Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη θέσεων ερευνητικών συνεργατών στη Βιοστατιστική ή την Επιδημιολογία από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Προκήρυξη:

Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκηρύσσει έμμισθες θέσεις πλήρους απασχόλησης ερευνητικών συνεργατών (τόσο προ- όσο και μετα-διδακτορικού επιπέδου) στη Βιοστατιστική ή την Επιδημιολογία.

Οι υποψήφιοι θα εργαστούν στον επιδημιολογικό σχεδιασμό, τη στατιστική ανάλυση ή/και τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα τρία ερευνητικά προγράμματα: 

  1. Συσχέτιση της διατροφής και της παχυσαρκίας με την εμφάνιση καρκινωμάτων παχέος εντέρου με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη των παθοφυσιολογικών μηχανισμών που παρεμβάλλονται σε αυτή τη σχέση. Θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονες τεχνικές μοριακής επιδημιολογίας (π.χ. γονιδιωματική, μεταβολωμική), στατιστικής ανάλυσης και αιτιακής συμπερασματολογίας (π.χ. ανάλυση μονοπατιών, ανάλυση διαμεσολαβητών [mediation], Μεντελιανή τυχαιοποίηση) σε μεγάλες διεθνείς βάσεις δεδομένων.
  2. Αναλύσεις αιτιακής συμπερασματολογίας με τη χρήση της μεθοδολογίας της Μεντελιανής τυχαιοποίησης για τη συσχέτιση πληθώρας παραγόντων κινδύνου (π.χ. διατροφή, διαβήτης, στεροειδείς ορμόνες του φύλου, παράγοντες φλεγμονής, κιρκάδιος ρυθμός) για την ανάπτυξη καρκινωμάτων πολλών ανατομικών εντοπίσεων σε μεγάλες διεθνείς βάσεις δεδομένων σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  3. Στατιστικές αναλύσεις στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου (ΜΥΗ). Η ΜΥΗ είναι μία νέα και πρωτοποριακή προοπτική επιδημιολογική μελέτη που θα διερευνήσει την αιτιολογία χρόνιων πολυπαραγοντικών νοσημάτων στην Ελλάδα. Στα επόμενα τρία χρόνια θα μελετηθούν 10.000 συμμετέχοντες ηλικίας 25 έως 70 ετών και θα συλλεχθούν λεπτομερείς πληροφορίες αποτελούμενες από ερωτηματολόγια, μετρήσεις κλινικών και βιοχημικών δεικτών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://ehs.med.uoi.gr

Προσόντα: Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών ή διδακτορικό στη Βιοστατιστική ή την Επιδημιολογία. Εμπειρία στατιστικής ανάλυσης βιο-ιατρικών δεδομένων και καλή προφορική και γραπτή γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι επίσης ισχυρά επιθυμητά προσόντα.

Αιτήσεις:

Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν:

α) αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στα Αγγλικά με πληροφορίες για την εκπαίδευση, τους βαθμούς πτυχίων και την εργασιακή και ερευνητική εμπειρία και

β) επιστολή πρόθεσης συνεργασίας στα Αγγλικά όπου θα αναλύετε γιατί επιθυμείτε να εργαστείτε στις παραπάνω θέσεις, και να αποσταλούν στον Δρ. Κώστα Τσιλίδη (ktsilidi@uoi.gr).

Περισσότερες πληροφορίες για τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του επιστημονικού υπευθύνου μπορούν να αναζητηθούν στις ιστοσελίδες εδώ και εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η 28η Φεβρουαρίου 2021.

Η διάρκεια των θέσεων είναι για 24 μήνες με μόνιμη παρουσία στα Ιωάννινα από την 1η Απριλίου 2021, αλλά υπάρχει δυνατότητα έναρξης μερικούς μήνες αργότερα.

Οι μεικτές ετήσιες αποδοχές θα κυμαίνονται από 20.000 έως 23.000 Ευρώ ανάλογα με τα προσόντα και την εμπειρία.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο