Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη Θέσεων Υποψηφίων Διδακτόρων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/04-08-2017, τ.Α’) και τον οικείο Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών (ΦΕΚ 5090/18-11-2020, τ.Β’) στη συνεδρίαση της Προσωρινής Συνέλευσης αριθμ.65η/09-12-2020, ομόφωνα αποφάσισε να προκηρύξει έως πέντε (5) θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων (Υ.Δ.), για το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.

Όσοι ενδιαφέρονται να εκπονήσουν Διδακτορική Διατριβή, καλούνται να υποβάλουν αίτηση, μαζί με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, στη Γραμματεία του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Την αίτηση, μαζί με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά (κατατίθενται και σε ηλεκτρονική μορφή) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, να αποστείλουν (ταχυδρομικώς ή με ταχυμεταφορά) ή να καταθέσουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου εκπροσώπου τους, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στη Γραμματεία του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (1ος όροφος Μεταβατικού Κτηρίου, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Τ.Θ.1186, Τ.Κ.45110 Ιωάννινα / τηλέφωνα επικοινωνίας 26510-07191 και 26510-07219).

Αίτηση (συνημμένο υπόδειγμα) στην οποία αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος, η γλώσσα εκπόνησης, η οποία μπορεί να είναι διάφορη της Ελληνικής και ο/η προτεινόμενος/η ως Επιβλέπων/ουσα της διδακτορικής διατριβής.

Η αίτηση συνοδεύεται από τα απαραίτητα Δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο όλων των τίτλων σπουδών. Οι τίτλοι σπουδών Α.Ε.Ι. του εξωτερικού θα πρέπει να συνοδεύονται από την απόφαση ισοτιμίας του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή από αντίγραφο της αίτησης για την αναγνώριση. Οι κάτοχοι Ελληνικού ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου διπλώματος (integrated master) προσκομίζουν αντίστοιχη βεβαίωση.

2. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα και υπόμνημα επιστημονικού, σχεδιαστικού και/ή θεωρητικού έργου, με αντίγραφα δημοσιεύσεων και εργασιών που έχουν εκπονηθεί εντός ή εκτός προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.

4. Τεκμήρια καλής γνώσης της Αγγλικής και επαρκούς γνώσης τυχόν άλλων γλωσσών.

5. Τουλάχιστον δύο συστατικές επιστολές από διδάσκοντες ΑΕΙ (πλέον του/της προτεινόμενου/ης επιβλέποντα) που έχουν παρακολουθήσει την απόδοση του Υποψηφίου σε προπτυχιακό ή / και μεταπτυχιακό επίπεδο (ή από ερευνητές αναγνωρισμένου ερευνητικού κέντρου ή ιδρύματος). Οι επιστολές αυτές θα πρέπει να αποστέλλονται από τους/τις υπογράφοντες Καθηγητές/τριες ή/και Ερευνητές/τριες προς το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Οι συστατικές επιστολές είναι προαιρετικές εάν οι αιτούντες/σες προέρχονται από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

6. Αποδεικτικά στοιχεία ερευνητικής δραστηριότητας (εφόσον υπάρχουν), ή και σχετικές δημοσιεύσεις

7. Προσχέδιο εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής, το οποίο υποβάλλεται μετά από συνεννόηση με το μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών που θα προταθεί ως επιβλέπων/ουσα της Διδακτορικής Διατριβής. Στο προσχέδιο, πρέπει να περιλαμβάνεται:
(I) ο προτεινόμενος τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής
(II) συνοπτική περιγραφή του ερευνητικού πεδίου και αντικειμένου, η ανάλυση της προβληματικής και των υποθέσεων έρευνας (συµπεριλαµβανοµένης της στοιχειοθέτησης της συνάφειας της επιστημονικής περιοχής, σύμφωνα µε τα προαναφερόμενα)
(III) η προτεινόμενη μεθοδολογία
(IV) σύντομη ανασκόπηση της συναφούς πρόσφατης ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας.
(V) προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα εκπόνησης της έρευνας Το παραπάνω προσχέδιο θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένο από τον/την Υποψήφιο/α Διδάκτορα και τον/την Επιβλέποντα/ουσα Καθηγητή/τρια.

8. Σύντομη έκθεση επιστημονικών και επαγγελματικών ενδιαφερόντων, στην οποία θα πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος ενδιαφέρεται για διδακτορικές σπουδές.

9. Κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη του υποψηφίου θα συνέβαλε στην πληρέστερη αξιολόγησή του.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο