Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Θέση Μεταδιδακτορικού/ής συνεργάτη/ιδας με πτυχίο ή δίπλωμα Φυσικού, Χημικού ή Μηχανικού (όλων των ειδικοτήτων)

Προκήρυξη:

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Next generation green functional surfaces [ΕXRCISE - 16743]» της Δράσης 2 της Προκήρυξης Basic Research Financing (Horizontal support for all Sciences), National Recovery and Resilience Plan (Greece 2.0) με κωδικό ΕΛΚΕ 81081, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Έλληνα Κοσμά, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΛΙΔΕΚ, Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας ανακοινώνει την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων για σύναψη μιας (1) σύμβασης ανάθεσης – μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, για την παροχή έργου στην Μύρινα, Λήμνο.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, για λόγους συνάφειας με το αντικείμενο και τις απαιτήσεις του παρεχόμενου έργου και για την εξασφάλιση της σωστής εκτέλεσης αυτού, θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια και τις αναφερόμενες σε αυτά βαθμολογίες για τα κριτήρια που δεν είναι απαιτούμενα.

ΘΕΣΗ 1 – Ένας/Μία (1) Μεταδιδακτορικός/ή συνεργάτης/ιδα με πτυχίο ή δίπλωμα Φυσικού, Χημικού ή Μηχανικού (όλων των ειδικοτήτων).

  • Πτυχίο ή Δίπλωμα Φυσικού ή Χημικού ή Μηχανικού, της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής [απαιτούμενο]
  • Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής, στην Mικροηλεκτρονική ή τα Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις [απαιτούμενο]
  • Διδακτορικό Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής, στην θεματική περιοχή της Mικρο- και Νανοτεχνολογίας, των Μικροσυστημάτων ή των μικρορευστονικών διατάξεων [απαιτούμενο]
  • Γνώση της Αγγλικής Γλώσσας [Μέγιστη βαθμολογία: 20]
    • Άριστη (Γ2/C2) Γνώση [20]
    • Καλή (Β2) ή Πολύ Καλή (Γ1/C1) Γνώση [10]
  • Εμπειρία σε (α) μικρο και νανοκατασκευαστικής και χαρακτηρισμού και β) Μικροσυστήματα ή μικρορευστονικών διατάξεων [Μέγιστη βαθμολογία: 40]
    • Εμπειρία από συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα μίας (1) από τις παραπάνω κατηγορίες [20]
    • Εμπειρία από συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και των δύο (2) παραπάνω κατηγοριών [40]
  • Γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε εφαρμογές γραφείου [Βαθμός: 10]

Για την αξιολόγηση των προτάσεων θα διεξαχθεί συνέντευξη, σε όσους ενδιαφερόμενους πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα – κριτήρια από επιτροπή που έχει οριστεί με την σχετική απόφαση του αρμοδίου Οργάνου της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ (Συνεδρίαση 429/16.02.2024). Η βαθμολόγηση θα γίνει με βάση τα κριτήρια της συνέντευξης. Στη Συνέντευξη αξιολογούνται κυρίως η προσωπικότητα του/της υποψηφίου/ας, τα τυπικά προσόντα του/της σχετικά με τις συγκεκριμένες επιμέρους ανάγκες της θέσης και τις προοπτικές αποτελεσματικής υλοποίησης του έργου, η διαθεσιμότητά του/της σε σχέση με τις ανάγκες υλοποίησης του έργου καθώς και η συνολική παρουσία του/της στη συνέντευξη.
[Μέγιστη βαθμολογία: 30]

Θεματική ενότητα συνέντευξης - Συντελεστής βαρύτητας

  1. Προσωπικά στοιχεία και ενδιαφέροντα 30%
  2. Επαγγελματική συμπεριφορά και ικανότητα επικοινωνίας 20%
  3. Ικανότητα επιτυχούς δράσης στο πλαίσιο ομάδας 20%
  4. Κατανόηση των απαιτήσεων του αντικειμένου του έργου 20%
  5. Κίνητρα υποψηφιότητας - Επαγγελματικοί στόχοι 10%

Το έργο αφορά στην συμμετοχή στο Πακέτο Εργασίας 2 του Έργου και ειδικότερα στην επεξεργασία βιοπολυμερών για την μετατροπή τους σε λειτουργικά υλικά/επιφάνειες με αντιβακτηριακές επιφάνειες ή μεμβράνες διαχωρισμού.

Ο τόπος παροχής του έργου θα είναι το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μύρινα, Λήμνο.

Το κόστος θέσης θα ανέρχεται έως του ποσού των σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000,00€), συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων.

Η σύμβαση θα έχει έναρξη μετά την έγκριση από το αρμόδιο όργανο, την ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την υπογραφή της από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι έως την λήξη του Έργου (31/12/2025).

Η σύμβαση δύναται να παραταθεί σε περίπτωση παράτασης του έργου μέχρι την νέα ημερομηνία λήξης του έργου και εντός των εγκεκριμένων ορίων του προϋπολογισμού.

Γενικοί Όροι Πρόσκλησης

  1. Η μη υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από την διαδικασία.
  2. Η πρόταση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής προτάσεων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνάς.
  3. Σε περίπτωση που η διαδικασία αξιολόγησης προβλέπει συνέντευξη και ο υποψήφιος δεν προσέλθει στη συνέντευξη, αυτός απορρίπτεται και δεν μπορεί να αξιολογηθεί περαιτέρω από την Επιτροπή Αξιολόγησης. Η ημερομηνία και ώρα της συνέντευξης καθορίζεται από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, είναι υποχρεωτική για τους υποψηφίους και δεν δύναται να μεταβληθεί. Η ενημέρωση προς τους υποψηφίους για τον καθορισμό της ημερομηνίας και ώρας της διενέργειας της συνέντευξης θα γίνεται ή με τηλεφωνική επικοινωνία ή με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους υποψηφίους, στο e-mail που έχουν δηλώσει ως στοιχεία επικοινωνίας στην Πρόταση που θα υποβάλλουν (για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι υποψήφιοι να δηλώσουν ορθά και ευανάγνωστα τα στοιχεία επικοινωνίας τους
  4. Σε περίπτωση ισοβαθμούντων υποψηφίων προηγείται ο υποψήφιος που έχει περισσότερες μονάδες, στο κριτήριο με τη μεγαλύτερη βαθμολογία (εξαιρείτε το κριτήριο της συνέντευξης). Αν κι εκεί ισοβαθμούν οι υποψήφιοι, τότε ελέγχεται το επόμενο κριτήριο με τη μεγαλύτερη βαθμολογία (εξαιρείτε το κριτήριο της συνέντευξης). Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια χωρίς να καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των ισοβαθμούντων, η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται με δημόσια κλήρωση, πριν την κατάρτιση των αποτελεσμάτων.
  5. Για πολίτες κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται πιστοποιητικό ελληνομάθειας Δ΄ επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας. Οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ’ αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση. Επίσης, να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή να μη τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση.
  6. Καταληκτικά θα καταρτιστεί πίνακας κατάταξης των υποψηφίων με βάση τις βαθμολογίες τους στα παραπάνω κριτήρια. Οι υποψήφιοι/ες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ανά θέση συνεργάτη, θα είναι εκείνοι/ες που θα επιλεγούν. Σε περίπτωση κωλύματος αυτών δίνεται η δυνατότητα επιλογής των επομένων υποψηφίων, ως την εξάντληση της σειράς κατάταξης.
  7. Όλοι οι υποψήφιοι διατηρούν το δικαίωμα πρόσβασης στους φακέλους προτάσεων, τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης/ βαθμολόγησης των υπολοίπων υποψηφίων υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 του ν. 2690/1999, (ΦΕΚ Α 45), όπως αυτό ισχύει σήμερα και του άρθρο 26 του ν.4624/2019 και άσκησης ένστασης εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”. Με το πέρας του διαστήματος ενστάσεων τα αποτελέσματα καθίστανται οριστικά. 
  8. Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς σύναψη σύμβασης, δεδομένου ότι επαφίεται στην απόλυτη διακριτική του ευχέρεια η σύναψη ή μη σύμβαση, ανάλογα με τις πιστώσεις και τις ανάγκες του έργου, αποκλειόμενη οιασδήποτε αξίωση των ενδιαφερομένων.
  9. Σε περίπτωση που ο επιλεχθείς υποψήφιος εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης ή της σύμβασής του και μετά από γραπτή ενημέρωση συνεχίζει να εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του, ο Ε.Λ.ΚΕ του Παν/μιου Αιγαίου δύναται να προβεί σε αντικατάστασή του με τον επόμενο κατά σειρά κατάταξης υποψήφιο, χωρίς περαιτέρω διαδικασία και να αξιώσει τη λύση της σύμβασης αζημίως.
  10. Οι υποψήφιοι που συνάπτουν σύμβαση λόγω αντικατάστασης ή αποχώρησης υποψηφίου θα απασχοληθούν για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα, όπως αυτό ορίζεται στην παρούσα πρόσκληση.
  11. Η πιστοποίηση γνώσης ξένων γλωσσών αποδεικνύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Π.Δ. 85/2022 «Καθορισμός προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο - Κλαδολόγιο)» (Α΄ 232), όπως αυτό ισχύει. Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις γλωσσομάθειας της αλλοδαπής πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις. Από την υποχρέωση μετάφρασης εξαιρούνται τίτλοι γλωσσομάθειας στις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική που πληρούν τους όρους του Π.Δ. 85/2022.
  12. Η πιστοποίηση γνώσης Η/Υ αποδεικνύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 85/2022 «Καθορισμός προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο - Κλαδολόγιο)» (Α΄ 232), όπως αυτό ισχύει.
  13. Σε περίπτωση που ο επιλεχθείς/τα επιλεχθέντα πρόσωπα είναι δημόσιος υπάλληλος/δημόσιοι υπάλληλοι φέρει/φέρουν προσωπική ευθύνη τήρησης των προϋποθέσεων του άρθρου 31 του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ Α 26).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά πρόταση υποψηφιότητας, το αργότερο έως την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024 (23:59), στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής: εδώ.

η οποία να περιλαμβάνει τα κάτωθι:

  • Πρόταση
  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών
  • Αποδεικτικά εμπειρίας (π.χ. ΑΠΥ, Συμβάσεις, Βεβαιώσεις Ασφαλιστικού φορέα, κτλ)
  • Συστατικές επιστολές και άλλα στοιχεία που, κατά την κρίση τους, θα βοηθήσουν την επιτροπή επιλογής στη διαμόρφωση ορθής γνώμης για την εμπειρία, τις γνώσεις, την προσωπικότητα και γενικά την καταλληλόλητα των υποψηφίων.
  • Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν: ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές ή έχουν λάβει αναβολή για όλο το χρόνο διάρκειας της απασχόλησης (μόνο ως προς τους άρρενες ενδιαφερόμενους)

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αναλυτική Προκήρυξη εδώ και μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Έλληνα Κοσμά (email: kellinas@aegean.gr).


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο