Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εισαγωγή φοιτητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών για απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος

Προκήρυξη:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ’ αριθμ. 5/8.12.2021  συνεδρίαση της Συνέλευσης, αποφάσισε να προκηρύξει μία (1) θέση Υποψήφιου Διδάκτορα στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών (Π.Δ.Σ.), σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 671/11800 απόφασης έγκρισης του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών (ΦΕΚ 1559/8.5.2018 τ. Β’) όπως διορθώθηκε με την υπ’ αριθμ. 9 απόφαση (ΦΕΚ 148/30-1-2019 τ.Β’), κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4485/2017, στο επιστημονικό πεδίο της Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής  με θέμα :

«Μελέτες των μακροοικονομικών επιπτώσεων των  μεταρρυθμίσεων»

(Essays on the macroeconomic effects of reforms)

Τα ελάχιστα τυπικά προσόντα των υποψηφίων για την εισαγωγή στο Π.Δ.Σ. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών (Προϋποθέσεις και κριτήρια εισαγωγής) είναι τα εξής:

α) Πτυχίο Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισοτίμου ιδρύματος της αλλοδαπής.

β) Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στην Οικονομική Επιστήμη ή σε συναφές γνωστικό πεδίο, Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.

Υποβολή αιτήσεων

Ο/η υποψήφιος/α υποβάλλει μέχρι και την 20η Ιανουαρίου 2022 σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος, συμπεριλαμβάνοντας τίτλο και γενικό προσχέδιο της διδακτορικής διατριβής. Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται η προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης (Ελληνική ή Αγγλική).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που υποβάλλονται από κάθε υποψήφιο/α είναι τα εξής:

α) Σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος.

β) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

γ) Προσχέδιο της προτεινόμενης διδακτορικής διατριβής στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα ερευνητικά ενδιαφέροντα και οι προτεραιότητες.

δ) Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

ε) Τουλάχιστον δύο συστατικές επιστολές από Καθηγητές ή Λέκτορες Α.Ε.Ι. σε φάκελο κλειστό από τον παρέχοντα τη συστατική.

στ) Αντίγραφα εργασιών που έχουν εκπονηθεί σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται και ηλεκτρονικά, από την ημερομηνία ανάρτησης της Πρόσκλησης στο δικτυακή τόπο http://www.econ.upatras.gr μέχρι και την 20η Ιανουαρίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: εδώ και εδώ

Αξιολόγηση αιτήσεων

Η Συνέλευση του Τμήματος συγκεντρώνει τις υποβληθείσες αιτήσεις και ορίζει μία τριμελή εισηγητική επιτροπή. Η τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος, εξετάζει τις αντίστοιχες αιτήσεις και τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα και καλεί τους υποψηφίους σε συνέντευξη. Κατόπιν υποβάλει στη Συνέλευση του Τμήματος αναλυτική εισήγηση, στην οποία αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους κάθε υποψήφιος πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει δεκτός, καθώς και ο προτεινόμενος επιβλέπων.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Παν. Πατρών, Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Τ.Κ 26504,

τηλ.   2610 969 961, 2610 969 983, 2610 969 999

e-mail: econ-secr@upatras.gr, (πληροφορίες κ .Παπαγιαννάκη Aθανασία).

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο