Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ύστερα από απόφαση της αριθμ. 4/19-10-2022 συνεδρίασης της Συνέλευσης δημοσιεύει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:

  1. Θεωρία- Ιστορία Ιδεών- Λόγος (Discourse) των Διεθνών Σχέσεων
  2. Ψηφιακές Διεθνείς Σχέσεις και Κυβερνοστρατηγική– Υβριδικές Απειλές
  3. Βιοασφάλεια και Πλανητική Υγεία- Ιατρική Καταστροφών
  4. Βιο-Ψηφιακές Διεθνείς Σχέσεις και Νευρο-Κυβερνοπολιτική
  5. Διεθνείς Σχέσεις του Αθλητισμού και Αθλητική Διπλωματία
  6. Ψηφιακή Διπλωματία
  7. Πολιτική Φιλοσοφία και Πολιτική Θεωρία με έμφαση στο πεδίο της Εκπαίδευσης
  8. Διεθνής Πολιτική Θεωρία με έμφαση τόσο στις Στρατηγικές Σπουδές όσο και στην Εξωτερική Πολιτική
  9. Ευρωπαϊκές Σπουδές
  10. Πολιτική Επιστήμη
  11. Πολιτική Φιλοσοφία
  12. Εφαρμοσμένη Οικονομική ή/ και Χρηματοοικονομική Ανάλυση
  13. Εφαρμοσμένη Μακροχρηματοοικονομική
  14. Εφαρμοσμένη Μακροοικονομική
  15. Εφαρμοσμένη Χρηματοοικονομική
  16. Οικονομικά της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος
  17. Οικονομικά της Εκπαίδευσης
  18. Ανάλυση και Διαχείριση Τραπεζικών και Ασφαλιστικών Κινδύνων
  19. Αντιστάθμιση Κινδύνου με Παράγωγα Προϊόντα
  20. Ευρωπαϊκή Νομισματική Ολοκλήρωση

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν από κάθε υποψήφιο/α ως προϋπόθεση εξέτασης της υποψηφιότητάς του/της είναι τα ακόλουθα:

1. Αίτηση σύμφωνη με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΣΤ του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος (λήψη αρχείου)

2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

3. Αντίγραφο Πτυχίου και Μεταπτυχιακού Διπλώματος. Εάν τα πτυχία έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, αυτά πρέπει να συνοδεύονται από την αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ με την αντιστοίχηση του βαθμού.

4. Πιστοποιητικά αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή μέσο όρο) των ανωτέρω πτυχίων. Εάν τα πτυχία έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, αυτά πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση.

5. Δύο συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ, εκ των οποίων η μία τουλάχιστον να προέρχεται από μέλος ΔΕΠ προγράμματος σπουδών που παρακολούθησαν οι υποψήφιοι (λήψη αρχείου). Η Συνέλευση του Τμήματος μπορεί να αποδεχτεί και συστατική επιστολή που προέρχεται από εργοδότη του υποψηφίου εφόσον υπάρχει τεκμηρίωση.

6. Αποδεικτικό ξένης γλώσσας, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω. Οι αλλοδαποί υποψήφιοι πρέπει να πιστοποιούν την ελληνομάθεια τους ή να αποδεικνύουν πρόοδο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

7. Επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν).

8. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας

9. Ερευνητική Πρόταση, ως 20 σελίδες η οποία θα πρέπει να πληροί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως αυτές αναλύονται στο Παράρτημα Α του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος. Στην ίδια πρόταση οι υποψήφιοι πρέπει να απαντούν στο αν αποδέχονται να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του Κανονισμού και στις υποχρεώσεις τους έναντι του Τμήματος (π.χ. παρουσία στο Πανεπιστήμιο).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2022.

Οι αιτήσεις καθώς και το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: iessecr@uom.edu.gr και ablouchoutzi@uom.edu.gr.

Αναλυτικά η πρόσκληση εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο