Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη πέντε (5) θέσεων μεταδιδακτορικών ερευνητών/τριών στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ

Προκήρυξη:

Η Συνέλευση του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίασή της αρ. 250/19-09-2023, αποφάσισε την προκήρυξη πέντε (5) θέσεων Μεταδιδακτορικών Ερευνητριών/ων στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα/πεδία:

1. Φορολογικό Δίκαιο, μία (1) θέση, Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Κατερίνα Σαββαϊδου.

2. Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, μία (1) θέση, Επιβλέπων Καθηγητής Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης.

3. Εμπορικό Δίκαιο, μία (1) θέση, Επιβλέπων Καθηγητής Ρήγας Γιοβαννόπουλος.

4. Φιλοσοφία και Μεθοδολογία του Δικαίου, μία (1) θέση, Επιβλέπων Καθηγητής Ανδρέας Τάκης.

5. Ποινικό Δίκαιο, μία (1) θέση, Επιβλέπουσα Καθηγητής Γεώργιος Νούσκαλης.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν από κάθε υποψήφια/ο ως προϋπόθεση εξέτασης της υποψηφιότητάς της/του είναι τα ακόλουθ :

1) Αίτηση εκπόνησης μεταδιδακτορικής έρευνας, σύμφωνα με το υπόδειγμα που συναρτάται στον παρόν ως Παράρτημα Α.

2) Πρόταση εκπόνησης Μεταδιδακτορικής έρευνας, σύμφωνα με το υπόδειγμα που συναρτάται στον παρόν ως Παράρτημα Β.

3) Αντίγραφο Πτυχίου ή Διπλώματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου σπουδών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

4) Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου σπουδών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (εφόσον υπάρχει).

5) Αντίγραφο Διδακτορικού Διπλώματος από ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου σπουδών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

6) Πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας (Γ2) στην οποία η/ο υποψήφια/ος δηλώνει ότι θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της Μεταδιδακτορικής Έρευνας.

7) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με κατάλογο επιστημονικών δημοσιεύσεων και αναφορά της ερευνητικής εμπειρίας, μετά την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Η αίτηση, καθώς και το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αποστέλλονται ηλεκτρονικά (με e-mail) στη Γραμματεία του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dktektoni@law.auth.gr.

Οι αιτούντες θα παραλαμβάνουν σε επιστροφή του e-mail τους τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους. Η διαδικασία επιλογής (αξιολόγηση – ενστάσεις) πραγματοποιείται σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Επικαιροποιημένο Κανονισμό Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας της Συγκλήτου του Α.Π.Θ. (ΦΕΚ 5867/B/6.10.2023), ο οποίος προσαρτάται στην παρούσα.

Στους επιλεγέντες απονέμεται ο τίτλος της/του Μεταδιδακτορικής/ου Ερευνήτριας/η. Οι Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές του Τμήματος Νομικής οφείλουν να παρουσιάσουν με το πέρας της έρευνάς τους μια μονογραφία. Επιπλέον, οι Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές που θα επιλεγούν οφείλουν να παρέχουν αυτοδύναμο ή/και επικουρικό διδακτικό έργο στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, σύμφωνα με την απόφαση της Συνέλευσης της Σχολής αρ. 250/19-09-2023, μέχρι οκτώ (8) ώρες εβδομαδιαίως έναντι αμοιβής ύψους 18€/ώρα για το αυτοδύναμο διδακτικό έργο και 12€/ώρα για το επικουρικό διδακτικό έργο, βάσει σύμβασης ανάθεσης έργου, που θα κληθούν να υπογράψουν. Κατά τούτο, οι θέσεις των μεταδιδακτορικών ερευνητριών/των είναι χρηματοδοτούμενες για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2023-2024. Πέραν του εξαμήνου αυτού, το Πανεπιστήμιο δεν δεσμεύεται να συνεχίσει να χρηματοδοτεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις θέσεις αυτές.

Πληροφορίες : Δ. Τουρνάς, τηλ. 2310996510

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο