Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εκπόνηση διδακτορικής και μεταπτυχιακής διατριβής και πρακτικής άσκησης στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών - Βιομηχανικά διδακτορικά

Προκήρυξη:

Δυνατότητα πρόσληψης με αμοιβή δύο αποφοίτων για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (βιομηχανικά διδακτορικά), μεταπτυχιακής διατριβής και πρακτικής άσκησης στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, στην startup εταιρεία Νεοφάρ (NewDrug). Η εταιρεία έχει ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Εταιρειών (Elevate Greece).

Για τη διδακτορική και μεταπτυχιακή διατριβή, καθώς και για την πρακτική άσκηση, γίνονται δεκτοί απόφοιτοι με πτυχίο Χημείας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής και Επιστήμης Υλικών. Η διατριβή θα γίνει σε συνεργασία και συνεπίβλεψη με καθηγητές και ερευνητές στα Πανεπιστήμια Πατρών, Victoria της Αυστραλίας, Calgary του Καναδά και Thomas Jefferson University, Pennsylvania στις ΗΠΑ. Για αποφοίτους με πρώτο πτυχίο ή μεταπτυχιακό υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από εγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο email newdrug2016@gmail.com και για πληροφορίες να απευθύνονται στα τηλ. 6932410 564, 6972 099020 και 2610 911546(-5).

Θέματα διατριβής:

1.  Έρευνα σε Νέα Γενιά Αντιυπερτασικών: Σύνθεση, βιολογική αξιολόγηση και ανάπτυξη αναστολέων, τύπου υπέρ Σαρτανών της πεπτιδικής ορμόνης Αγγειοτενσίνη ΙΙ.

2. Έρευνα στη νόσο Covid-19: Σύνθεση και βιολογική αξιολόγηση νέων αναστολέων Covid-19 δεδομένης της σύνδεσης του Συστήματος Ρενίνη-Αγγειοτενσίνη (RAS) με τα αίτια της νόσου. https://bit.ly/36eORoH

3. Έρευνα στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Σύνθεση και βιολογική αξιολόγηση επιτόπων της πολυπρωτεΐνης Μυελίνη με στόχο την ανοσολογική ρύθμιση της αυτοάνοσης ασθένειας.

Το εργαστήριο συνεργάζεται με διακεκριμένες ομάδες του πεδίου και η έρευνα που έχει πραγματοποιήσει έχει χαρακτηριστεί ως “World Class Research”. Το εργαστήριο από την έναρξη λειτουργίας του το 2007 έχουν επισκεφτεί παγκοσμίου κύρους ερευνητές και πέντε κάτοχοι Nobel, οι οποίοι έχουν εκφραστεί με τα θερμότερα λόγια για το επίπεδο της έρευνας.

Στο εργαστήριο έχει πραγματοποιηθεί κατά καιρούς το πειραματικό μέρος διδακτορικών διατριβών αποφοίτων του ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία” καθώς και αποφοίτων Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας. Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση τεταρτοετών φοιτητών.

Το εργαστήριο προσφέρει συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας των εργαζομένων ερευνητών στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Η έρευνα γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συνεργαζομένων φαρμακευτικών εταιριών.

Δείτε στα link πρόσφατες ερευνητικές δημοσιέσεις του εργαστηρίου εδώ


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο