Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφία "Maria Petrou Scholarship for Women" για διδακτορικές σπουδές στο Imperial College London

Προκήρυξη:

Η υποτροφία "Maria Petrou Scholarship for Women" αφορά φοιτήτριες, οποιασδήποτε εθνικότητας, που έχουν γίνει δεκτές στο διδακτορικό πρόγραμμα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Imperial College London. Η αίτηση γίνεται μέσω του επόπτη τους.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 29 Μαρτίου 2021

Λίγα λόγια για την υποτροφία:

Η Υποτροφία για διδακτορικές σπουδές της Καθηγήτριας Μαρίας Πέτρου στόχο έχει να βοηθήσει στην προώθηση της σταδιοδρομίας των γυναικών στη μηχανική, παρέχοντας τους οικονομική στήριξη για διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Imperial College London.

Η υποτροφία τιμά τη ζωή και το έργο της καθηγήτριας Μαρίας Πέτρου (1953-2012), η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Imperial College London. Έλαβε πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποτροφίας της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών το 2004, και ήταν παθιασμένη υποστηρικτής των γυναικών στη μηχανική.

Η Μαρία Πέτρου γεννήθηκε στην Ελλάδα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία της χώρας στις εισαγωγικές εξετάσεις, προτού μετακομίσει στο Cambridge για να ολοκληρώσει το διδακτορικό της.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο