Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αιτήσεις εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Προκήρυξη:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη δ/νση του ΤΠΜ info@civil.auth.gr, από τη Δευτέρα 22 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 24 Μαϊου 2024 (πληροφορίες αρμόδια υπάλληλος Γιαννούλα Αντωνίου τηλ. 2310 995698 email giananto@civil.auth.gr). (Σ.Τ.19/18-4-2024).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα έχουν όσοι/ες πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
(α) Είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής και είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.
(β) Είναι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) κατά το άρθρο 78 του ν.4957/2022.

Μαζί με την αίτηση, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν:

α) Πιστοποιητικό κατοχής integrated master.
β) Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος, μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης και λοιπών τίτλων σπουδών (με τον ακριβή βαθμό, απλή φωτοτυπία).
Σημειώνεται ότι:

  • Η αναγνώριση τίτλων σπουδών της αλλοδαπής για εισαγωγή σε διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, του άρθρου 304 του Ν. 4957/2022, εκτός αν ο υποψήφιος έχει ήδη στην κατοχή του πράξη αναγνώρισης του ΔΟΑΤΑΠ.
  • Η γνησιότητα του τίτλου σπουδών που προσκομίζει ο υποψήφιος πιστοποιείται
    1.1. με σφραγίδα της Χάγης.
    1.2. με κατάθεση του πτυχίου και ταυτόχρονη ενημέρωση του Πανεπιστημίου της Αλλοδαπής από τον ενδιαφερόμενο. Η ενημέρωση συνοδεύεται με επίσημο email του Πανεπιστημίου της Αλλοδαπής δίνοντας στη Γραμματεία του εκάστοτε Ακαδημαϊκού Τμήματος τη δυνατότητα να ελέγξει τη γνησιότητα.

γ) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, απλή φωτοτυπία).
δ) Βιογραφικό σημείωμα.
ε) Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μιας τουλάχιστον ευρωπαϊκής γλώσσας, επιπέδου τουλάχιστον (Β2), (απλή φωτοτυπία και προσκόμιση των πρωτοτύπων).
στ) Συστατικές επιστολές (δύο τουλάχιστον).
ζ) Συνάφεια τυχόν προηγούμενης επαγγελματικής εμπειρίας με το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής.
η) Αντίγραφα τυχόν εργασιών τους.
θ) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
ι) Προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής

H αξιολόγηση και τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με συνεκτίμηση των αναφερομένων στον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κριτηρίων σε συνδυασμό με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2024.

Ανακοίνωση

Αίτηση


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο