών
  11. Συνοπτικό σχέδιο πρότασης διδακτορικής διατριβής που θα περιέχει:
    • το προτεινόμενο θέμα
    • περιγραφή του σκοπού της διδακτορικής διατριβής, καθώς και των επιμέρους στόχων αυτής
    • περιγραφή της μεθοδολογίας που θα ακολουθηθεί
    • ενδεικτική βιβλιογραφία
    • προσδοκώμενα αποτελέσματα

Τέλος, ο/η υποψήφιος/α μπορεί να καταθέσει κάθε άλλο στοιχείο, που σύμφωνα με τη γνώμη του/της, θα συνέβαλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη άποψη.

Μετά την επεξεργασία των δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι/ες που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις θα κληθούν σε συνέντευξη. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο