Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπόνηση διδακτορικής ή μεταδιδακτορικής έρευνας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Προκήρυξη:

Το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Γονιδιωματικής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προτίθεται να απασχολήσει έναν ή δύο ερευνητές, είτε για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής είτε για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας.

Τα άτομα που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Horizon Europe που αφορά στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τον έλεγχο εισβολών εντομολογικών εχθρών γεωργικής σημασίας και συγκεκριμένα των μυγών της οικογένειας Tephritidae (REACT: Rapid elimination of invasive agricultural insect pest outbreaks by tackling them with Sterile Insect Techniques programs). Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία στελεχών γενετικού διαχωρισμού φύλου με τεχνολογίες αιχμής. Το Εργαστήριό μας θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μοριακών δεικτών για την εκτίμηση της ποιότητας των μαζικά εκτρεφόμενων εντόμων καθώς και στην ανάλυση της δομής, λειτουργίας και εξέλιξης των Υ χρωμοσωμάτων των μυγών αυτών.

Στην παρούσα φάση, το Εργαστήριο καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας ένα σύντομο βιογραφικό στο e-mail: kmathiop@bio.uth.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο κ. Ματθιόπουλο στο τηλέφωνο 2410-565284.

Διευκρίνιση: Το παραπάνω μήνυμα αποτελεί ανεπίσημη προ-δημοσίευση για την επικείμενη ανάρτηση των προκηρύξεων και αφορά μόνο στην έγκαιρη ενημέρωση πιθανών επιστημονικών συνεργατών. Η αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος προς τον ΕΥ δεν αποτελεί υποβολή φακέλου, δεν προδικάζει το αποτέλεσμα και η «μη αποστολή» δεν αποκλείει υποψηφίους.

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο