Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσκαλεί ενδιαφερόμενες/ους να έρθουν σε επαφή με διδάσκοντες του Τμήματος προκειμένου να διαμορφώσουν ερευνητικές προτάσεις για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Τα ενδιαφέροντα των διδασκόντων που είναι διατεθειμένοι να εποπτεύσουν υποψήφιους διδάκτορες περιγράφονται στη συνέχεια.

Η/ο ενδιαφερόμενη/μενος διατυπώνει σύντομη πρόταση και προσωρινό τίτλο. Στη συνέχεια, έρχεται σε επαφή με την/ον διδάσκοντα που διαθέτει ανάλογα ενδιαφέροντα με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (δείτε την σχετική ενότητα στην ιστοσελίδα του Τμήματος ΠΕΔΙΣ) Εφόσον η/ο διδάσκων συμφωνήσει κατ’ αρχήν για την αναγκαιότητα της προτεινόμενης πρότασης καθοδηγεί την/τον φοιτητή/τρια να διαμορφώσει μία ολοκληρωμένη ερευνητική πρόταση, την οποία μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλει στη Γραμματεία του Τμήματος. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εξεταστεί μία υποψηφιότητα, αποτελεί η επικοινωνία και συμφωνία της/του ενδιαφερόμενου με την/τον εν δυνάμει επιβλέποντα επί του θέματος και της πρότασής που υποβάλλει.  Η Συνέλευση του Τμήματος αποφασίζει για την αποδοχή ή μη της πρότασης.

Δείτε τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών εδώ !

Διαδικασία αίτησης και απαιτούμενα δικαιολογητικά

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 έως και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023. Οι αιτήσεις αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση pedis@uop.gr με την ένδειξη «Αίτηση για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής_Ονοματεπώνυμο».

Εναλλακτικά μπορεί να αποσταλεί φάκελος υποψηφιότητας στη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην ταχυδρομική διεύθυνση: Αριστοτέλους 1 & Λ. Αθηνών, Τ.Κ. 20132, Κόρινθος.  

Στην περίπτωση υποβολής φακέλου υποψηφιότητας σε έντυπη μορφή, τα δικαιολογητικά (1), (4) και (5) θα πρέπει να αποσταλούν υποχρεωτικά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση pedis@uop.gr με την ένδειξη «Αίτηση για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής_Ονοματεπώνυμο_Δικαιολογητικά 1, 4 & 5»

Ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου σύμφωνα με το πρότυπο του τμήματος
  2. Αντίγραφο πτυχίου
  3. Αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
  4. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, κατά προτίμηση με το πρότυπο Europass.
  5. Σχέδιο έρευνας σύμφωνα με το πρότυπο του τμήματος.
  6. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικών
  7. Ευκρινές φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  8. Μία (1) φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας (μόνο σε έντυπη αποστολή των δικαιολογητικών)

Υποτροφίες

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συνεχίζει την προσφορά υποτροφιών στη μνήμη του Ιδρυτή και Γενικού Διευθυντή της Κοινωφελούς Οργάνωσης Praksis, Τζανέτου Αντύπα, μιας εμβληματικής προσωπικότητας της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών, που έφυγε πρόωρα, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Οι υποτροφίες αποσκοπούν στο να ενισχύσουν την επιστημονική έρευνα για την κοινωνία των πολιτών και να ενθαρρύνουν νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Τζανέτου Αντύπα στην κοινωνική προσφορά.

Συγκεκριμένα, δίνονται υποτροφίες σε Υποψήφιους Διδάκτορες (9.000 ευρώ ανά φοιτητή), οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν έρευνα σε ζητήματα της κοινωνίας των πολιτών, εθελοντισμού, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και μη κρατικών δρώντων.

Δείτε τις Ακαδημαϊκές Υποτροφίες Αριστείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο