Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκηρύξεις διδακτορικών σπουδών από το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκηρύσσει 4 θέσεις υποψηφίων διδακτόρων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 στα γνωστικά αντικείμεα της ‘Αναπτυξιακής Ψυχολογίας’ και των ‘Παιδαγωγικών’.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλλουν αίτηση από 22 Απριλίου 2024 έως και 30 Ιουνίου 2024.

  • Δύο (2) θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο επιστημονικό πεδίο «Αναπτυξιακή Ψυχολογία» με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο και προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες για την υποβολή υποψηφιότητας στις παρακάτω θεματικές περιοχές και ερευνητικά πεδία:
    1. Τυπική και αποκλίνουσα ανάπτυξη στην πρώιμη παιδική ηλικία
      • Εφαρμογή επιστημονικά τεκμηριωμένων προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης που προάγουν την ολόπλευρη ανάπτυξη και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχοπαθολογίας σε ευάλωτα βρέφη, νήπια και μικρά παιδιά.
      • Ενσυνειδητότητα/ εννόηση και ψυχική ανθεκτικότητα σε οικογένειες και γονείς παιδιών με ή χωρίς αποκλίσεις στην ανάπτυξη.
      • Ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις στην αναπτυξιακή ψυχολογία και πρακτικές εφαρμογές: πρώιμες αντικειμενοτρόπες σχέσεις και γονεϊκή λειτουργία (πατρότητα/μητρότητα) σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο.
    2. Κοινωνικό - συναισθηματική ανάπτυξη και ανάγκες σε παιδιά με πρώιμη ανάπτυξη γνωστικών - μαθησιακών ικανοτήτων και ταλέντων [χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά] και στις οικογένειες τους.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι/ες μπορούν να απευθύνονται στον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΦΕΚ 651/Β/28-02-2019), τις διατάξεις του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ.Α ́/4-8-2017), και μέσω e-mail: d.papadopoulos@uoi.gr

 

  • Δύο (2) θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο γνωστικό αντικείμενο ‘Παιδαγωγικά στην ΠΠΗ’, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Ζωή Νικηφορίδου, και προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες για την υποβολή υποψηφιότητας στις παρακάτω θεματικές περιοχές και ερευνητικά πεδία:
    1. Ευημερία των μικρών παιδιών: έμφαση σε υποκειμενικές απόψεις των παιδιών, σε παιδοκεντρικές μεθοδολογίες και βιο-οικολογικά μοντέλα
    2. Γνωστική ανάπτυξη μικρών παιδιών: πιθανολογική σκέψη, στατιστικός συλλογισμός, τεχνολογία, η έννοια του ρίσκου σε ποικίλα πλαίσια και πρακτικές

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι/ες μπορούν να απευθύνονται στον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΦΕΚ 651/Β/28-02-2019), τις διατάξεις του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ.Α ́/4-8-2017), και μέσω e-mail: znikifor@uoi.gr


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο