Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη θέσεων Υποψήφιων Διδακτόρων στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκηρύσσει θέσεις  Υποψήφιων Διδακτόρων στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών (Π.Δ.Σ.) του Τμήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 9049  απόφασης έγκρισης του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών (ΦΕΚ 4441/8.10.2018 τ. Β’) στα παρακάτω επιστημονικά αντικείμενα: 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βασιλική Κατσώνη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια katsoniv@uniwa.gr

  • Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην διαχείριση του πολιτιστικού τουριστικού προϊόντος
  • Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην δημιουργία τουριστικών συστάδων (clusters) για την προώθηση τουριστικών προορισμών.
  • Big data analytics στην προώθηση προϊόντος των ψηφιακών τουριστικών γραφείων
  • Ψηφιακά συστήματα παρακολούθησης και υποδομές για την καταγραφή και προώθηση συστημάτων διαχείρισης στον τουρισμό.
  • Δημιουργία μοντέλου για ενσωμάτωση του έξυπνου τουρισμού (smart tourism) σε περιβάλλον έξυπνων πόλεων (smart cities).

Υπεύθυνος καθηγητής: Κωσταντίνος Μαρινάκος Επίκουρος καθηγητής marinakos@uniwa.gr

  • Στρατηγικές Ανάπτυξης Τουριστικών Επιχειρήσεων  
  • Χρηματοδότηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Τουριστικές Επενδύσεις , Χρήσεις Γης και Αξίες Ακινήτων

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ευθυμία Σαραντάκου Επίκουρη Καθηγήτρια esarantakou@uniwa.gr

  • Ο ρόλος των χωρικών πολιτικών στην τουριστική ανάπτυξη
  • Σχεδιασμός τουριστικού προορισμού και τοπική διακυβέρνηση στον τουρισμό
  • Σχεδιασμός τουριστικών καταλυμάτων. Παράμετροι σχεδιασμού και σύγχρονες τάσεις 
  • Διαχείριση πόρων αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στον τουρισμό
  • Αστικός τουρισμός και ζητήματα διαχείρισης της τουριστικής ανάπτυξης σε αστικούς προορισμούς

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν ηλεκτρονικά  στον ιστότοπο της γραμματείας του τμήματος (tourism@uniwa.grέως 16/3/2021 τα παρακάτω:

  1. Αίτηση. Ο υποψήφιος συμπληρώνει σχετική αίτηση [ΕΝΤΥΠΟ 1] στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του, οι σπουδές του, ο προτεινόμενος τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής, ο προτεινόμενος ως Επιβλέπων και η γλώσσα συγγραφής της διατριβής.
  2. Συνοπτικό Σχέδιο Πρότασης Διδακτορικής Διατριβής (άρθρο 38 του ν. 4485/2017), το οποίο να περιέχει τουλάχιστον τα εξής: Προτεινόμενο θέμα Διδακτορικής Διατριβής το οποίο ή να ταυτίζεται  με τα παραπάνω επιστημονικά αντικείμενα ή να τα εξειδικεύει, περιγραφή του σκοπού και των στόχων της Διδακτορικής Διατριβής, περιγραφή της μεθοδολογίας που θα ακολουθηθεί, προσδοκώμενα ερευνητικά αποτελέσματα και ενδεικτική βιβλιογραφία. [ΕΝΤΥΠΟ 1]
  3. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  4. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
  5. Αντίγραφα πτυχίων (πτυχίου πρώτου κύκλου σπουδών και μεταπτυχιακών τίτλων) από Α.Ε.Ι. της ημεδαπής, ή ομοταγή της αλλοδαπής αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ.
  6. Αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.
  7. Πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Το επίπεδο γλωσσομάθειας αποδεικνύεται με τους εξής 54326 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος Β’ 4441/08.10.2018 τρόπους: α) Κρατικό Πιστοποιητικό του ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003, β) Πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής, γ) Πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, δ) Απολυτήριο τίτλο ισότιμο των ελληνικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχουν αποκτηθεί μετά από κανονική φοίτηση τουλάχιστον έξι ετών στην αλλοδαπή. Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας δεν αποδεικνύει τη γνώση ξένης γλώσσας (π.δ. 347/2003). Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο και ακριβή μετάφραση του τίτλου σπουδών βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας.
  8. Επιπλέον, ο υποψήφιος μπορεί να καταθέτει οποιοδήποτε άλλο έγγραφο θεωρεί, ότι μπορεί, να ενισχύσει την υποψηφιότητά του (όπως συστατικές επιστολές κ.α.)

Επισημαίνεται ότι το  Τμήμα δεν είναι υποχρεωμένο να καλύψει τις προκηρυσσόμενες θέσεις εφόσον κριθεί ότι δεν βρέθηκαν κατάλληλοι υποψήφιοι


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο