Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη 21 θέσεων υποψηφίων διδακτόρων από το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος προκηρύσσει είκοσι μια (21) θέσεις υποψηφίων διδακτόρων για τα παρακάτω γνωστικά πεδία, με τον αντίστοιχο μέγιστο αριθμό εισακτέων υποψηφίων: 

  • Βιομηχανική διοίκηση και τεχνολογία (θέση 1)
  • Αξιοπιστία και συντήρηση τεχνολογικών συστημάτων (θέση 1)
  • Ποσοτικές μέθοδοι στην εφοδιαστική αλυσίδα (θέση 1)
  • Ανάπτυξη εργαλείων για ευφυείς μεταφορές (θέση 1)
  • Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (θέση 1)
  • Έξυπνη αποθήκευση (θέση 1)
  • Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων (θέση 1)
  • Οργανωσιακή συμπεριφορά (θέση 1)
  • Ποσοτικές μέθοδοι για τη διαχείριση περιβαλλοντικά φιλικών εφοδιαστικών αλυσίδων (θέση 1)
  • Συνδυασμός αποφάσεων διαχείρισης αποθεμάτων και διαχείρισης μεταφορών για το σχεδιασμό περιβαλλοντικά φιλικών δικτύων εφοδιασμού με ποσοτικές μεθόδους (θέση 1)
  • Εκπομπές ρύπων εμπορευματικών μεταφορών: Ανάλυση δεδομένων, εκτίμηση εκπομπών, αποτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λήψη αποφάσεων (θέση 1)
  • Χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας (ηλεκτρισμός, υγραέριο, φυσικό αέριο, υβριδικές μορφές) στις μεταφορές: Επιπτώσεις στις εμπορευματικές μεταφορές και στα δίκτυα εφοδιασμού (θέση 1)
  • Προσομοίωση του σχεδιασμού και της λειτουργίας εφοδιαστικών αλυσίδων: Εφαρμογές και λήψη αποφάσεων (θέση 1)
  • Λήψη αποφάσεων στις λειτουργίες εφοδιασμού και τη διαχείριση εφοδιαστικών αλυσίδων με χρήση εργαλείων Επιχειρησιακής Έρευνας (θέση 1)
  • Ψηφιοποίηση αλυσίδων εφοδιασμού και ψηφιακά “δίδυμα” επιχειρησιακών λειτουργιών (θέση 1)
  • Διαχείριση κινδύνων και ανθεκτικότητα δικτύων εφοδιασμού: Σχεδιασμός και λειτουργίες (θέση 1)
  • Ανθρωπιστικά Logistics (θέση 1)
  • Εφοδιαστική Αλυσίδα Αγροτικών Προϊόντων (θέσεις 2)
  • City Logistics (θέση 1)
  • Ναυτιλιακά Logistics (θέση 1)

Προϋποθέσεις

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα έχουν όσοι/ες πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Είναι διπλωματούχοι σχολών πενταετούς φοίτησης, των οποίων το δίπλωμα είναι μεταπτυχιακού επιπέδου (Master).
  • Είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής και κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.

Προκειμένου να υποβάλουν αίτηση εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν προπτυχιακό πτυχίο Ελληνικού ΑΕΙ ή ομοταγούς Πανεπιστημίου της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, ο βαθμός του οποίου θα πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστον επτά (7.0). Κατ’ εξαίρεση μπορεί να επιτραπεί βαθμός χαμηλότερος του επτά (7,0), κατόπιν αιτιολογημένης τεκμηρίωσης εκ μέρους του Τμήματος. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό δίπλωμα Ελληνικού ΑΕΙ ή ομοταγούς Πανεπιστημίου της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου του άρθρου 46 του Ν. 4485/17, ο βαθμός του οποίου θα πρέπει να είναι: (α) μεγαλύτερος ή ίσος του οκτώ (8,0) για σπουδές στην Ελλάδα, (β) μεγαλύτερος ή ίσος του 55% για σπουδές στο Η.Β., (γ) μεγαλύτερος ή ίσος του «Β» για σπουδές στις Η.Π.Α., (δ) μεγαλύτερος ή ίσος του «Β» των Η.Π.Α. για σπουδές σε άλλες χώρες. Κατ’ εξαίρεση μπορεί να επιτραπεί χαμηλότερος των ως άνω βαθμών στον τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, κατόπιν αιτιολογημένης τεκμηρίωσης εκ μέρους του Τμήματος.

Επιπρόσθετα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα, όπως αυτό αποδεικνύεται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας των πανεπιστημίων Cambridge ή Michigan ή άλλων πανεπιστημίων δημόσιου χαρακτήρα, ή Ελληνικό Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου κατ’ ελάχιστον Β2. - TOEFL Paper ≥ 550/677 ή TOEFL IBT ≥ 80/120 ή IELTS Academic ≥ 6,5 που αποκτήθηκε εντός της προηγούμενης διετίας.
  • Οποιοδήποτε αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ πτυχίο ή δίπλωμα αγγλόφωνου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής ή πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης δύο τουλάχιστον ετών σε αγγλόφωνο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Αναγνωρισμένος διδακτορικός τίτλος ή μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης αγγλόφωνου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Πτυχίο ξένων γλωσσών μετάφρασης και διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής.
  • Απολυτήριος τίτλος αγγλόφωνων σχολών ισότιμων των ελληνικών σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Πτυχίο τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΕΙ της ημεδαπής.
  • Πιστοποιητικό διδακτικού έργου σε αγγλόφωνο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής διάρκειας τουλάχιστον ενός (1) ακαδημαϊκού έτους.

Απαιτούμενα Δικαιλογητικά

Εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας φάκελο υποψηφιότητας που θα περιέχει παρακάτω δικαιολογητικά και στοιχεία (πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα):

1. Έντυπη αίτηση. 
2. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα.
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
4. Τίτλους Σπουδών.
5. Βεβαίωση ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ, για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής.
6. Πιστοποιητικά αναλυτικής βαθμολογίας.
7. Τεκμηρίωση άριστης γνώσης Αγγλικής.
8. Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές σε φακέλους σφραγισμένους από τους συντάξαντες, τις οποίες οι ίδιοι οι συντάξαντες αποστέλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος.
9. Περίληψη μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.
10. Πλήρη αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων, πιστοποιητικά συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα, βεβαιώσεις σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας, κλπ. (εφόσον υπάρχουν).
11. Ερευνητική πρόταση διδακτορικής διατριβής, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

(α) Τίτλος, θεματική περιοχή, λέξεις κλειδιά,
(β) συνοπτική περιγραφή του προτεινόμενου θέματος και ανασκόπηση της σχετικής πρόσφατης σχετικής βιβλιογραφίας,
(γ) τεκμηρίωση της συνεισφοράς στην επιστήμη, καθώς και της ερευνητικής πρωτοτυπίας της προτεινόμενης διατριβής,
(δ) βασική στόχευση, επιμέρους στόχοι, και αρχικά ερευνητικά ερωτήματα της προτεινόμενης διδακτορικής διατριβής,
(ε) προτεινόμενη μεθοδολογία έρευνας,
(στ) τεκμηρίωση συνάφειας ή συνέργειας του προτεινόμενου θέματος με το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος,
(ζ) βιβλιογραφικές αναφορές που εμφανίζονται στην ερευνητική πρόταση της διδακτορικής διατριβής.

Οι υποψήφιοι, πριν την υποβολή της αίτησης, καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΦΕΚ Β 3508/25-08-2020), ιδίως ως προς τις διαδικασίες ανάθεσης, επίβλεψης, εκπόνησης, δημόσιας υποστήριξης και αξιολόγησης της Διδακτορικής Διατριβής, καθώς και ως προς τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των υποψηφίων Διδακτόρων. Ο Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα των διδακτορικών σπουδών του Τμήματος.

Ο φάκελος υποψηφιότητας υποβάλλεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (CD-ROM) έως την Παρασκευή 29/01/2021 και ώρα 14:00 στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Κανελλοπούλου 2, 60100, Κατερίνη (τηλ. 2351020940).

Διαδικασία Αξιολόγησης

Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής (ΣΕΕΔΔ) του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας ελέγχει την εγκυρότητα της υποβολής και την αρτιότητα των αιτήσεων και των δικαιολογητικών και κατόπιν διαβιβάζει τους φακέλους στις τριμελείς Επιτροπές Αξιολόγησης των υποψηφίων, ώστε να προχωρήσουν στην τυπική και ουσιαστική αξιολόγηση των αιτήσεων, σύμφωνα με τα κριτήρια, που αναφέρονται στον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος. Αν ο υποψήφιος κριθεί ως τυπικά́ δεκτός με βάση τα κριτήρια των τυπικών προσόντων των άρθρων 4 και 5 του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών, η Επιτροπή́ Αξιολόγησης καλεί (αν το κρίνει σκόπιμο) τον υποψήφιο για παρουσίαση της ερευνητικής του πρότασης. Η Επιτροπή́ Αξιολόγησης αξιολογεί τα ουσιαστικά́ προσόντα του υποψηφίου με βάση τα ακόλουθα κριτήρια :

1. Βαθμός Πρώτου Πτυχίου (βαρύτητα 10%). Το ποσοστό αυτό επιμερίζεται σε 5% στον γενικό βαθμό πτυχίου και σε 5% στα συναφή με την προκήρυξη της θέσης βαθμό μαθημάτων.
2. Βαθμός Μεταπτυχιακού Διπλώματος σε συναφές γνωστικό αντικείμενο με την προκήρυξη (Βαρύτητα 15%).
3. Η ικανότητα που διαθέτει και η προοπτική του/της υποψηφίου/ας για την πραγματοποίηση έρευνας. Η ερευνητική ικανότητα αποδεικνύεται πρωτίστως με την ύπαρξη επιστημονικών δημοσιεύσεων, συμμετοχή με εισήγηση σε συνέδρια με κριτές, δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά, και δευτερευόντως με αποδεικτικά συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα (Βαρύτητα 25%).
4. Αξιολόγηση της ερευνητικής πρότασης (50%).

Κατόπιν, η κάθε Επιτροπή υποβάλλει στη Συνέλευση του Τμήματος εισήγηση με αναλυτικό υπόμνημα, στο οποίο αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος πληροί ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει δεκτός. Επιπρόσθετα, προτείνει τον επιβλέποντα αν αυτός δεν έχει προταθεί από τον υποψήφιο. Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι για κάποιο θέμα, η επιτροπή οφείλει να κατατάξει τους υποψήφιους ανάλογα με τα προσόντα τους, που αφορούν στην εκπόνηση της διατριβής.

Τόσον η τυπική όσο και η ουσιαστική αξιολόγηση μαζί με τα πρακτικά και τους σχετικούς πίνακες επικυρώνονται υποχρεωτικά από τη Συνέλευση του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, η οποία και ορίζει τον Επιβλέποντα και τα μέλη της τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για κάθε υποψήφιο Διδάκτορα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος (http://logistics.ihu.gr) και στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8.00 έως 14:00, ή τηλεφωνικά στο 23510 20940.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο