Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη θέσεων υποψηφίων διδακτόρων από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δέχεται αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε τομείς που εμπίπτουν στα ερευνητικά ενδιαφέροντα και στο γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος, όπως οι τομείς αυτοί προσδιορίζονται στο έντυπο της σχετικής αίτησης.

Το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4485/2017 και του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος (ΦΕΚ 1348/τ.Β’/19-04-2018) και οδηγεί στην απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος.

Σκοπός του Διδακτορικού Προγράμματος είναι η παραγωγή πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας υψηλού επιπέδου και η προετοιμασία υποψηφίων που επιθυμούν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή ή ερευνητική σταδιοδρομία. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν θέσεις μελών ΔΕΠ, καθώς και ανωτάτων στελεχών σε τράπεζες, επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στην Οικονομική Επιστήμη (Master’s in Economics) από ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ, ως ισότιμου, ιδρύματος της αλλοδαπής, οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 είτε ηλεκτρονικά στο phd.econ@aueb.gr είτε ταχυδρομικώς στην ακόλουθη διεύθυνση:

Γραμματεία Διδακτορικού Προγράμματος Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης
Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών & Έρευνας ΟΠΑ
Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, Τ.Κ. 11362, Αθήνα, 9ος όροφος, γραφείο 909

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

1. Αίτηση υποψηφιότητας (εκτύπωση από εδώ)
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
3. Προσχέδιο της προτεινόμενης διδακτορικής έρευνας (μέχρι δύο σελίδες), που θα περιλαμβάνει προσωρινό τίτλο και προσωρινό αναλυτικό σχέδιο (πλάνο) της ερευνητικής εργασίας.
4. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη (Master’s in Economics) με αναλυτική βαθμολογία, από Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου, ως ισότιμου, ιδρύματος της αλλοδαπής. Βεβαίωση Ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ (αν προέρχεται από πανεπιστήμιο του εξωτερικού).
5. Πτυχίο με αναλυτική βαθμολογία (προπτυχιακό)
6. Πιστοποιητικό τουλάχιστον πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Γ1/C1 ή Γ2/C2) (Ενδεικτικά Πιστοποιητικά: Proficiency του Cambridge ή Michigan, Certificate in Advanced English (CAE), TOEFL (IBT), IELTS, TOEIC, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, καθώς και τα λοιπά αποδεκτά πιστοποιητικά από τον ΑΣΕΠ). Σημείωση: όλα τα πιστοποιητικά αγγλικής, με εξαίρεση το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, πρέπει να υποβάλλονται σε φωτοαντίγραφα επικυρωμένα από την εκδούσα αρχή ή δικηγόρο.
7. Δύο εμπιστευτικές συστατικές επιστολές από μέλη Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι. που είτε αποστέλλονται από τον υποψήφιο σε έντυπη μορφή σε φάκελο κλειστό από τον παρέχοντα στη συστατική είτε αποστέλλονται απευθείας από τον παρέχοντα τη συστατική στο email της Γραμματείας του Προγράμματος.
8. Αντίγραφα επιστημονικών εργασιών που έχουν εκπονηθεί (αν υπάρχουν).

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση του Διδακτορικού Διπλώματος είναι τρία (3) πλήρη ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία ορισμού της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής. Ο μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης της Διδακτορικής Διατριβής είναι έξι (6) έτη.

H Συνέλευση του Τμήματος, με βάση τη συνάφεια του ερευνητικού αντικειμένου των υποψηφίων, ορίζει αντίστοιχη Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης από Μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, η οποία μελετά τις υποψηφιότητες και καλεί σε συνέντευξη τους υποψηφίους. Κατόπιν υποβάλλει στη Συνέλευση του Τμήματος αναλυτικό υπόμνημα, στο οποίο αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους κάθε υποψήφιος πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει δεκτός, καθώς και ο προτεινόμενος επιβλέπων, εφόσον αυτός δεν έχει προταθεί από τον/την υποψήφιο/α. Η Συνέλευση του Τμήματος, αφού λάβει τη γνώμη του προτεινόμενου επιβλέποντος, τη συνεκτιμά με το υπόμνημα της επιτροπής και εγκρίνει ή απορρίπτει αιτιολογημένα την αίτηση του/της υποψηφίου/ας. Στην εγκριτική απόφαση ορίζεται και η γλώσσα συγγραφής της διδακτορικής διατριβής.

Οι παραπάνω τριμελείς επιτροπές που εξετάζουν τις αιτήσεις δύνανται ταυτόχρονα με την αποδοχή ενός/μιας υποψηφίου να προτείνουν προς τη Συνέλευση να ζητήσει από αυτόν/αυτή να παρακολουθήσει και να εξεταστεί επιτυχώς, μέσα στα δύο πρώτα έτη εκπόνησης της Διδακτορικής Διατριβής, σε έναν αριθμό μαθημάτων από το ΜΠΣ στην Οικονομική Επιστήμη που προσφέρει το Τμήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Προγράμματος (τηλ. 210 8203617, Δευτέρα ως Παρασκευή 11:00-19:00, email: phd.econ@aueb.gr).

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο