Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Διδακτορική Διατριβή στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Προκήρυξη:

Το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που οργανώνεται και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4957/2022 και του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος, αποσκοπεί στην προαγωγή πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, και οδηγεί στην απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος.

Με απόφαση της υπ’ αρ. 32ης τακτικής/05.04.2023 συνεδρίασης της Συνέλευσης του Τμήματος καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας πρόσκλησης, να υποβάλουν αίτηση για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε ερευνητικές περιοχές συναφείς με το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος και συγκεκριμένα:

  1. Ευέλικτες πρακτικές διαχείρισης έργων σε εικονικές ομάδες. (Δαμασιώτης Β.)
  2. Διακυβέρνηση και Διαχείριση κινδύνων στο Δημόσιο Τομέα. (Κουτούπης Α.)
  3. Εταιρική Διακυβέρνηση και Νέες Τεχνολογίες. Η σύνδεση τεχνολογικά εξελιγμένων πληροφοριακών συστημάτων με την ποιότητα του συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης στις Εισηγμένες στο ΧΑΑ επιχειρήσεις (Κουτούπης Α.)
  4. Accounting and Information Systems (Νεραντζίδης Μ.)
  5. Tax Accounting (Νεραντζίδης Μ.)
  6. Τεχνικές και μέθοδοι κοστολόγησης ή και Διοικητικής Λογιστικής σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις (SME) (Τσιφόρα Ε.)
  7. Υποστήριξη εκπαίδευσης για την ενίσχυση των απαιτούμενων δεξιοτήτων του λογιστικού επαγγέλματος (Τσιφόρα Ε.)
  8. Artificial Intelligence and Blockchain in Accounting and Auditing (Τσούτσα Π.)
  9. Nexus of Smart Financial Objects (Τσούτσα Π.)
  10. Βιώσιμη Χρηματοοικονομική και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Fintech). (Φάσσας Α.)
  11. Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανές Εκμάθησης (Machine Learning) στη Χρηματοοικονομική. (Φάσσας Α.-Τσάκαλος Ι.)
  12. Energy Finance (Τσάκαλος Ι.)
  13. Decentralised Finance (Φάσσας Α. - Τσάκαλος Ι.)
  14. Risk Contagion (Φάσσας Α. - Τσάκαλος Ι.)
  15. Climate Finance (Τσάκαλος Ι.)
  16. ESG Investment Strategies (Φάσσας Α. - Τσάκαλος Ι.)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανωτέρω ερευνητικές περιοχές και για τη διαμόρφωση του «Συνοπτικού Σχεδίου Πρότασης Διδακτορικής Διατριβής», οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει καταρχάς να επικοινωνήσουν με τον/την αντίστοιχο/η καθηγητή/τριά, ώστε να συζητήσουν μαζί του/της την πρόταση τους και να εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη του/της για την επίβλεψη της ΔΔ τους

Τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών ΔΕΠ του Τμήματος είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του τμήματος https://accfin.uth.gr/

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά (σε ένα συμπιεσμένο φάκελο), μαζί με τα ακόλουθα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στο ακόλουθο email (accfin.uth@gmail.com), έως την 15η Ιουνίου 2023.

Αίτηση & Απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Αίτηση (διατίθεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://accfin.uth.gr/phd-studies/ )

2. Αντίγραφο πτυχίου / διπλώματος (με τον ακριβή βαθμό), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης και λοιπών τίτλων σπουδών. Τίτλοι σπουδών από ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ.

3. Πιστοποιητικά αναλυτικής βαθμολογίας (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών)

4. Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2/C2 μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (ιδιαίτερα Αγγλικής). Αυτό δεν χρειάζεται εάν ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής

5. Συστατικές επιστολές (δύο τουλάχιστον) από μέλη ΔΕΠ αναγνωρισμένου ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Οι συστατικές επιστολές αποστέλλονται απευθείας από τους συντάκτες ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά στη γραμματεία του Τμήματος

6. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα του/της υποψηφίου/ας και αναλυτικό υπόμνημα επιστημονικής δραστηριότητας και επιστημονικών δημοσιευμάτων

7. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας

8. Κάθε άλλο στοιχείο που συμβάλει στην πληρέστερη αξιολόγηση και υποστήριξη της υποψηφιότητας (π.χ. αποδεικτικά ερευνητικής δραστηριότητας, διακρίσεις κλπ.)

9. Επιστολή από τον/την προτεινόμενο/η επιβλέποντα/ουσα, στην οποία να αναφέρει ότι δέχεται να αναλάβει την επίβλεψη της προτεινόμενης διατριβής

10.Ερευνητική Πρόταση εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, η οποία κατ’ ελάχιστον περιέχει: το ερευνητικό ζήτημα, την περιγραφή του σκοπού της Διδακτορικής Διατριβής, καθώς και των επιμέρους ερευνητικών υποθέσεων ή ερωτημάτων αυτής, μια συνοπτική επισκόπηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας/ερευνητικής δραστηριότητας πάνω στο θέμα και τεκμηρίωση της αναγκαιότητας, συνεισφοράς και πρωτοτυπίας της προτεινόμενης Διδακτορικής Διατριβής, περιγραφή της μεθοδολογίας που θα ακολουθηθεί, τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενδεικτική βιβλιογραφία, καθώς και ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα των φάσεων εκπόνησης της διατριβής.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση του Διδακτορικού Διπλώματος (Δ.Δ.) είναι τρία (3) πλήρη ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία ορισμού της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής. Ο μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης της Διδακτορικής Διατριβής είναι έξι (6) έτη.

Η Συνέλευση του Τμήματος, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Επιλογής, θα εξετάσει εάν πληρούνται τα κριτήρια που ορίζονται στον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του τμήματος και οι προϋποθέσεις του Ν.4957/2022 ως προς τα απαιτούμενα προσόντα. Βάσει αυτών θα εγκρίνει ή απορρίψει (αιτιολογημένα) την αίτηση του υποψηφίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος (Πληροφορίες: Κανιούρας Πάρης & Μαργέλου Βασιλική 2410-684233, 2410-684270).

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Campus ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ, Π.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, 41500

Τηλ. 2410 - 684 233, 2410-684 270, Email: g-accfin@uth.gr

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο