Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη για την εισαγωγή 2 υποψήφιων διδακτόρων από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Προκήρυξη:

Προκήρυξη για την εισαγωγή 2 υποψήφιων διδακτόρων για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 2021-2022. Το Τμήμα Φυσικής της Σχολής θετικών Επιστημώντου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δέχεται αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στα παρακάτω ενδεικτικά ερευνητικά πεδία:

1. Αντικείμενο διατριβής: Ανάπτυξη νανοδομημένων μικροσυστημάτων για φωτοηλεκτροκαταλυτικές ενεργειακές τεχνολογίες

Εισηγητής: Ιωάννης Δεληγγιαννάκης (Καθηγητής)

Επικοινωνία: 2651008662, idelgia@uoi.gr

2. Αντικείμενο διατριβής: Καταστάσεις διαβροχής σε μικροδομημένες υδρόφοβες επιφάνειες

Εισηγητής: Περικλής Παπαδόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής)

Επικοινωνία: 265108560, papadopo@uoi.gr

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχουν οι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στη Φυσική ή συναφούς με τη Φυσική αντικειμένου από Ιδρύματα της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ΔΟΑΤΑΠ (σύμφωνα με το ν.3328/2005 Α'80) ως ισότιμα της αλλοδαπής. Σε ειδικές περιπτώσεις δύναται να γίνει δεκτός ως υποψήφιος διδάκτορας και μη κάτοχος ΔΜΣ. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν μόνο μεταπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε ένα από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο μαθημάτων μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο και η επίδοσή τους είναι άριστη. Η αίτηση υποψηφιότητας αυτών υποβάλλεται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα που ορίζεται στη τρέχουσα προκήρυξη του Τμήματος και δεν προσμετράται στο συνολικό αριθμό θέσεων της προκήρυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν μέχρι 14.02.2022 σε ηλεκτρονική μορφή pdf στο email της Γραμματείας του Τμήματος Φυσικής gramhys@uoi.gr ή ταχυδρομικώς ή με ταχυμεταφορά στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γραμματεία Τμήματος Φυσικής, Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 45110, Ιωάννινα, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση
2. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα
3. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μιας τουλάχιστον επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά προτίμηση της Αγγλικής
4. Προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής
5. Αντίγραφο του ΔΜΣ
6. Αναλυτική βαθμολογία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων
7. Βεβαίωση ΔΟΑΤΑΠ (όπου απαιτείται)
8. Συστατικές Επιστολές (τουλάχιστον δύο)
9. Δήλωση του υποψηφίου με επιλογή του ερευνητικού πεδίου οτοοποίο επιθυμεί να εκπονήσει τη διδακτορική διατριβή του. Η επιλογή αυτή μπορεί να είναι από τα ερευνητικά πεδία τα οποία περιγράφονται στην προκήρυξη. Στην περίπτωση που η επιλογή δεν εμπεριέχεται στα περιγραφόμενα στην προκήρυξη οι υποψήφιοι υποχρεούνται στην κατάθεση αναλυτικής περιγραφής του αντικειμένου έρευνας τουλάχιστον 500 λέξεις
10. Φωτοτυπία ΑστυνομικήςΤαυτότητας

Οι γλώσσες υποβολής του προτεινό μενουτίτλου καιτουπροσχεδίου της διατριβής δύνανται να είναι η Ελληνική ή/και η Αγγλική γλώσσα.

Η επιλογή των υποψηφίωνγίνεται στη βάση των επιδόσεων αυτών στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της συνέντευξης (η οποία δύναται να γίνεται και μέσω τηλεδιάσκεψη;), των συστατικών επιστολών που καταθέτουν καθώς και των επιστημονικών εργασιών ή άλλου ερευνητικού έργου που έχουν εκπονήσει. Η διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί μέχρι 31.03.2022.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος κατάτις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2651007491.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο