Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Διδακτορικές Σπουδές στη Νομική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Προκήρυξη:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει το άνοιγμα μέχρι επτά (7) θέσεων για την εισδοχή στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στη Νομική για το εαρινό εξάμηνο του 2023.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να προσφέρει το ύψιστο επίπεδο επιστημονικής γνώσης και να προετοιμάσει τους φοιτητές για μία καριέρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην επιστημονική έρευνα στο πεδίο της νομικής επιστήμης. Οι φοιτητές αναμένεται να διεξάγουν μία σύγχρονη μορφή έρευνας, που θα προάγει πρωτότυπες και πρακτικά εφαρμόσιμες λύσεις σε επιστημονικά ζητήματα της Νομικής.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι του προγράμματος συνίστανται στην:

  • ανάπτυξη της εις βάθος κατανόησης και της κριτικής επεξεργασίας εκ μέρους των φοιτητών της σύγχρονης βιβλιογραφίας και των ερευνητικών μεθόδων στο πεδίο της νομικής επιστήμης.
  • Ανάπτυξη της κατανόησης και της εφαρμογής των κατάλληλων ερευνητικών και επιστημονικών μεθόδων εκ μέρους των φοιτητών προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση του θέματος της διδακτορικής διατριβής τους.
  • Ενίσχυση των ερευνητικών ικανοτήτων των φοιτητών και διευκόλυνση της ανάπτυξης εξειδίκευσης στο πεδίο της έρευνάς τους.
  • Εκπαίδευση των φοιτητών στον τρόπο διάδοσης των πορισμάτων της έρευνάς τους, των συμπερασμάτων και των προτάσεών τους, μέσω, επί παραδείγματι, της δημοσίευσης σε επιστημονικά περιοδικά ή/και της παρουσίασης της εργασίας τους σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Διάρκεια: 3  έτη

Κριτήρια επιλογής: Προεπιλογή με βάση την αξιολόγηση των ικανοτήτων του υποψηφίου και τελική επιλογή με βάση ατομική συνέντευξη (αν κριθεί αναγκαίο)

Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος 2023

Τρόπος υποβολής αίτησης

Για ακαδημαϊκές πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών μπορείτε να επικοινωνείτε με την ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος, Καθ. Ειρήνη Σταματούδη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση stamatoudi.i@unic.ac.cy.

Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.unic.ac.cy/apply. μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2023.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο