Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη νέων θέσεων για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής και καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να υποβάλλουν αίτηση έως και 23/06/2023.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του Διδακτορικού Διπλώματος είναι τρία (3) πλήρη ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία ορισμού της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής.

Τα προτεινόμενα πεδία έρευνας που οι υποψήφιοι/ες φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται να εκπονήσουν Διδακτορική Διατριβή, εμφανίζονται παρακάτω:

  1. Decentralised Autonomous Organisations (DAOs) as novel pathways for exploitation of collaboratively developed Information Systems (Επιβλέπων: Επίκ. Καθηγητής κ. Ι. Βεργινάδης, jverg@aueb.gr).
  2. Στρατηγικό μάνατζμεντ (Επιβλέπων: Επίκ. Καθηγητής κ. Ι. Θάνος, ithanos@aueb.gr).
  3. Στρατηγικό μάνατζμεντ και διοίκηση οικογενειακών επιχειρήσεων (Επιβλέπων: Επίκ. Καθηγητής κ. Ι. Θάνος, ithanos@aueb.gr).
  4. Στρατηγικό μάνατζμεντ και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (Επιβλέπων: Επίκ. Καθηγητής κ. Ι. Θάνος, ithanos@aueb.gr).
  5. Προσδιοριστικοί παράγοντες της εργασιακής ευζωίας στις διεθνείς επιχειρήσεις (Επιβλέπων: Αναπλ. Καθηγητής κ. Δ. Μανωλόπουλος, dmanolop@aueb.gr).
  6. Στρατηγική των επιχειρήσεων (Επιβλέπων: Καθηγητής κ. Β. Παπαδάκης, vpap@aueb.gr).
  7. Στρατηγική οικογενειακών επιχειρήσεων (Επιβλέπων: Καθηγητής κ. Β. Παπαδάκης, vpap@aueb.gr).
  8. Team learning, creativity and innovation (Επιβλέπων: Αναπλ. Καθηγητής κ. Α. Παπαλεξανδρής, alexp@aueb.gr).
  9. Knowledge sharing structures, collaborative networks and firm performance (Επιβλέπων: Αναπλ. Καθηγητής κ. Α. Παπαλεξανδρής, alexp@aueb.gr).
  10. Organizational ambidexterity and management of organizational tensions and paradoxes (Επιβλέπων: Επίκ. Καθηγητής κ. Αλ. Παπαλεξανδρής, alexp@aueb.gr).
  11. Νεανική Επιχειρηματικότητα (Επιβλέπουσα: Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Ελ. Σαλαβού esalav@aueb.gr).
  12. Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη (Επιβλέπουσα: Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Ε. Σαλαβού, esalav@aueb.gr).
  13. Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιχειρηματικότητα (Επιβλέπουσα: Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Ελ. Σαλαβού, esalav@aueb.gr).
  14. Consumer Research in Online Retailing (Επιβλέπων: Επίκ. Καθηγητής κ. Π. Σαραντόπουλος, p.sarantopoulos@aueb.gr).
  15. Ανάπτυξη και Βιωσιμότητα Πράσινης Οικονομίας με γνώμονα τα ESG στην Ελλάδα και την Ευρώπη: μια πολυδιάστατη και ολική προσέγγιση (Επιβλέπουσα: Επίκ. Καθηγήτρια κ. Ε. Χατζοπούλου, elenachatz@aueb.gr).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

  1. Ο/η υποψήφιος/α υποβάλλει ηλεκτρονικά (postgrad_sob@aueb.gr) σχετική αίτηση στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, που υπάγεται το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στην αίτηση αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος, η προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης, η οποία μπορεί να είναι διάφορη της ελληνικής και ο προτεινόμενος ως επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής.
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με πρόσφατη φωτογραφία.
  3. Αντίγραφο Πτυχίου και Αναλυτική Βαθμολογία.
  4. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος και Αναλυτική Βαθμολογία.
  5. Έκθεση ιεραρχημένων ερευνητικών ενδιαφερόντων και προτεραιοτήτων.
  6. Πιστοποιητικό άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας.
  7. Έγγραφο στο οποίο ο υποψήφιος εξηγεί περιεκτικά το σκοπό για τον οποίο έχει αποφασίσει τη διενέργεια διδακτορικής έρευνας (statement of purpose). Ιδιαίτερα, στο έγγραφο αυτό ο υποψήφιος πρέπει να εξηγεί α) γιατί επιθυμεί να εκπονήσει διδακτορική διατριβή, β) με ποιο τρόπο εκτιμά ότι το Τμήμα Ο.Δ.Ε. και το Π.Δ.Σ. θα συμβάλλει στην προσπάθειά του αυτή, γ) πώς οραματίζεται τον εαυτό του σε διάστημα 5/10 ετών και δ) πώς η λήψη του διδακτορικού μπορεί να συμβάλει στη επίτευξη αυτού του οράματος.
  8. Προσχέδιο της προτεινόμενης διδακτορικής διατριβής με το εξής ελάχιστο περιεχόμενο: α) τον γενικό στόχο της προτεινόμενης έρευνας, β) την ανάδειξη των υφιστάμενων κενών στην υπάρχουσα βιβλιογραφία που θα καλύψει η προτεινόμενη έρευνα και διατύπωση ερευνητικών ερωτήσεων ή υποθέσεων, γ) την παράθεση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων της έρευνας και ανάδειξη της σημασίας τους για την έρευνα και την πράξη.
  9. Το προσχέδιο της ερευνητικής πρότασης θα πρέπει να καταδεικνύει την κατ΄ αρχήν ικανότητα του υποψήφιου για δομημένη ακαδημαϊκή σκέψη (διερεύνηση ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, γνώση σχετικών ακαδημαϊκών περιοδικών, διατύπωση μεθοδολογίας έρευνας και σχετικών ερευνητικών υποθέσεων, γνώση τεχνικών έρευνας).
  10. Τουλάχιστον δύο συστατικές επιστολές από πανεπιστημιακούς καθηγητές σε φάκελο κλειστό από τον παρέχοντα τη συστατική.
  11. Αντίγραφα εργασιών που ενδεχομένως έχει εκπονήσει ο υποψήφιος σε προηγούμενα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
  12. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (ή διαβατηρίου).

Το ΟΠΑ υποχρεούται να διαπιστώσει εάν οι τίτλοι σπουδών από την αλλοδαπή εντάσσονται στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και στο Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής του ΔΟΑΤΑΠ (https://www.doatap.gr/anagnorish/mitroa/), σύμφωνα με το άρθρο 304, του ν. 4957/2022.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Η Συνέλευση του Τμήματος, αφού λάβει υπόψη τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, τις κατηγοριοποιεί με βάση την συνάφεια του ερευνητικού αντικειμένου, και ορίζει τριμελή επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων διδακτόρων ανά κατηγορία αιτήσεων. Η τριμελής επιτροπή εξετάζει τις αντίστοιχες αιτήσεις και τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα και καλεί τους υποψηφίους σε συνέντευξη. Κατόπιν υποβάλει στη Συνέλευση του Τμήματος αναλυτικό υπόμνημα, στο οποίο αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους κάθε υποψήφιος/α πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει δεκτός/η, καθώς και ο/η προτεινόμενος/η επιβλέπων/ουσα, εφόσον δεν έχει προταθεί από τον /την υποψήφιο/α.

Η Συνέλευση του Τμήματος, αφού λάβει τη γνώμη του/της προτεινόμενου/ης επιβλέποντος/ουσας, τη συνεκτιμά με το υπόμνημα της επιτροπής και εγκρίνει ή απορρίπτει αιτιολογημένα την αίτησή του/της υποψηφίου/ας. Στη σχετική απόφαση λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη η ακαδημαϊκή επίδοση των υποψηφίων και η συνάφεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, από πλευράς γνωστικού αντικειμένου και επιστημονικής μεθοδολογίας, με το προτεινόμενο θέμα διδακτορικής διατριβής. Στην εγκριτική απόφαση ορίζεται και η γλώσσα συγγραφής της διδακτορικής διατριβής.

Τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33, 113 62 Αθήνα, 7ος όροφος, γραφείο 705.
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: gkalikate@aueb.gr, postgrad_sob@aueb.gr
Πληροφορίες: τηλ. 2108203622, 2108203865, 2108203614

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο