Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εισαγωγή διδακτορικών φοιτητών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ’ αριθμ: 3/26-10-2022 συνεδρίαση της Συνέλευσης, αποφάσισε να προκηρύξει δύο (2) θέσεις Υποψήφιων Διδακτόρων στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών (Π.Δ.Σ.), στα παρακάτω επιστημονικά πεδία:

  • μία (1) θέση  στο Επιστημονικό πεδίο: « Οικονομική  ανάλυση και πολιτική » με θέμα: Μελέτες για τα οικονομικά της μετανάστευσης (Essays on the economics of immigration)
  • μία (1) θέση  στο Επιστημονικό πεδίο: «Περιφερειακή  Οικονομική » με θέμα: Δοκίμια στις οικονομίες συγκέντρωσης και περιβαλλοντικές επιπτώσεις  (Essays in agglomeration economies and environmental effects)

Τα ελάχιστα τυπικά προσόντα των υποψηφίων για την εισαγωγή στο Π.Δ.Σ. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, (Προϋποθέσεις και κριτήρια εισαγωγής) είναι τα εξής:

α) Πτυχίο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αλλοδαπής όπου ο απονεμημένος τίτλος σπουδών είναι ενιαίος και αδιάσπαστος σύμφωνα με το άρθρο 92 του Ν. 4957/2022.

β) Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στην Οικονομική Επιστήμη ή σε συναφές γνωστικό πεδίο, Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.

Υποβολή αιτήσεων

Ο/η υποψήφιος/α υποβάλλει μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2022 σχετική αίτηση στη Συνέλευση του Τμήματος, συμπεριλαμβάνοντας τίτλο και σύντομο υπόμνημα της διδακτορικής διατριβής.

Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται η προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης ( Ελληνική ή Αγγλική), καθώς και προτεινόμενος επιβλέπων Καθηγητής/τρια, με συναφές γνωστικό αντικείμενο ή επιστημονικό έργο, με το θέμα της διδακτορικής διατριβής.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που υποβάλλονται από κάθε υποψήφιο/α είναι τα εξής:

α) Σχετική αίτηση στη Συνέλευση του Τμήματος.

β) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

γ) Προσχέδιο / Σύντομο Υπόμνημα της προτεινόμενης διδακτορικής διατριβής στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα ερευνητικά ενδιαφέροντα και οι προτεραιότητες.

δ) Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

ε) Τουλάχιστον δύο συστατικές επιστολές από Καθηγητές ή Λέκτορες Α.Ε.Ι. σε φάκελο κλειστό από τον παρέχοντα τη συστατική.

στ) Αντίγραφα εργασιών που έχουν εκπονηθεί σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται και ηλεκτρονικά, από την ημερομηνία ανάρτησης της Πρόσκλησης στο δικτυακό τόπο του Τμήματος http://www.econ.upatras.gr μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: εδώ και εδώ.

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο