Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Προκήρυξη:

Το διδακτορικό πρόγραμμα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) του Πολυτεχνείου Κρήτης περιλαμβάνει την παρακολούθηση μαθημάτων και την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Το πρόγραμμα διαρκεί από 3 έως 6 έτη, η φοίτηση σε αυτό είναι δωρεάν και αιτήσεις εισαγωγής μπορούν να γίνουν σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα προσφερόμενα μαθήματα, οι απαιτήσεις και ο κανονισμός λειτουργίας του προγράμματος περιγράφονται στο ΦΕΚ Β 4996/2023 και στη σχετική ιστοσελίδα.

Κατηγορίες Πτυχιούχων που γίνονται δεκτοί

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εισαγωγή στο πρόγραμμα έχουν οι κάτοχοι είτε μεταπτυχιακού διπλώματος είτε ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών από ΑΕΙ της ημεδαπής ή από αναγνωρισμένο ίδρυμα αλλοδαπής. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν βαθμό μεταπτυχιακού διπλώματος ή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών τουλάχιστον οκτώ (8). Εφ' όσον δεν ικανοποιείται το κριτήριο αυτό, η Συνέλευση αποφασίζει κατά περίπτωση συνεκτιμώντας το ερευνητικό έργο και τα ακαδημαϊκά προσόντα του υποψηφίου.

Πτυχία και τίτλοι από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να περιλαμβάνονται στα αντίστοιχα Μητρώα του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ιδρύματα και τίτλοι). Σε περιπτώσεις μη καταχώρησης στα Μητρώα, οι υποψήφιοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του διδακτορικού προγράμματος. Για πτυχία από αλλοδαπά ιδρύματα μέσω συμφωνίας δικαιόχρησης με ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα ακολουθούνται διαδικασίες που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 31/03/2024.

Ο ενδιαφερόμενος κάνει πρώτα εγγραφή στο σύστημα https://e-graduate.tuc.gr/jMScApplication/ και λαμβάνει Username και Κωδικό Πρόσβασης. Ακολούθως συνδέεται με αυτά στο σύστημα και ξεκινά την Υποβολή Αίτησης από τη στήλη Ενέργειες στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΠΔ- PEM DOCTORAL STUDIES.

Η αίτηση περιλαμβάνει κυρίως:

  • Προσωπικά στοιχεία, βιογραφικό σημείωμα, έγγραφο ταυτοπροσωπίας και φωτογραφία.
  • Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές - Βαθμοί - Διπλωματικές εργασίες.
  • Διακρίσεις.
  • Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (κατ' ελάχιστο αγγλική γλώσσα επιπέδου Β2).
  • Εργασιακή εμπειρία, επαγγελματικοί τίτλοι.
  • Έκθεση ενδιαφερόντων.
  • Στοιχεία των ατόμων που θα στείλουν συστατικές επιστολές (τουλάχιστον δύο καθηγητές, θα ειδοποιηθούν αυτόματα· δεν είναι απαραίτητες οι συστάσεις για αποφοίτους ΜΠΔ).
  • Επιπλέον πληροφορίες (κίνητρο, δημοσιεύσεις, τριμελής συμβουλευτική επιτροπή και επιβλέπων, προτεινόμενα μαθήματα, τίτλος και σχέδιο-περιγραφή της διδακτορικής διατριβής, γλώσσα συγγραφής).

Οι προσωπικές πληροφορίες των αιτούντων είναι εμπιστευτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του προγράμματος www.phd.pem.tuc.gr ή να απευθύνονται στη γραμματεία: κα. Λουκία Παπαδάκη Τηλ. +302821037161 e-mail: pem_phd@tuc.gr.

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο