Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη επτά (7) θέσεων υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Προκήρυξη:

Η Συνέλευση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή της με αριθμό 143/25-11-2021 αποφάσισε την προκήρυξη επτά (7) θέσεων άμισθων υποψηφίων διδακτόρων, για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:

1. «Βιομηχανική Οργάνωση και Πολιτική» (1 θέση)
2. «Μοντελοποίηση και Ανάλυση Συστημάτων Παραγωγής-Εφοδιασμού» (1 θέση)
3. «Ποσοτική Ανάλυση Αλυσίδας Εφοδιασμού» (1 θέση)
4. «Σφάλματα Μάρκετινγκ και Συγχώρεση Καταναλωτή» (1 θέση)
5. «Οικονομική Μεγέθυνση» (1 θέση)
6. «Εξόρυξη Πληροφορίας από Οικονομικά Δεδομένα» (1 θέση)
7. «Συστήματα Υποστήριξης Λήψης Οικονομικών Αποφάσεων» (1 θεση)

Οι υποψήφιοι/ες διδάκτορες για το παραπάνω γνωστικό αντικείμενο θα πρέπει να υποβάλουν από 1/12/2021 έως 31/12/2021 αίτηση, την οποία θα βρουν αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος, μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Έντυπη αίτηση, στην οποία θα αναφέρεται το πεδίο έρευνας.
2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
3. Επίσημο Αντίγραφο Πτυχίου εσωτερικού ή εξωτερικού (αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ).
4. Επίσημο Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος ΑΕΙ του εσωτερικού ή εξωτερικού (αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ).
5. Πιστοποιητικά αναλυτικής βαθμολογίας.
6. Αντίγραφο Πιστοποιητικού Επάρκειας Αγγλικής Γλώσσας
7. Επιστημονικές δημοσιεύσεις (σε έγκυρα περιοδικά και σε συνέδρια με κριτές) (εάν υπάρχουν).
8. Αποδεικτικά ερευνητικής, διδακτικής και επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
9. Δύο συστατικές επιστολές από μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) Α.Ε.Ι. (υπόδειγμα συστατικής επιστολής εδώ)
10.Ένα κείμενο 500 λέξεων, στο οποίο θα περιγράφονται τα επί μέρους ερευνητικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου, στο πλαίσιο του ευρύτερου γνωστικού αντικειμένου της προκηρυσσόμενης θέσης (έντυπο ερευνητικής πρότασης, από εδώ).

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής οι υποψήφιοι/ες πρέπει υποχρεωτικά να:

α. Είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.
β. Είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής ή είναι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου κατά το άρθρο 46 του Ν. 4485/2017
γ. Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο τίτλους σπουδών να είναι σε συνάφεια με το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο της Οικονομικής Επιστήμης και της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Στοιχεία που θα συνεκτιμηθούν κατά τη διαδικασία επιλογής:

1) Η συνολική βαθμολογία τόσο του προπτυχιακού όσο και του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και η βαθμολογία σε μαθήματα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο της προς εκπόνησης διδακτορικής διατριβής.
2) οι μεταπτυχιακές σπουδές σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο
3) Η επιστημονική δραστηριότητα του/της υποψηφίου/ας (ερευνητική ή διδακτική πείρα), οι δημοσιεύσεις και η συμμετοχή σε συνέδρια.

Μετά τον τυπικό έλεγχο των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, οι υποψήφιοι θα κληθούν να προσέλθουν στο Τμήμα για προσωπική συνέντευξη.

Η επιλογή των υποψηφίων διδακτόρων θα γίνει από τη Συνέλευση του Τμήματος.

Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να αποσταλούν αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email: vsamartz@econ.auth.gr).

Προκήρυξη


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο