Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 4485/2017, τα άρθρα 3, 4, 5, 6 του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος, και την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος (6 η τακτική/26-01-2022), προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα, στα εξής προτεινόμενα θέματα:

1. «Λαϊκή λατρεία αγίων στη Θεσσαλία: παραδόσεις, τελετουργίες και λατρευτικές πρακτικές για νεομάρτυρες και νεοφανείς αγίους» (επιβλέπων κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής του Τμήματος).
2. «Μειονοτικοί εκπαιδευτικοί στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση: ταυτότητες, αντιλήψεις, ρόλοι και προσδοκίες υπό διαμόρφωση» (επιβλέπων κ. Βασίλειος Δαλκαβούκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος).
3. «Η ελληνική επαρχία ως μεταναστευτική αφετηρία. Η περίπτωση του Αγίου Δημητρίου Πιερίας» (επιβλέπων κ. Βασίλειος Δαλκαβούκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος).
4. «Δια-εθνική κινητικότητα και οικονομική κρίση. Η περίπτωση των Μουσουλμάνων της Ξάνθης» (επιβλέπων κ. Βασίλειος Δαλκαβούκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος).
5. «Η Θράκη της δεκαετίας του 1940 μέσα από ανέκδοτα αυτοβιογραφικά κείμενα» (επιβλέπων κ. Βασίλειος Δαλκαβούκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος).
6. «Εννοιολογήσεις της εκπαίδευσης στη φυλακή. Η περίπτωση ενός Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας» (επιβλέπων κ. Βασίλειος Δαλκαβούκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος).
7. «The Hellenic Archive in South Africa: Historical and Cultural Readings» (επιβλέπουσα κα Αικατερίνη Μάρκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος).
8. «Πρωταγωνιστές στο Νεοτουρκικό Κίνημα–Έρευνα για τους ιδεολογικούς προσανατολισμούς και το πραγματολογικό υλικό στα απομνημονεύματα του Ali İhsan (Sabis) (1882–1957)» (επιβλέπων κ. Ιωάννης Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος).
9. «Η νεομαρτυρική ιδέα και πράξη από τον 15ο έως τον 19ο αι.» (επιβλέπων κ. Δημοσθένης Στρατηγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Αίτηση εκπόνησης διδακτορικής διατριβής. Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος, η προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης (ελληνική, αγγλική, γαλλική ή γερμανική) και ο προτεινόμενος/νη ως επιβλέπων/ουσατης διδακτορικής διατριβής.
2. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
3. Συνοπτικό προσχέδιο της διδακτορικής διατριβής, στο οποίο θα καταγράφονται, μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και η πρωτοτυπία του προτεινόμενου θέματος.
4. Αντίγραφο πτυχίου.
5. Αντίγραφο μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης.
6. Αντίγραφα πιστοποιητικών ξένων γλωσσών.
7. Συστατικές επιστολές- Δημοσιεύσεις.

Παρακιχλούνται οι ενδιαφερόμενοι/νες να υποβάλουν τα παραπάνω δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (mstidp@he.duth.gr) έως και τις 28 Φεβρουάριου 2022.

Σημείωση: Η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών, προκειμένου να είναι επιτυχής, πρέπει να έχει αποκλειστικά τη μσρφή pdf και να μην ξεπερνά το μέγεθος των 10ΜΒ.

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο